Alanya’daki orman yangınına hava ve karadan yoğun müdahale sürüyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.09.2023 - 14:30, Güncelleme: 17.09.2023 - 14:19
 

Alanya’daki orman yangınına hava ve karadan yoğun müdahale sürüyor

Alanya’daki orman yangınına hava ve karadan yoğun müdahale sürüyor
Antalya’nın Alanya ilçesinde başlayan orman yangınına kara ve hava ekiplerinin sayısı artarak müdahale devam ediyor.Alanya ilçesi Dimçayı Akköprü mevkiinde öğle saatlerinde başlayan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü. Kızılçam ormanlarıyla kaplı bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. Yangına Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra, 8 helikopter, 6 uçak, 42 arazöz, 6 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 4 dozer ve çok sayıda yerel ekip ile müdahalede bulunuluyor. Araç sayısının yeni katılacak olanlarla daha da artacağı bildirildi. Bölgede çok sayıda vatandaşın ekiplere yardım ettiği görüldü. Kuru ve rüzgarlı bir havanın etkili olduğu bölgede ekipleri, yangını kontrol altına almak için yoğun bir çaba sarf ediyor.
Alanya’daki orman yangınına hava ve karadan yoğun müdahale sürüyor
Antalya’nın Alanya ilçesinde başlayan orman yangınına kara ve hava ekiplerinin sayısı artarak müdahale devam ediyor.
Alanya ilçesi Dimçayı Akköprü mevkiinde öğle saatlerinde başlayan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü. Kızılçam ormanlarıyla kaplı bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. Yangına Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra, 8 helikopter, 6 uçak, 42 arazöz, 6 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 4 dozer ve çok sayıda yerel ekip ile müdahalede bulunuluyor. Araç sayısının yeni katılacak olanlarla daha da artacağı bildirildi. Bölgede çok sayıda vatandaşın ekiplere yardım ettiği görüldü. Kuru ve rüzgarlı bir havanın etkili olduğu bölgede ekipleri, yangını kontrol altına almak için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.