-22 derecede Davraz’a yürüdüler

YAŞAM 30.01.2024 - 12:45, Güncelleme: 30.01.2024 - 12:45
 

-22 derecede Davraz’a yürüdüler

Isparta'da bir grup dağcı, 28 Ocak Pazar günü, -22 derece sıcaklıkta ve 2956 metre uzunluğundaki Davraz Dağı'na tırmandı.
Dağa çıkan ekip, bu denli soğuk bir hava ile ilk defa karşılaştıklarını belirterek, çantanın içinde bulunan suyun bile donduğunu ifade etti. Karın etkisiyle dağcıların kaşlarına kadar buz tuttuğu gözlendi. Soğuk hava şartlarına rağmen dağcılar, zorlu koşullara karşı hazırlıklı olduklarını ve doğanın güzelliklerini keşfetmek için bu tür zorlu tırmanışlara katıldıklarını belirttiler. Sav kasabası 1600 metre rakımlı Olukbeli mevkiine cumartesi günü kamp kuran dağcılar. 28 ocak Pazar günü sabah 06.15 de tırmanışa başladılar. 2100 metreden sonra kar buz sis ve rüzgara rağmen yola devam eden dağcılar 11.00 da zirveye ulaştılar. 2637 metrelik zirvede kısa fotoğraf çekimlerinden sonra dönüşe geçtiler. Tırmanış boyunca devam eden kötü havada şartlarında çantalarındaki sularının donmasına rağmen pes etmediler. 8 saat süren zirve faaliyetinde kardan adama dönen dağcılar sağlıklı bir şekilde kamp alanına ulaştılar.  
Isparta'da bir grup dağcı, 28 Ocak Pazar günü, -22 derece sıcaklıkta ve 2956 metre uzunluğundaki Davraz Dağı'na tırmandı.

Dağa çıkan ekip, bu denli soğuk bir hava ile ilk defa karşılaştıklarını belirterek, çantanın içinde bulunan suyun bile donduğunu ifade etti. Karın etkisiyle dağcıların kaşlarına kadar buz tuttuğu gözlendi. Soğuk hava şartlarına rağmen dağcılar, zorlu koşullara karşı hazırlıklı olduklarını ve doğanın güzelliklerini keşfetmek için bu tür zorlu tırmanışlara katıldıklarını belirttiler.

Sav kasabası 1600 metre rakımlı Olukbeli mevkiine cumartesi günü kamp kuran dağcılar. 28 ocak Pazar günü sabah 06.15 de tırmanışa başladılar. 2100 metreden sonra kar buz sis ve rüzgara rağmen yola devam eden dağcılar 11.00 da zirveye ulaştılar. 2637 metrelik zirvede kısa fotoğraf çekimlerinden sonra dönüşe geçtiler. Tırmanış boyunca devam eden kötü havada şartlarında çantalarındaki sularının donmasına rağmen pes etmediler.

8 saat süren zirve faaliyetinde kardan adama dönen dağcılar sağlıklı bir şekilde kamp alanına ulaştılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.