Başkan Aydın uyardı; O süre uzatıldı

ISPARTA 03.04.2023 - 15:01, Güncelleme: 03.04.2023 - 15:01
 

Başkan Aydın uyardı; O süre uzatıldı

Isparta Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Sinan Aydın, 2023 yılı için ödenecek olan tütün, alkol ve nargile satış ruhsatlarının süre uzatım ücret bedellerinin 31 Mart'da sona ereceğini ancak yaşanan teknik sorunlar nedeniyle 05 Nisan'a kadar uzatıldığı söyledi.
Tütün, tütün mamulleri ve alkollü içkiler satış ve ticaretinde 2023 yılında uygulanacak belge ücretleri açıklanmıştı. Isparta Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Sinan Aydın,  2023 yılında uygulanacak olan tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satış belgesi ve belge süre uzatım bedellerinin bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenerek, Resmi Gazetede yayımlandığını, Oda olarak üyelerimizin satış belgesi işlemlerini 05 Nisan mesai bitimine kadar uzatıldı" dedi.  Başkan Aydın konu ile ilgili açıklamasında; "Tütün ve Alkol Piyadası Düzenleme Kurumu TAPDK satış belgesi süre uzatım dönemi yoğunluktan dolayı yaşanan teknik sorunlar nedeniyle vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi adına 5 Nisan 2023 tarihine kadar uzatılmıştır. Bayi esnafımıza duyurulur" dedi. AYDIN AYRICA, “Belirtilen süre içinde uzatım bedellerini yatırmayanların belgeleri Nisan 2023’de sona erecektir. Bu tarihten sonra ürün satışına devam edildiğinin tespiti halinde 4733 sayılı kanunun gereğince idari para cezası uygulanacaktır. Süre uzatım işlemi yaptırmayanların faaliyete devam etmek istemeleri halinde yeniden belge alacaklar. İlk defa satış belgesi talebinde bulunacaklardan da aynı bedeller alınacaktır. Ayrıca satış belgesi alacak olanlar işyeri açma ruhsatlarının aslını ibraz etmek zorundalar. İşlemleri usulüne uygun tamamlayanlara bakanlığın TAPDK logolu satış belgeleri verilecektir. Yenilenmiş TAPDK satış belgesini almayanlar bedellerini yatırsalar dahi satış yapamayacaklardır. Açıklanan sürelerin aşılmaması konusunda esnafımızı uyarırken, işlerinde bol kazançlar diliyoruz.” dedi.
Isparta Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Sinan Aydın, 2023 yılı için ödenecek olan tütün, alkol ve nargile satış ruhsatlarının süre uzatım ücret bedellerinin 31 Mart'da sona ereceğini ancak yaşanan teknik sorunlar nedeniyle 05 Nisan'a kadar uzatıldığı söyledi.

Tütün, tütün mamulleri ve alkollü içkiler satış ve ticaretinde 2023 yılında uygulanacak belge ücretleri açıklanmıştı. Isparta Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Sinan Aydın,  2023 yılında uygulanacak olan tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satış belgesi ve belge süre uzatım bedellerinin bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenerek, Resmi Gazetede yayımlandığını, Oda olarak üyelerimizin satış belgesi işlemlerini 05 Nisan mesai bitimine kadar uzatıldı" dedi. 

Başkan Aydın konu ile ilgili açıklamasında; " Tütün ve Alkol Piyadası Düzenleme Kurumu TAPDK satış belgesi süre uzatım dönemi yoğunluktan dolayı yaşanan teknik sorunlar nedeniyle vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi adına 5 Nisan 2023 tarihine kadar uzatılmıştır. Bayi esnafımıza duyurulur" dedi.

AYDIN AYRICA, “Belirtilen süre içinde uzatım bedellerini yatırmayanların belgeleri Nisan 2023’de sona erecektir. Bu tarihten sonra ürün satışına devam edildiğinin tespiti halinde 4733 sayılı kanunun gereğince idari para cezası uygulanacaktır. Süre uzatım işlemi yaptırmayanların faaliyete devam etmek istemeleri halinde yeniden belge alacaklar. İlk defa satış belgesi talebinde bulunacaklardan da aynı bedeller alınacaktır. Ayrıca satış belgesi alacak olanlar işyeri açma ruhsatlarının aslını ibraz etmek zorundalar. İşlemleri usulüne uygun tamamlayanlara bakanlığın TAPDK logolu satış belgeleri verilecektir. Yenilenmiş TAPDK satış belgesini almayanlar bedellerini yatırsalar dahi satış yapamayacaklardır. Açıklanan sürelerin aşılmaması konusunda esnafımızı uyarırken, işlerinde bol kazançlar diliyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.