Anaç Desteklemeleri 7 Mart’a Kadar Uzatıldı

ISPARTA 01.03.2022 - 13:29, Güncelleme: 01.03.2022 - 13:29
 

Anaç Desteklemeleri 7 Mart’a Kadar Uzatıldı

Anaç Desteklemeleri 7 Mart’a Kadar Uzatıldı
Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı S. Yaşar Köroğlu, 2021 yılı Anaç Koyun Keçi Desteklemesi başvuru süresinin 7 Mart 2022 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.  Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından anaç koyun başı 30 TL, anaç keçi başı 35 TL, sürü büyütme ve yenilemede hayvan başı 125 TL destek verileceğini ifade eden Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2021 Yılı Anaç Koyun Keçi Desteklemesi başvuru sürelerini 7 Mart tarihine kadar uzatmış bulunmaktadır. Resmi Gazete'de yayımlanan Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında yürütülmekte olan "2021 Yılı Anaç Koyun Keçi Desteklemesi" başvuruları bilindiği gibi, 17 Aralık 2021 tarihinde tamamlanmıştı. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin olurları ile 5 Kasım 2021 tarihi itibariyle, işletmesinde anaç koyun, keçi bulunan ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye olup destekleme başvuru yapmamış yetiştiricilerimize başvuru hakkı tanındı. Bu kapsamda 2021 yılında Anaç koyun keçi desteklemesine başvurmamış küçükbaş hayvan yetiştiricilerimiz Birliğimize 7 Mart 2022 tarihine kadar destekleme başvurusunda bulunabilecek ve bağlı oldukları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinin yerinde tespit çalışmasından sonra desteklemeden faydalanmaya hak kazanmış olacaktır. Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin desteklemeden azami miktarda faydalanabilmesi ve bu konuyla ilgili mağduriyet yaşamaması için en geç 7 Mart 2022 tarihine kadar birliğine başvuru yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi. 
Anaç Desteklemeleri 7 Mart’a Kadar Uzatıldı

Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı S. Yaşar Köroğlu, 2021 yılı Anaç Koyun Keçi Desteklemesi başvuru süresinin 7 Mart 2022 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.

 Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından anaç koyun başı 30 TL, anaç keçi başı 35 TL, sürü büyütme ve yenilemede hayvan başı 125 TL destek verileceğini ifade eden Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2021 Yılı Anaç Koyun Keçi Desteklemesi başvuru sürelerini 7 Mart tarihine kadar uzatmış bulunmaktadır.
Resmi Gazete'de yayımlanan Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında yürütülmekte olan "2021 Yılı Anaç Koyun Keçi Desteklemesi" başvuruları bilindiği gibi, 17 Aralık 2021 tarihinde tamamlanmıştı. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin olurları ile 5 Kasım 2021 tarihi itibariyle, işletmesinde anaç koyun, keçi bulunan ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye olup destekleme başvuru yapmamış yetiştiricilerimize başvuru hakkı tanındı.
Bu kapsamda 2021 yılında Anaç koyun keçi desteklemesine başvurmamış küçükbaş hayvan yetiştiricilerimiz Birliğimize 7 Mart 2022 tarihine kadar destekleme başvurusunda bulunabilecek ve bağlı oldukları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinin yerinde tespit çalışmasından sonra desteklemeden faydalanmaya hak kazanmış olacaktır.
Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin desteklemeden azami miktarda faydalanabilmesi ve bu konuyla ilgili mağduriyet yaşamaması için en geç 7 Mart 2022 tarihine kadar birliğine başvuru yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.