Bakan Yumaklı, Antalya’daki yangını İHA Komuta Merkezi’nden takip edip bilgi aldı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.09.2023 - 21:30, Güncelleme: 17.09.2023 - 21:03
 

Bakan Yumaklı, Antalya’daki yangını İHA Komuta Merkezi’nden takip edip bilgi aldı

Bakan Yumaklı, Antalya’daki yangını İHA Komuta Merkezi’nden takip edip bilgi aldı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya’nın Alanya ilçesinde 190 hektarlık alanın zarar görmesine sebep olan orman yangını bölgesinde inceleme yaptıktan sonra İHA Komuta Kontrol Merkezi’ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya’nın Alanya ilçesinde çıkan ormanı yangını nedeniyle bölgede incelemelerde bulundu. Daha sonra Orman Genel Müdürlüğü’nün Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nda bulunan İHA Komuta Kontrol Merkezi’ni ziyaret eden Bakan Yumaklı, yangın söndürme faaliyetlerinde yararlanılan İHA’lardan elde edilen görüntülerle ilgili bilgi aldı.Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nda konuşlu bulunan Orman Genel Müdürlüğü envanterindeki BAYKAR tarafından geliştirilen yerli ve milli Bayraktar TB2 İHA, bölgedeki orman yangınlarını tespitte önemli rol oynuyor ve müdahalenin daha hızlı yapılmasına katkı sağlıyor. Türkiye, orman yangınlarıyla mücadelede İHA kullanan Avrupa’da bir, dünyada ikinci ülke konumunda bulunuyor.
Bakan Yumaklı, Antalya’daki yangını İHA Komuta Merkezi’nden takip edip bilgi aldı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya’nın Alanya ilçesinde 190 hektarlık alanın zarar görmesine sebep olan orman yangını bölgesinde inceleme yaptıktan sonra İHA Komuta Kontrol Merkezi’ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya’nın Alanya ilçesinde çıkan ormanı yangını nedeniyle bölgede incelemelerde bulundu. Daha sonra Orman Genel Müdürlüğü’nün Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nda bulunan İHA Komuta Kontrol Merkezi’ni ziyaret eden Bakan Yumaklı, yangın söndürme faaliyetlerinde yararlanılan İHA’lardan elde edilen görüntülerle ilgili bilgi aldı.
Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nda konuşlu bulunan Orman Genel Müdürlüğü envanterindeki BAYKAR tarafından geliştirilen yerli ve milli Bayraktar TB2 İHA, bölgedeki orman yangınlarını tespitte önemli rol oynuyor ve müdahalenin daha hızlı yapılmasına katkı sağlıyor. Türkiye, orman yangınlarıyla mücadelede İHA kullanan Avrupa’da bir, dünyada ikinci ülke konumunda bulunuyor.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.