5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlayamıyoruz!

ISPARTA 05.04.2022 - 15:44, Güncelleme: 05.04.2022 - 15:44
 

5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlayamıyoruz!

5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlayamıyoruz!
Isparta Baro Başkanı Av. Ünsal Çankaya, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yaptığı konuşmasında mesleki sorunlara değindi. 2022’nin ilk 3 ayında kamuoyuna yansıyan 15 şiddet vakasının yaşandığını belirten Çankaya, “Avukata yönelik şiddeti durduracağız. Meslektaşlarımızı ekonomik, sosyal, psikolojik olarak yalnız bırakmayacağız. 5 Nisan Avukatlar Gününü mutlaka kutlayacağız.” dedi. Isparta’da 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Hükümet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Baro Başkanı Ünsal Çankaya, günümüzde avukatların yaşadıkları sorunlara değindi. Başkan Çankaya, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “2022 yılının ilk üç ayında avukatlara yönelik olarak yalnızca kamuoyuna yansıyan 15 şiddet vakası yaşandı. Üç meslektaşımız intihar etti. Şubat 2022 itibariyle yıllık enflasyon yüzde 54,44’e yükseldi; asgari ücret 2022 yılı için %50; yargı harçları %36,20 arttırıldı. Ne var ki, Ekim 2021 itibariyle belirlenen Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’ndeki artış ise %25’te, Kasım 2021 itibariyle belirlenen CMK Ücret Tarifesi’ndeki artış ise %30’da kaldı. Avukatlar geçen yıl olduğu gibi bu yıl da adli yardım ve CMK ücretlerini alabilmek için önce vergi ödeyip, ödemelerini aylar sonra alabildi. Yalnızca 2021 yılında 5  yeni hukuk fakültesi açıldı. Bir yılda mesleğe yeni katılan avukat sayısı yirmi bini buldu. Temmuz 2020 çıkarılan kanun ile barolar bölündü. Kamu avukatlarının ek gösterge sorunu çözülmedi. Bağlı çalışan avukatların ücret ve özlük hakları kanuni bir statüye kavuşturulmadı. Stajyer avukatların gelir elde etme yasağı kaldırılmadı. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı artık kalmadı denecek kadar aşındı, yıprandı; yargıya güven ve hukuka inanç azalırken, avukatlık mesleğinin itibarı düşürüldü. AVUKATLAR GÜNÜNÜ MUTLAKA KUTLAYACAĞIZ Avukata yönelik şiddeti durduracağız. Meslektaşlarımızı ekonomik, sosyal, psikolojik olarak yalnız bırakmayacağız. Tariflerdeki artışları gerçekleştireceğiz. Adli yardım ve CMK ödemelerinin zamanında yapılmasını sağlayacağız. Mesleğe plansız katılımları engelleyeceğiz, nitelikli hukuk eğitimini planlayacağız. Baroları Birliğimizde birleştireceğiz. Kamu avukatlarının sorunlarını çözeceğiz. Bağlı çalışan avukatların emek mücadelesini sahipleneceğiz. Stajyer avukatlara insanca bir yaşam sağlayacağız. Yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü, hak ve özgürlükleri, demokratik laik sosyal hukuk devletini savunacağız; avukatlık mesleğinin itibarını kimseye teslim etmeyeceğiz.” Törenin ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.
5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlayamıyoruz!

Isparta Baro Başkanı Av. Ünsal Çankaya, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yaptığı konuşmasında mesleki sorunlara değindi. 2022’nin ilk 3 ayında kamuoyuna yansıyan 15 şiddet vakasının yaşandığını belirten Çankaya, “Avukata yönelik şiddeti durduracağız. Meslektaşlarımızı ekonomik, sosyal, psikolojik olarak yalnız bırakmayacağız. 5 Nisan Avukatlar Gününü mutlaka kutlayacağız.” dedi.
Isparta’da 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Hükümet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Baro Başkanı Ünsal Çankaya, günümüzde avukatların yaşadıkları sorunlara değindi.
Başkan Çankaya, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “2022 yılının ilk üç ayında avukatlara yönelik olarak yalnızca kamuoyuna yansıyan 15 şiddet vakası yaşandı. Üç meslektaşımız intihar etti.
Şubat 2022 itibariyle yıllık enflasyon yüzde 54,44’e yükseldi; asgari ücret 2022 yılı için %50; yargı harçları %36,20 arttırıldı. Ne var ki, Ekim 2021 itibariyle belirlenen Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’ndeki artış ise %25’te, Kasım 2021 itibariyle belirlenen CMK Ücret Tarifesi’ndeki artış ise %30’da kaldı.
Avukatlar geçen yıl olduğu gibi bu yıl da adli yardım ve CMK ücretlerini alabilmek için önce vergi ödeyip, ödemelerini aylar sonra alabildi.
Yalnızca 2021 yılında 5  yeni hukuk fakültesi açıldı. Bir yılda mesleğe yeni katılan avukat sayısı yirmi bini buldu.
Temmuz 2020 çıkarılan kanun ile barolar bölündü. Kamu avukatlarının ek gösterge sorunu çözülmedi. Bağlı çalışan avukatların ücret ve özlük hakları kanuni bir statüye kavuşturulmadı.
Stajyer avukatların gelir elde etme yasağı kaldırılmadı.
Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı artık kalmadı denecek kadar aşındı, yıprandı; yargıya güven ve hukuka inanç azalırken, avukatlık mesleğinin itibarı düşürüldü.
AVUKATLAR GÜNÜNÜ MUTLAKA KUTLAYACAĞIZ
Avukata yönelik şiddeti durduracağız. Meslektaşlarımızı ekonomik, sosyal, psikolojik olarak yalnız bırakmayacağız. Tariflerdeki artışları gerçekleştireceğiz. Adli yardım ve CMK ödemelerinin zamanında yapılmasını sağlayacağız. Mesleğe plansız katılımları engelleyeceğiz, nitelikli hukuk eğitimini planlayacağız. Baroları Birliğimizde birleştireceğiz. Kamu avukatlarının sorunlarını çözeceğiz. Bağlı çalışan avukatların emek mücadelesini sahipleneceğiz. Stajyer avukatlara insanca bir yaşam sağlayacağız. Yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü, hak ve özgürlükleri, demokratik laik sosyal hukuk devletini savunacağız; avukatlık mesleğinin itibarını kimseye teslim etmeyeceğiz.”
Törenin ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.