Anadolu propolisli burun spreyinin, alerjik rinite etkileri

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.11.2023 - 13:30, Güncelleme: 26.11.2023 - 10:19
 

Anadolu propolisli burun spreyinin, alerjik rinite etkileri

Anadolu propolisli burun spreyinin, alerjik rinite etkileri
Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği’nin ev sahipliğinde bu yıl 44.’sü düzenlenen kongrede konuşan Prof. Dr. Cemal Cingi; Anadolu propolisli yüzde 100 doğal burun spreyinin 10 bin alerjik rinit hastasında etkili olduğu bilimsel çalışmanın detaylarını meslektaşları ile paylaştı.Kongrenin ikinci gününde söz alan Prof. Dr. Cemal Cingi, Anadolu propolisli burun spreyinin etkinliği ve güvenilirliği üzerine yapılmış 2 bilimsel çalışmanın detaylarını sundu. Prof. Dr. Cemal Cingi; “ Rhinapi Burun Spreyi, Sağlık Bakanlığı’nın Tıbbi Cihaz sınıfında yer alıyor. Yüzde 100 doğal formülünde Anadolu Propolisi Ekstraktı (A.P.E), gliserin, okaliptüs, deiyonize su ve deniz tuzu bulunuyor. İlaç içermediğinden ara vermeden günlük kullanıma uygun bu spreyin etkinliği e Effects of Anatolian Propolis and Hypertonic Saline Combination Nasal Spray on Allergic Rhinitis Symptoms: Prospective, Multicenter Study” başlıklı bilimsel çalışma ile kanıtlanmış ve çalışma Ear, Nose & Throat Journal tarafından yayına kabul edilmiştir. 50 farklı merkezde, toplamda 10 bin alerjik rinit hastası ile gerçekleştirilen bilimsel çalışmada, BEE&YOU Rhinapi Burun Spreyinin yaşam kalitesini iyileştirdiği ve uygulama sonrasında toplam semptom ve otolaringolojik muayene skorlarında istatistiksel olarak anlamlı bir azalma gözlendiği bulgularına varılmıştır. Efficacy and Toxicity of Anatolian Propolis on Healthy Nasal Epithelial Cells başlıklı bilimsel çalışmada, Anadolu propolisli burun spreyinin nazal hücrelere topikal uygulanmasının etkileri incelenmiştir. Bilimsel çalışmada, nazal epitel hücrelerinde Anadolu propolisinin etkisi ve güvenilirliği tespit edilmiş olup olup rinit ve rinite bağlı semptomların tedavisinde güvenle kullanılabileceği belirtilmiştir. Ek olarak, yara iyileşmesindeki olumlu etkisi nedeniyle rinoplasti ve spontan burun kanaması tedavisinde de yardımcı olarak kullanılabileceğine değinilmiştir.” dedi.Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, propolis ile yapılmış bilimsel çalışmalara değindi. Kongrenin ilk gününde, Anadolu propolisli burun spreyi formülünün geliştiricisi Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, “Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam ve Anadolu Propolisi” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Samancı, Anadolu propolisinin antialerjik ve immunomodulatuar etkilerine etkilerine dikkat çekti. Propolisin çocuk ve yetişkinlerde sinüzit, soğuk algınlığı, nezle, grip gibi nedenlerle oluşan burun tıkanıklığı ve burun akıntısına karşı kullanılabilecek doğal bir bileşen olduğunu belirten Dr. Tanuğur, sunumunda literatürde bu konuda yapılmış en güncel bilimsel yayınları özetledi.
Anadolu propolisli burun spreyinin, alerjik rinite etkileri
Türk Ulusal Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği’nin ev sahipliğinde bu yıl 44.’sü düzenlenen kongrede konuşan Prof. Dr. Cemal Cingi; Anadolu propolisli yüzde 100 doğal burun spreyinin 10 bin alerjik rinit hastasında etkili olduğu bilimsel çalışmanın detaylarını meslektaşları ile paylaştı.
Kongrenin ikinci gününde söz alan Prof. Dr. Cemal Cingi, Anadolu propolisli burun spreyinin etkinliği ve güvenilirliği üzerine yapılmış 2 bilimsel çalışmanın detaylarını sundu. Prof. Dr. Cemal Cingi; “ Rhinapi Burun Spreyi, Sağlık Bakanlığı’nın Tıbbi Cihaz sınıfında yer alıyor. Yüzde 100 doğal formülünde Anadolu Propolisi Ekstraktı (A.P.E), gliserin, okaliptüs, deiyonize su ve deniz tuzu bulunuyor. İlaç içermediğinden ara vermeden günlük kullanıma uygun bu spreyin etkinliği e Effects of Anatolian Propolis and Hypertonic Saline Combination Nasal Spray on Allergic Rhinitis Symptoms: Prospective, Multicenter Study” başlıklı bilimsel çalışma ile kanıtlanmış ve çalışma Ear, Nose & Throat Journal tarafından yayına kabul edilmiştir. 50 farklı merkezde, toplamda 10 bin alerjik rinit hastası ile gerçekleştirilen bilimsel çalışmada, BEE&YOU Rhinapi Burun Spreyinin yaşam kalitesini iyileştirdiği ve uygulama sonrasında toplam semptom ve otolaringolojik muayene skorlarında istatistiksel olarak anlamlı bir azalma gözlendiği bulgularına varılmıştır. Efficacy and Toxicity of Anatolian Propolis on Healthy Nasal Epithelial Cells başlıklı bilimsel çalışmada, Anadolu propolisli burun spreyinin nazal hücrelere topikal uygulanmasının etkileri incelenmiştir. Bilimsel çalışmada, nazal epitel hücrelerinde Anadolu propolisinin etkisi ve güvenilirliği tespit edilmiş olup olup rinit ve rinite bağlı semptomların tedavisinde güvenle kullanılabileceği belirtilmiştir. Ek olarak, yara iyileşmesindeki olumlu etkisi nedeniyle rinoplasti ve spontan burun kanaması tedavisinde de yardımcı olarak kullanılabileceğine değinilmiştir.” dedi.
Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, propolis ile yapılmış bilimsel çalışmalara değindi. Kongrenin ilk gününde, Anadolu propolisli burun spreyi formülünün geliştiricisi Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, “Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam ve Anadolu Propolisi” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Samancı, Anadolu propolisinin antialerjik ve immunomodulatuar etkilerine etkilerine dikkat çekti. Propolisin çocuk ve yetişkinlerde sinüzit, soğuk algınlığı, nezle, grip gibi nedenlerle oluşan burun tıkanıklığı ve burun akıntısına karşı kullanılabilecek doğal bir bileşen olduğunu belirten Dr. Tanuğur, sunumunda literatürde bu konuda yapılmış en güncel bilimsel yayınları özetledi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.