Başkan Halıcı'dan sert tepki

SİYASET 20.07.2022 - 13:37, Güncelleme: 20.07.2022 - 13:37
 

Başkan Halıcı'dan sert tepki

Başkan Halıcı'dan sert tepki
AK Parti eski Milletvekili Said Yüce’nin Atatürk’ü hedef alan hadsiz paylaşımına CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan tepki geldi. Başkan Halıcı, “Cumhuriyet Başsavcılarını göreve davet ediyorum. Ülkemizin kurucusu hakkında hakaret edebilecek kadar kimse şuursuzlaşamaz” dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nin 26’ncı dönem Isparta Milletvekili Said Yüce’nin 15 Temmuz’da sosyal medya hesabından yaptığı ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan hadsiz paylaşımına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan sert tepki geldi. , Başkan Halıcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Vahim bir olay ile karşı karşıyayız. Piyangodan Isparta Milletvekilli olmuş Sait Yüce, partimizi 'halkı din ile kandırmakla' suçlama gafletine düşmüş ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için hakaretler yağdırmaktan geri durmamıştır” dedi. Yüce’nin haddini aştığını dile getiren Halıcı, “Bu milletvekili haddini aşmıştır. Sarf ettiği sözleri sindirmemiz mümkün değildir. Ülkemizi tehdit eden düşmana karşı “geldikleri gibi giderler” diyen İstiklal Savaşı’mızın Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında hakaret etmekten geri durmuyor. İşte 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyebilen bir anlayışın ürünü ve sonucudur bunlar” ifadelerini kullandı. 26’ncı dönem AK Parti Milletvekili Said Yüce’nin ne Isparta’ya ne Türkiye’ye kazandırdığı bir eserin olmadığına işaret eden CHP İl Başkanı Halıcı, “Hayatını bu millet için feda etmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk için kullandığı sözleri görmezden gelmemiz mümkün değildir. Maalesef, üzülerekn söylüyorum. Atatürk'ün kurmuş olduğu Gazi Meclis'te milletvekili olan ve Kurtuluş Savaşı'nı kazanan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edebilme hadsizliğini kendinde bulan Sait Yüce'nin ne şehrimize, ne de ülkemize kazandırdığın bir eser yoktur” şeklinde konuştu. Başkan Halıcı, “Milletimiz kimlerin beraber yol yürüdüğü çok iyi bilmektedir. Ne çabuk unuttunuz, Türkçe Olimpiyatlarında birbirinize plaketler verdiğinizi? 15 Temmuzda Cumhuriyetçi ve Atatürkçü subaylarımız olmasaydı, elinde Türk bayrağı, Atatürk bayrağı ile sokaklara çıkan vatandaşlarımız olmasaydı FETÖ darbesine nasıl karşı gelecektiniz? FETÖ terör örgütü onlar sayesinde sönümlenmiştir. Her ulus, her millet kendi tarihine saygı duyar. Kinden beslenenler; bu ülkenin sorunlarına, vatandaşların dertlerine çözüm bulamaz. 'Ne istediniz de vermedik?' diyen zihniyet siz değil miydiniz? Daha sonra 'Allah affetsin, kandırıldık' diyen yine siz değil miydiniz?” sorularını yönetti. Cumhuriyet Savcılarını göreve davet eden Başkan Halıcı, “Böyle bir hadsizlik olamaz. Kendinize gelin sayın vekil. Cumhuriyet Başsavcılarını göreve davet ediyorum. Ülkemizin kurucusu hakkında hakaret edebilecek kadar kimse şuursuzlaşamaz. Bu hadsiz açıklamayı Milletimizin ve hemşerilerimizin takdirlerine bırakıyorum” dedi.  
Başkan Halıcı'dan sert tepki

AK Parti eski Milletvekili Said Yüce’nin Atatürk’ü hedef alan hadsiz paylaşımına CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan tepki geldi. Başkan Halıcı, “Cumhuriyet Başsavcılarını göreve davet ediyorum. Ülkemizin kurucusu hakkında hakaret edebilecek kadar kimse şuursuzlaşamaz” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nin 26’ncı dönem Isparta Milletvekili Said Yüce’nin 15 Temmuz’da sosyal medya hesabından yaptığı ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan hadsiz paylaşımına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan sert tepki geldi. ,

Başkan Halıcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Vahim bir olay ile karşı karşıyayız. Piyangodan Isparta Milletvekilli olmuş Sait Yüce, partimizi 'halkı din ile kandırmakla' suçlama gafletine düşmüş ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için hakaretler yağdırmaktan geri durmamıştır” dedi.

Yüce’nin haddini aştığını dile getiren Halıcı, “Bu milletvekili haddini aşmıştır. Sarf ettiği sözleri sindirmemiz mümkün değildir. Ülkemizi tehdit eden düşmana karşı “geldikleri gibi giderler” diyen İstiklal Savaşı’mızın Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında hakaret etmekten geri durmuyor. İşte 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyebilen bir anlayışın ürünü ve sonucudur bunlar” ifadelerini kullandı.

26’ncı dönem AK Parti Milletvekili Said Yüce’nin ne Isparta’ya ne Türkiye’ye kazandırdığı bir eserin olmadığına işaret eden CHP İl Başkanı Halıcı, “Hayatını bu millet için feda etmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk için kullandığı sözleri görmezden gelmemiz mümkün değildir. Maalesef, üzülerekn söylüyorum. Atatürk'ün kurmuş olduğu Gazi Meclis'te milletvekili olan ve Kurtuluş Savaşı'nı kazanan Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edebilme hadsizliğini kendinde bulan Sait Yüce'nin ne şehrimize, ne de ülkemize kazandırdığın bir eser yoktur” şeklinde konuştu.

Başkan Halıcı, “Milletimiz kimlerin beraber yol yürüdüğü çok iyi bilmektedir. Ne çabuk unuttunuz, Türkçe Olimpiyatlarında birbirinize plaketler verdiğinizi? 15 Temmuzda Cumhuriyetçi ve Atatürkçü subaylarımız olmasaydı, elinde Türk bayrağı, Atatürk bayrağı ile sokaklara çıkan vatandaşlarımız olmasaydı FETÖ darbesine nasıl karşı gelecektiniz? FETÖ terör örgütü onlar sayesinde sönümlenmiştir. Her ulus, her millet kendi tarihine saygı duyar. Kinden beslenenler; bu ülkenin sorunlarına, vatandaşların dertlerine çözüm bulamaz. 'Ne istediniz de vermedik?' diyen zihniyet siz değil miydiniz? Daha sonra 'Allah affetsin, kandırıldık' diyen yine siz değil miydiniz?” sorularını yönetti.

Cumhuriyet Savcılarını göreve davet eden Başkan Halıcı, “Böyle bir hadsizlik olamaz. Kendinize gelin sayın vekil. Cumhuriyet Başsavcılarını göreve davet ediyorum. Ülkemizin kurucusu hakkında hakaret edebilecek kadar kimse şuursuzlaşamaz. Bu hadsiz açıklamayı Milletimizin ve hemşerilerimizin takdirlerine bırakıyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.