Diyanet – Sen Yalvaç Temsilcisi Serdar Sabun: Konu yanlış anlaşılmadan ibarettir

Diyanet – Sen Yalvaç Temsilcisi Serdar Sabun, son günlerde bazı sosyal medya organları ve basın kuruluşlarında, Yalvaç İlçe Müftüsü Ömer Can ile ilgili itibar suikastçılığına varan haberler yapıldığını belirterek; “Konu tamamen bir yanlış anlaşılmadan ibarettir. Müftü Hocamızın bir itibar suikastçılığına maruz bırakılmasını asla kabul etmiyor ve hocamızın yanında olduğumuzu deklare ediyoruz” dedi.

Diyanet – Sen Yalvaç Temsilcisi Serdar Sabun, hakkında birçok iddialara yer verilen Yalvaç İlçe Müftüsü Ömer Can’a sahip çıktı. Yaşanan olaylarla ilgili olarak Diyanet – Sen Yalvaç İlçe Temsilciliği olarak bu açıklamayı yapmanın zaruretinin hasıl olduğunu ifade eden İlçe Temsilcisi Serdar Sabun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Öncelikle bir haber yapılırken ve o haberi işittiğimizde bir Müslüman olarak yapmamız gereken o haberin doğruluğunu araştırmaktır. Bu hususta Rabbimiz Hucirat Suresi 6. Ayeti Kerimede “ Ey iman edenler bilmeden birilerine zarar verip sonra yaptığınıza pişman olmamanız için fasığın biri (Yoldan çıkmış) size bir haber getirdiğinde doğruluğunu araştırın “ buyurmaktadır. Bu hem dini hem ahlaki bir tavırdır.

“HOCAMIZA BİLEREK SALDIRILIYOR”

İlçe Müftümüz Sn. Ömer Can Hocamız hakkında maalesef böyle bir araştırma yapılmadan itibar suikastçılığı yapılmak suretiyle, hem dinimize, hem kurumumuza aynı zamanda hocamıza zarar verilmek istenmektedir. Kimlerin hangi maksatla niçin böyle bir yola girdiklerini bilmiyoruz. Onları Allah’a havale edip işin doğruluğunu ve aslını kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

“KONU TAMAMEN YANLIŞ ANLAŞILMADAN İBARETTİR”

1-) Bu konu öncelikle Sayın İlçe Müftümüze sorulmak suretiyle araştırılıp doğrusu anlaşılabilirdi.

2-) Habere konu olan mevzu Kurban Bayramı vaazında Sayın Müftü hocamız ilçemizde hizmet veren Erkek ve Kız olmak üzere iki Yatılı Hafızlık Kur’an Kurslarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla cemaatimizin daha duyarlı ve hassas olmalarını tavsiye ederek yardım talebinde bulunmuştur. Habere konu olduğu gibi yardım talebi cami için değil Hafızlık Kur’an Kurslarımız içindir. Kaldı ki bu ihtiyaçların karşılanması için kurslarımızın faaliyete geçtiği 2018 yılından bu yana gerekli yasal izinler alınmak suretiyle her ay 1 (bir) defa düzenli bir şekilde yardım talebinde bulunulmaktadır. Duyarlı yalvaç halkımızda bunu zaten bilmekte ve gereken yardımı yapmaktadır. Sık sık yardım talep ediliyor söyleminden kasıt nedir bilmiyoruz ama bu iddia gerçekleri yansıtmamaktadır. Ve hem kimseden zorla değil gönüllülük esası ile yardım talep edilmektedir. Toplanan bu yardımlar tutanak altına alınarak resmi prosedür yerine getirilerek Kur’an Kurslarımız için harcanmaktadır.

3-) Yine iddia edildiği gibi 70 Bin TL’nin 10 Bin lirası halktan toplanmamış bilakis Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Müdürlüğünce ödenek olarak gönderilmiştir. İşte kalan bu 60 Bin Lirayı da Sayın Hocamız vaazı esnasında ödeyen kişinin yada kişilerin cennetlik bir amel işlemiş olacağını kastederek (tasarlanmış ve planlanmış olarak değil) tamamen o an ki duygularıyla konuyu halkımıza arz etmiştir. Akabinde yardım sever halkımızdan duyarlı olanlar tarafından bahsedilen yardım yapılarak gereken meblağ bir seferde toplanmıştır.

4-) Yardım edenlerin değil de yardım etmeyenlerin bu tavrı ve aynı zamanda konuyu çarpıtarak kamuoyunu yanlış yönlendirmeleri bizi son derece üzmüştür.

“HOCAMIZA YAPILANLARI KABUL ETMİYOR VE HOCAMIZIN YANINDA OLDUĞUMUZU DEKLARE EDİYORUZ”

Diyanet – Sen Yalvaç İlçe Temsilciliği ve Yalvaç Din Görevlileri olarak bu yanlış bilgilendirmeyle toplumumuzun yanlış yönlendirilerek algı yapılmasını, sayın Müftü Hocamızın Bir İtibar Suikastçılığına maruz bırakılmasını asla kabul etmiyor ve hocamızın yanında olduğumuzu tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz.” dedi.