ATABEY’DE AĞIL ÇÖKTÜ 12 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

ISPARTA 05.02.2022 - 13:43, Güncelleme: 05.02.2022 - 13:43
 

ATABEY’DE AĞIL ÇÖKTÜ 12 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

ATABEY’DE AĞIL ÇÖKTÜ 12 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU
Isparta’da Perşembe günüsabah saatlerinde başlayan ve öğleden sonraya kadar devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kentte 40 santimetreyi aşan kar yağışı sonrası Pazar yerleri çöktü, ağaçlar araçların üzerine devrildi. Merkeze bağlı Deregümü Köyü ile Çünür Mahallesindeki seralar aşırı kara dayanamadı, yıkıldı. 700 dönüm arazide bulunan seraların tamamına yakının zarar gördüğü öğrenildi. TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE AFAD ÇADIRDAN AĞIL KURDU Öte yandan Atabey ilçesi Kısık mevkiinde Fatma Çaylı’ya ait küçükbaş ağılı da yoğun kar yağışı sonrası çöktü. Toplamda 596 küçükbaş hayvanın bulunduğu ağılın çökmesi sonucu 12 küçükbaş hayvan telef oldu. Yaralanan 12 küçük baş hayvan ise Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavi edildi. Meydana gelen olay sonrası Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile AFAD ekipleri tarafından küçükbaş hayvanlar için yeni bir çadır kuruldu.
ATABEY’DE AĞIL ÇÖKTÜ 12 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

Isparta’da Perşembe günüsabah saatlerinde başlayan ve öğleden sonraya kadar devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Kentte 40 santimetreyi aşan kar yağışı sonrası Pazar yerleri çöktü, ağaçlar araçların üzerine devrildi. Merkeze bağlı Deregümü Köyü ile Çünür Mahallesindeki seralar aşırı kara dayanamadı, yıkıldı. 700 dönüm arazide bulunan seraların tamamına yakının zarar gördüğü öğrenildi.

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE AFAD ÇADIRDAN AĞIL KURDU

Öte yandan Atabey ilçesi Kısık mevkiinde Fatma Çaylı’ya ait küçükbaş ağılı da yoğun kar yağışı sonrası çöktü.

Toplamda 596 küçükbaş hayvanın bulunduğu ağılın çökmesi sonucu 12 küçükbaş hayvan telef oldu. Yaralanan 12 küçük baş hayvan ise Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından tedavi edildi.

Meydana gelen olay sonrası Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile AFAD ekipleri tarafından küçükbaş hayvanlar için yeni bir çadır kuruldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.