Başkan Ersal: Emeklilerimizi Görmezden Gelmeyin

ISPARTA 29.06.2022 - 16:07, Güncelleme: 29.06.2022 - 16:10
 

Başkan Ersal: Emeklilerimizi Görmezden Gelmeyin

Başkan Ersal: Emeklilerimizi Görmezden Gelmeyin
Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal, bayram ikramiyeleri ve emekli maaşı zamları artışının en az bir kurban parası kadar olması gerektiğini belirterek; “Emekliler kendilerine verilen maaşla bir kurban bile alamıyor” dedi. Ülkede hayat pahalılığının hat safhaya ulaştığını ve emeklilerin zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalıştığını ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal, Kurban Bayramı öncesinde emeklilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Ersal; “2017 yılından bu yana emekli ikramiyesi bin TL iken, ağır pandemi şartları ve ekonomik zorluklar içerisinde bin 100 TL olmuştur. Yükselen enflasyon ve artan zamlara karşı bayram ikramiyelerinde de artış olması gerektiğini belirtiyor ve her platforma savunuyoruz. Emeklilerimiz, daha rahat yaşama koşullarına sahip olmak istemekte çok haklıdır. Çünkü bu ülkenin her karışında onların alın teri var. Bu ülkenin emeklisine sahip çıkmak, sosyal devlet olmanın da bir gereğidir. Emeklilerimiz, Kurban Bayramı ikramiyesinin en az bir kurban parası kadar olmasını istiyor” ifadelerini kullandı. Türkiye’de 13 milyon 700 bin yani 14 milyona yakın emeklinin taleplerinin görmezden gelinmemesi gerektiğini ifade eden Abdülkadir Ersal; Emeklilerimizin gözü, kulağı, bayram ikramiyesinde. Dilerim bu kez emeklilerimizin isteği geri çevrilmez. Emeklilerimiz bu bayram en azından bir kurban kesecek kadar bayram ikramiyesi istemektedir” dedi. Öte yandan Başkan Ersal; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e emeklilerin çözüm bekleyen sorunlarıyla ilgili daha önce bir dosya sunmuş ve “Yaklaşık 20 yıl önce en düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesinin de üzerindeydi. Ancak, geçen zaman içerisinde giderek eriyen en düşük emekli aylığı bugün neredeyse asgari ücretin 3’te 1’ine düşmüş durumdadır. Burada çok açık ki bir yanlışlık var, bir adaletsizlik var. Giderek artması gereken emekli aylıkları giderek alım gücünü yitiriyor. Bu durumun mutlaka düzeltilmesi gerekiyor. Açlık sınırının 5000 TL’yi aştığı bir dönemde 1500 TL civarında olan taban emekli aylıkları hazine katkısıyla bile ancak 2500 TL’yi bulabildi. Burada bir adaletsizlik var. Burada emekliye yapılan bir haksızlık var. Sayın bakanımıza bütün bu sorunlarımızı anlatma fırsatı bulduk. Kendileri de, taleplerimizi dikkatle dinledi. Umuyor ve diliyoruz ki, bu taleplerimiz yerine getirilir ve söz verildiği gibi Temmuz ayında yapılacak ek düzenlemelerle emeklinin durumu iyileştirilir” ifadelerine yer vermişti.
Başkan Ersal: Emeklilerimizi Görmezden Gelmeyin

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal, bayram ikramiyeleri ve emekli maaşı zamları artışının en az bir kurban parası kadar olması gerektiğini belirterek; “ Emekliler kendilerine verilen maaşla bir kurban bile alamıyor” dedi.

Ülkede hayat pahalılığının hat safhaya ulaştığını ve emeklilerin zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalıştığını ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal, Kurban Bayramı öncesinde emeklilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Ersal; “2017 yılından bu yana emekli ikramiyesi bin TL iken, ağır pandemi şartları ve ekonomik zorluklar içerisinde bin 100 TL olmuştur. Yükselen enflasyon ve artan zamlara karşı bayram ikramiyelerinde de artış olması gerektiğini belirtiyor ve her platforma savunuyoruz.

Emeklilerimiz, daha rahat yaşama koşullarına sahip olmak istemekte çok haklıdır. Çünkü bu ülkenin her karışında onların alın teri var. Bu ülkenin emeklisine sahip çıkmak, sosyal devlet olmanın da bir gereğidir. Emeklilerimiz, Kurban Bayramı ikramiyesinin en az bir kurban parası kadar olmasını istiyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 13 milyon 700 bin yani 14 milyona yakın emeklinin taleplerinin görmezden gelinmemesi gerektiğini ifade eden Abdülkadir Ersal; Emeklilerimizin gözü, kulağı, bayram ikramiyesinde. Dilerim bu kez emeklilerimizin isteği geri çevrilmez. Emeklilerimiz bu bayram en azından bir kurban kesecek kadar bayram ikramiyesi istemektedir” dedi.

Öte yandan Başkan Ersal; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e emeklilerin çözüm bekleyen sorunlarıyla ilgili daha önce bir dosya sunmuş ve “Yaklaşık 20 yıl önce en düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesinin de üzerindeydi. Ancak, geçen zaman içerisinde giderek eriyen en düşük emekli aylığı bugün neredeyse asgari ücretin 3’te 1’ine düşmüş durumdadır. Burada çok açık ki bir yanlışlık var, bir adaletsizlik var. Giderek artması gereken emekli aylıkları giderek alım gücünü yitiriyor. Bu durumun mutlaka düzeltilmesi gerekiyor. Açlık sınırının 5000 TL’yi aştığı bir dönemde 1500 TL civarında olan taban emekli aylıkları hazine katkısıyla bile ancak 2500 TL’yi bulabildi. Burada bir adaletsizlik var. Burada emekliye yapılan bir haksızlık var. Sayın bakanımıza bütün bu sorunlarımızı anlatma fırsatı bulduk. Kendileri de, taleplerimizi dikkatle dinledi. Umuyor ve diliyoruz ki, bu taleplerimiz yerine getirilir ve söz verildiği gibi Temmuz ayında yapılacak ek düzenlemelerle emeklinin durumu iyileştirilir” ifadelerine yer vermişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.