Biz Kadınlar daha çok çalışmalı ve kız çocuklarını mutlaka okutmalıyız

ISPARTA 30.10.2023 - 11:23, Güncelleme: 30.10.2023 - 11:23
 

Biz Kadınlar daha çok çalışmalı ve kız çocuklarını mutlaka okutmalıyız

TKB Şube Başkanı Semiramis Zehra Karataş, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada önemli mesajlar verirken kompozisyon yarışmasına başvuruların da 1 Kasım’da sona ereceğini hatırlattı.
Türk Kadınlar Birliği Isparta Şube Başkanı Semiramis Zehra Karataş, Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi. Karataş, açıklamasında  Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde Türk Kadınının birçok haklara sahip olduğunu belirterek şu görüşlere yer verdi: “Cumhuriyetin 100. Yılını kutlamak şansına sahip olduğumuz bu günde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettarız. Cumhuriyetimizin önemi biz kadınlar için en büyük kazanımdır. Kadınlara verilen haklar sayesinde, eğitimde, sağlıkta hayatın her alanında bizlere yol açan Atatürk’e layık olmaya çalışacağız. Kadınlara tanınan seçme ve seçilme hakkı, laik Türkiye Cumhuriyetinde en değerli kazanımlardan biridir. Atatürk’ün bu ülke için yapmış olduğu fedakarlıkları unutmamak gerekir. Bize armağan edilen Cumhuriyet’i ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğiz. ÇOCUK EVLİLİKLERİNE KARŞI ÇIKMALIYIZ Türkiye’de kadınlar her şeyden evvel ikinci sınıf olmadığının bilincini taşımalı bunu Atatürk her vesile hatırlatmıştır. Ulu Önder Atatürk’ün de söylediği gibi ; “HAK VERİLMEZ ALINIR.” Biz kadınlar, daha çok çalışmalı, kız çocuklarını muhakkak okutmalıyız. Çocuk evliliklerine şiddetle karşı çıkmalıyız. Kadınlara, güçlü, özgür ve ayaklarının üzerinde durarak, kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını idame etmelerinin önemini özellikle anlatmalıyız.” KOMPOZİSYON YARIŞMASINA BAŞVURULAR 1 KASIM’DA SONA ERECEK.   Bu arada Isparta Türk Kadınlar Birliği Şubesi, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla il genelindeki lise öğrencileri arasında ödüllü bir kompozisyon yarışması düzenlemişti. Türk Kadınlar Birliği Isparta Şube Başkanı Semiramis Zehra Karataş, il genelindeki tüm lise öğrencilerinin katılabileceği "Cumhuriyetin Ülkemize kattığı Değer" konulu kompozisyon yarışmasına katılmak isteyen öğrencilerin eserlerini en geç 1 Kasım 2023 tarihine kadar Türk Kadınlar Birliği'nin Tuhafiyeciler Sitesi 3. Katındaki merkezine teslim etmeleri gerektiğini hatırlattı. Yarışmaya katılan eserler 3 kişilik bir jüri tarafından incelenip değerlendirilecek ve  Kasım ayı içinde sonuçlar açıklanacak. Yarışmanın ödül töreni de Kasım ayı içinde uygun bir tarihte yapılacak. Türk Kadınlar Birliği, dereceye giren öğrencilere para ödülü verecek. Birincilik ödülü 5.000 TL, ikincilik ödülü 2.500 TL ve üçüncülük ödülü 1.500 TL olarak belirlendi. Türk Kadınlar Birliği Başkanı Karataş, tüm lise öğrencilerini bu anlamlı yarışmaya katılmaya davet etti.
TKB Şube Başkanı Semiramis Zehra Karataş, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada önemli mesajlar verirken kompozisyon yarışmasına başvuruların da 1 Kasım’da sona ereceğini hatırlattı.

Türk Kadınlar Birliği Isparta Şube Başkanı Semiramis Zehra Karataş, Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi. Karataş, açıklamasında  Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde Türk Kadınının birçok haklara sahip olduğunu belirterek şu görüşlere yer verdi:

“Cumhuriyetin 100. Yılını kutlamak şansına sahip olduğumuz bu günde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettarız. Cumhuriyetimizin önemi biz kadınlar için en büyük kazanımdır.

Kadınlara verilen haklar sayesinde, eğitimde, sağlıkta hayatın her alanında bizlere yol açan Atatürk’e layık olmaya çalışacağız.

Kadınlara tanınan seçme ve seçilme hakkı, laik Türkiye Cumhuriyetinde en değerli kazanımlardan biridir. Atatürk’ün bu ülke için yapmış olduğu fedakarlıkları unutmamak gerekir. Bize armağan edilen Cumhuriyet’i ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğiz.

ÇOCUK EVLİLİKLERİNE

KARŞI ÇIKMALIYIZ

Türkiye’de kadınlar her şeyden evvel ikinci sınıf olmadığının bilincini taşımalı bunu Atatürk her vesile hatırlatmıştır. Ulu Önder Atatürk’ün de söylediği gibi ; “HAK VERİLMEZ ALINIR.”

Biz kadınlar, daha çok çalışmalı, kız çocuklarını muhakkak okutmalıyız. Çocuk evliliklerine şiddetle karşı çıkmalıyız. Kadınlara, güçlü, özgür ve ayaklarının üzerinde durarak, kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını idame etmelerinin önemini özellikle anlatmalıyız.”

KOMPOZİSYON YARIŞMASINA

BAŞVURULAR 1 KASIM’DA

SONA ERECEK.  

Bu arada Isparta Türk Kadınlar Birliği Şubesi, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla il genelindeki lise öğrencileri arasında ödüllü bir kompozisyon yarışması düzenlemişti.
Türk Kadınlar Birliği Isparta Şube Başkanı Semiramis Zehra Karataş, il genelindeki tüm lise öğrencilerinin katılabileceği "Cumhuriyetin Ülkemize kattığı Değer" konulu kompozisyon yarışmasına katılmak isteyen öğrencilerin eserlerini en geç 1 Kasım 2023 tarihine kadar Türk Kadınlar Birliği'nin Tuhafiyeciler Sitesi 3. Katındaki merkezine teslim etmeleri gerektiğini hatırlattı. Yarışmaya katılan eserler 3 kişilik bir jüri tarafından incelenip değerlendirilecek ve  Kasım ayı içinde sonuçlar açıklanacak.
Yarışmanın ödül töreni de Kasım ayı içinde uygun bir tarihte yapılacak. Türk Kadınlar Birliği, dereceye giren öğrencilere para ödülü verecek. Birincilik ödülü 5.000 TL, ikincilik ödülü 2.500 TL ve üçüncülük ödülü 1.500 TL olarak belirlendi.
Türk Kadınlar Birliği Başkanı Karataş, tüm lise öğrencilerini bu anlamlı yarışmaya katılmaya davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.