Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Isparta'nın Yeni Vazgeçilmezi

ISPARTA 10.10.2023 - 16:37, Güncelleme: 10.10.2023 - 16:37
 

Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Isparta'nın Yeni Vazgeçilmezi

Şehrin yıllardır bakımsız kalmış ve yok olmaya yüz tutmuş doğa hazinesi Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanı, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesiyle birlikte şimdi yeniden hayat buldu. Vatandaşlar Isparta’nın doğa harikası, akan suları, yaz günlerinde esen serin rüzgarları ile şehrin yeniden keşfedilecek yüzü Andık Deresi Bezirgan Şelalesine kavuşabilmenin mutluluğu için artık gün sayıyor.
Isparta’nın yeni destinasyon alanlarından biri haline gelen Andık Deresi Bezirgan Şelalesi için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen yeni mesirelik alanının açılışının 13 Ekim Cuma günü saat 18.00’da yapılacağını söylerken, tüm vatandaşları açılışa davet etti.       TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİĞİYLE YENİDEN HAYAT BULDU Isparta’nın doğal güzellikleri arasında bulunan ve yıllardır bakımsızlıktan dolayı yok olmaya yüz tutan Tarihi Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanı, yeniden düzenlenen şelalesiyle, havuz düzenlemeleriyle, piknik alanlarıyla, taşlara işlenen Isparta’nın değeri Köşe Göbek Halı deseniyle oluşturulan yürüyüş yoluyla, gece aydınlatmaları ve renkli ışıklarıyla vatandaşların hizmetine açılıyor.  DOĞANIN TADINI ÇIKARMAYA HAZIR MISINIZ? Isparta’nın doğal güzellikleri arasında parlayan Andık Deresi Bezirgan Şelalesi, Şükrü Başdeğirmen’in Belediye Başkanlığıyla yeniden hayat bulurken, vatandaşlar geçmişin nostaljisini yaşamak ve doğanın tadını çıkarmak için açılışı dört gözle bekliyor. Ailelerin, doğa severler için mükemmel bir şekilde yeniden düzenlenen mesirelik alan şehir dışından gelecekler için de cazip bir destinasyon bölgesi haline geldi.   Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 13 Ekim Cuma günü saat 18.00’da yapılacak olan açılış öncesi Andık Deresi Bezirgan Şelalesi ile ilgili olarak bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Başkan Başdeğirmen, daha önceden Andık Deresi bölgesinin bakımsız, atıl durumda olmasından dolayı vatandaşların zaman geçirmesinin mümkün olmadığını, göreve geldikten sonra bölgeyi şehre yeniden kazandırmak için hummalı çalışma yaptıklarını söyledi. Bölgede havuzların yenilendiğini, taş duvarlar yapıldığını belirten Başkan Başdeğirmen, “Aydınlatmalar yaptık, oturma yerleri, merdivenlerle gezi alanları, şelale, havuz içerisinde renkli fıskiye yaptık. Yer döşemelerinde tüm taşları kendimiz imal ettik, duvar taşlarını kendi imalatlarımızla dağdan aldık geldik. Burada 1500 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği bir restoran yapıyoruz. Ağaçlar için yaklaşık 3000 adet aydınlatma kullandık. Şehirdeki Sevgi Yoluna benzer Bezirgan yolu yaptık. Çocuklarımız için oyun parkları yaptık. 3 büyük meydanımız var. Isparta’mızın Köşe Göbek Halısını 10 metre eninde 50 metre uzunluğunda taşla işledik. Dere Mahallesi’nin girişi dışında Andık’tan Kirazlıdere’ye giden bir yol vardı o yolumuza da renkli baskılı asfalt döktük. Burada önceden kullanılan 3 isim var bunlar Andık Deresi, Zambaklı ve Bezirgan. Merkez Andık Deresi, yolumuz Bezirgan yolu, şelale üzeri Zambaklı. Burası şehrimize çok daha farklı bir değer kazandıracak. Sadece şehrimizden değil ülkemizin farklı yerlerinden gelen vatandaşlarımızın güzel vakit geçirmelerini sağlayacak. İnşallah vatandaşlarımız buradan memnun olur. Ağaçlarımızla, yeşilliğimizle, güzelliğimizle burası şehrimize çok yakışacak” şeklinde konuştu. 
Şehrin yıllardır bakımsız kalmış ve yok olmaya yüz tutmuş doğa hazinesi Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanı, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesiyle birlikte şimdi yeniden hayat buldu. Vatandaşlar Isparta’nın doğa harikası, akan suları, yaz günlerinde esen serin rüzgarları ile şehrin yeniden keşfedilecek yüzü Andık Deresi Bezirgan Şelalesine kavuşabilmenin mutluluğu için artık gün sayıyor.

Isparta’nın yeni destinasyon alanlarından biri haline gelen Andık Deresi Bezirgan Şelalesi için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen yeni mesirelik alanının açılışının 13 Ekim Cuma günü saat 18.00’da yapılacağını söylerken, tüm vatandaşları açılışa davet etti. 

    
TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİĞİYLE YENİDEN HAYAT BULDU
Isparta’nın doğal güzellikleri arasında bulunan ve yıllardır bakımsızlıktan dolayı yok olmaya yüz tutan Tarihi Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanı, yeniden düzenlenen şelalesiyle, havuz düzenlemeleriyle, piknik alanlarıyla, taşlara işlenen Isparta’nın değeri Köşe Göbek Halı deseniyle oluşturulan yürüyüş yoluyla, gece aydınlatmaları ve renkli ışıklarıyla vatandaşların hizmetine açılıyor. 
DOĞANIN TADINI ÇIKARMAYA HAZIR MISINIZ?
Isparta’nın doğal güzellikleri arasında parlayan Andık Deresi Bezirgan Şelalesi, Şükrü Başdeğirmen’in Belediye Başkanlığıyla yeniden hayat bulurken, vatandaşlar geçmişin nostaljisini yaşamak ve doğanın tadını çıkarmak için açılışı dört gözle bekliyor. Ailelerin, doğa severler için mükemmel bir şekilde yeniden düzenlenen mesirelik alan şehir dışından gelecekler için de cazip bir destinasyon bölgesi haline geldi.  
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 13 Ekim Cuma günü saat 18.00’da yapılacak olan açılış öncesi Andık Deresi Bezirgan Şelalesi ile ilgili olarak bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Başkan Başdeğirmen, daha önceden Andık Deresi bölgesinin bakımsız, atıl durumda olmasından dolayı vatandaşların zaman geçirmesinin mümkün olmadığını, göreve geldikten sonra bölgeyi şehre yeniden kazandırmak için hummalı çalışma yaptıklarını söyledi. Bölgede havuzların yenilendiğini, taş duvarlar yapıldığını belirten Başkan Başdeğirmen, “Aydınlatmalar yaptık, oturma yerleri, merdivenlerle gezi alanları, şelale, havuz içerisinde renkli fıskiye yaptık. Yer döşemelerinde tüm taşları kendimiz imal ettik, duvar taşlarını kendi imalatlarımızla dağdan aldık geldik. Burada 1500 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği bir restoran yapıyoruz. Ağaçlar için yaklaşık 3000 adet aydınlatma kullandık. Şehirdeki Sevgi Yoluna benzer Bezirgan yolu yaptık. Çocuklarımız için oyun parkları yaptık. 3 büyük meydanımız var. Isparta’mızın Köşe Göbek Halısını 10 metre eninde 50 metre uzunluğunda taşla işledik. Dere Mahallesi’nin girişi dışında Andık’tan Kirazlıdere’ye giden bir yol vardı o yolumuza da renkli baskılı asfalt döktük. Burada önceden kullanılan 3 isim var bunlar Andık Deresi, Zambaklı ve Bezirgan. Merkez Andık Deresi, yolumuz Bezirgan yolu, şelale üzeri Zambaklı. Burası şehrimize çok daha farklı bir değer kazandıracak. Sadece şehrimizden değil ülkemizin farklı yerlerinden gelen vatandaşlarımızın güzel vakit geçirmelerini sağlayacak. İnşallah vatandaşlarımız buradan memnun olur. Ağaçlarımızla, yeşilliğimizle, güzelliğimizle burası şehrimize çok yakışacak” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.