Bataklığa saplanan koyunları AFAD kurtardı

27.06.2022 - 12:52, Güncelleme: 27.06.2022 - 12:52
 

Bataklığa saplanan koyunları AFAD kurtardı

Bataklığa saplanan koyunları AFAD kurtardı
Burdur'un Karamanlı ilçesinde sağanak yağış sonrası meydana gelen balçıkta mahsur kalan 39 koyunun 35'i kurtarılırken, 4 koyun ise balçıkta telef oldu. Karamanlı'da geçtiğimiz hafta sonu etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Bölgede yoğun yağmur nedeniyle balçıklar meydana geldi. Kağılcık köyü Bahçeözü mevkisinde koyunlarını otlatmaya çıkaran çobanın 39 koyunu, sel sularının oluşturduğu balçıkta mahsur kaldı. Çaresiz çoban durumu AFAD ekiplerine bildirerek yardım talebinde bulundu. İhbarın alınmasından kısa bir süre sonra 4 kişilik AFAD Arama Kurtarma ekibi 8x8 Amfibik araç ile bölgeye ulaştı. Burdur AFAD ekibine destek amaçlı Isparta'dan da ekipler çıkış yaparak bölgeye geldi. AFAD ekiplerinin müdahalesiyle bataklıkta kalan 35 koyun canlı olarak kurtarılırken, 4 koyun ise telef oldu.  
Bataklığa saplanan koyunları AFAD kurtardı

Burdur'un Karamanlı ilçesinde sağanak yağış sonrası meydana gelen balçıkta mahsur kalan 39 koyunun 35'i kurtarılırken, 4 koyun ise balçıkta telef oldu.

Karamanlı'da geçtiğimiz hafta sonu etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Bölgede yoğun yağmur nedeniyle balçıklar meydana geldi.

Kağılcık köyü Bahçeözü mevkisinde koyunlarını otlatmaya çıkaran çobanın 39 koyunu, sel sularının oluşturduğu balçıkta mahsur kaldı. Çaresiz çoban durumu AFAD ekiplerine bildirerek yardım talebinde bulundu.

İhbarın alınmasından kısa bir süre sonra 4 kişilik AFAD Arama Kurtarma ekibi 8x8 Amfibik araç ile bölgeye ulaştı. Burdur AFAD ekibine destek amaçlı Isparta'dan da ekipler çıkış yaparak bölgeye geldi.

AFAD ekiplerinin müdahalesiyle bataklıkta kalan 35 koyun canlı olarak kurtarılırken, 4 koyun ise telef oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.