4 Bin Elma Fidanı Toprakla Buluşturuldu

ISPARTA 31.05.2022 - 13:03, Güncelleme: 31.05.2022 - 13:03
 

4 Bin Elma Fidanı Toprakla Buluşturuldu

4 Bin Elma Fidanı Toprakla Buluşturuldu
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde bulunan elma bahçesinin ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle yeni bir elma bahçesi tesis edildi. ISUBÜ Ziraat Fakültesi uygulama alanına yeni tür elma fidanları dikildi. Fidan dikim etkinliğine ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, dekanlar, Ziraat Fakültesi bölüm başkanları, akademisyenler ve öğrenciler ile personel katılım sağladı. Ziraat Fakültesi uygulama anında yaklaşık 11 dekar alanda 4000 elma fidanı dikilerek modern meyveciliğin gerektirdiği tüm uygulamalar planlanarak uygulanacak. 3,5 metre sıra arası olacak şekilde telli terbiye sistemi kurulurken, damla sulama sistemi, üstte sisleme ünitesi ve gölgelik net sistemi hazır hale getirildi. Fidanlar sıra üzerinde 80 cm mesafeye dikilip 3,5 m boylanması planlanıyor Süper spindle sisteminde terbiye edilecek ağaçlar makina ile budanacak. Ana çeşit olarak Rosy Glow elma çeşidi fidanları Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde üretildi. Oldukça verimli olan bu çeşit 3. yılda Isparta ekolojik koşullarında 16-20 kg/ağaç ürün vermesi hedefleniyor.  
4 Bin Elma Fidanı Toprakla Buluşturuldu

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde bulunan elma bahçesinin ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle yeni bir elma bahçesi tesis edildi.

ISUBÜ Ziraat Fakültesi uygulama alanına yeni tür elma fidanları dikildi. Fidan dikim etkinliğine ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, dekanlar, Ziraat Fakültesi bölüm başkanları, akademisyenler ve öğrenciler ile personel katılım sağladı.

Ziraat Fakültesi uygulama anında yaklaşık 11 dekar alanda 4000 elma fidanı dikilerek modern meyveciliğin gerektirdiği tüm uygulamalar planlanarak uygulanacak. 3,5 metre sıra arası olacak şekilde telli terbiye sistemi kurulurken, damla sulama sistemi, üstte sisleme ünitesi ve gölgelik net sistemi hazır hale getirildi. Fidanlar sıra üzerinde 80 cm mesafeye dikilip 3,5 m boylanması planlanıyor Süper spindle sisteminde terbiye edilecek ağaçlar makina ile budanacak. Ana çeşit olarak Rosy Glow elma çeşidi fidanları Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde üretildi. Oldukça verimli olan bu çeşit 3. yılda Isparta ekolojik koşullarında 16-20 kg/ağaç ürün vermesi hedefleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.