BİLGİÇ “KEÇİBORLU TARAFINDA BİR YER BELİRLEMESİ YAPTIK”

ISPARTA 01.03.2022 - 12:03, Güncelleme: 01.03.2022 - 12:03
 

BİLGİÇ “KEÇİBORLU TARAFINDA BİR YER BELİRLEMESİ YAPTIK”

BİLGİÇ “KEÇİBORLU TARAFINDA BİR YER BELİRLEMESİ YAPTIK”
Isparta’da hizmet veren Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi, Karma OSB ve Yalvaç OSB’nin yanı sıra Keçiborlu ile Uluborlu arasındaki alana yeni bir organize sanayi bölgesi kurulacak. TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in 2018 yılında gündeme getirdiği Isparta Sanayisi ve iş istihdamı için büyük önem taşıyan 12 milyon 795 bin m2 'lik alana 4.sü yapılması planlanan yeni Organize Sanayi Bölgesi için ilk adım geçtiğimiz günlerde ITSO Meclis salonunda atıldı. Isparta’nın vizyon projeleri arasında gösterilen yeni Organize Sanayi Bölgesi(OSB) projesi için çalışmalar başladı.  Keçiborlu sınırlarında yapılacak olan OSB yeni yatırımları Isparta'ya kazandıracak. Isparta'nın Organize sanayi alanı yetersiz geldiği için büyük yatırımların Isparta'ya yapılamadığını ifade eden TBMM Başkan Vekili ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, çalışmalarına başlanan 4.Organize sanayi bölgesi hayata geçirildiğinde yeni yatırımlarla Isparta'da istihdama ciddi katkıların yapılacağını ifade etti. TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Dördüncü Organize Sanayi Bölgesine yönelik açıklamalarda bulundu. Basın mensupları ile düzenlediği sohbet toplantısında, Yeni Organize Sanayi Bölgesi konusuyla ilgili çalışmaları şu şekilde değerlendirdi: “Biz AK Parti kadroları olarak Isparta’nın gelişimi için elimizden geleni yaptık” diyen Bilgiç, “2018 yılından bu yana 4. Organize Sanayi Bölgesi konusunda çalışmalarımızı sürdürüyorduk, yer konusunda sıkıntılar çıkıyordu, sonunda Keçiborlu tarafında bir yer belirlemesi yaptık. ITSO’da bu işin içine dahil oldu ve tüm ilgili kurumlar bununla çalışmalara başladılar. Ön başvuru taslakları hazırlandı, 12.500 dönümlük bir alanı kapsıyor. Burasını biz iki aşamalı olarak düşünüyoruz. Burada tabi mera alanları, şahıs arazileri, belediye arazileri var. Burayla ilgili topyekün bir çalışma yapılacak. Bilindiği gibi geçmişte Algida bizim OSB’den büyük bir yer talep etmişti ama bunu karşılayamamıştık. Şimdiden dördüncü Organize Sanayi Bölgemize yatırım yapmak için yer almak isteyenler var. Bunlardan birisi de Maliye Bakanlığı eski Müsteşarlarından hemşehrimiz İsa Coşkun’un başkanı olduğu et ve süt şirketi oldu. Buraya büyük bir yatırım yapmak istiyorlar. Burayı yapabilmek için tüm paydaşlar olarak elimizden geleni yapacağız. Buranın ne zaman biteceği konusunda ise şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz” ifadesini kullandı.
BİLGİÇ “KEÇİBORLU TARAFINDA BİR YER BELİRLEMESİ YAPTIK”

Isparta’da hizmet veren Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi, Karma OSB ve Yalvaç OSB’nin yanı sıra Keçiborlu ile Uluborlu arasındaki alana yeni bir organize sanayi bölgesi kurulacak.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in 2018 yılında gündeme getirdiği Isparta Sanayisi ve iş istihdamı için büyük önem taşıyan 12 milyon 795 bin m2 'lik alana 4.sü yapılması planlanan yeni Organize Sanayi Bölgesi için ilk adım geçtiğimiz günlerde ITSO Meclis salonunda atıldı.

Isparta’nın vizyon projeleri arasında gösterilen yeni Organize Sanayi Bölgesi(OSB) projesi için çalışmalar başladı.  Keçiborlu sınırlarında yapılacak olan OSB yeni yatırımları Isparta'ya kazandıracak.

Isparta'nın Organize sanayi alanı yetersiz geldiği için büyük yatırımların Isparta'ya yapılamadığını ifade eden TBMM Başkan Vekili ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, çalışmalarına başlanan 4.Organize sanayi bölgesi hayata geçirildiğinde yeni yatırımlarla Isparta'da istihdama ciddi katkıların yapılacağını ifade etti. TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Dördüncü Organize Sanayi Bölgesine yönelik açıklamalarda bulundu.
Basın mensupları ile düzenlediği sohbet toplantısında, Yeni Organize Sanayi Bölgesi konusuyla ilgili çalışmaları şu şekilde değerlendirdi: “Biz AK Parti kadroları olarak Isparta’nın gelişimi için elimizden geleni yaptık” diyen Bilgiç, “2018 yılından bu yana 4. Organize Sanayi Bölgesi konusunda çalışmalarımızı sürdürüyorduk, yer konusunda sıkıntılar çıkıyordu, sonunda Keçiborlu tarafında bir yer belirlemesi yaptık. ITSO’da bu işin içine dahil oldu ve tüm ilgili kurumlar bununla çalışmalara başladılar. Ön başvuru taslakları hazırlandı, 12.500 dönümlük bir alanı kapsıyor. Burasını biz iki aşamalı olarak düşünüyoruz. Burada tabi mera alanları, şahıs arazileri, belediye arazileri var. Burayla ilgili topyekün bir çalışma yapılacak. Bilindiği gibi geçmişte Algida bizim OSB’den büyük bir yer talep etmişti ama bunu karşılayamamıştık. Şimdiden dördüncü Organize Sanayi Bölgemize yatırım yapmak için yer almak isteyenler var. Bunlardan birisi de Maliye Bakanlığı eski Müsteşarlarından hemşehrimiz İsa Coşkun’un başkanı olduğu et ve süt şirketi oldu. Buraya büyük bir yatırım yapmak istiyorlar. Burayı yapabilmek için tüm paydaşlar olarak elimizden geleni yapacağız. Buranın ne zaman biteceği konusunda ise şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.