Bu sene kurbanlıklar cep yakacak

23.06.2022 - 23:51, Güncelleme: 23.06.2022 - 23:51
 

Bu sene kurbanlıklar cep yakacak

Bu sene kurbanlıklar cep yakacak
Akaryakıt fiyatları, yem, elektrik ve nakliye giderleri kurbanlık fiyatlarının yıllık olarak yüzde 90,6 ila yüzde 107,6 oranlarında artmasına neden oldu. Bu sene küçükbaş kurbanlıklar 2 bin TL ila 8 bin TL aralığında, büyükbaşlar ise 15 bin-60 bin TL aralığında satılması bekleniyor. 2022 Kurbanlık fiyatları netleşmeye başladı Fiyatlar geçtiğimiz seneye oran ile büyükbaşta yüzde 107,6, küçükbaşta ise yüzde 90,6 oranında arttı. Ortalama fiyat kilogram başına; büyükbaşta 29 lira 46 kuruştan 61 lira 15 kuruşa, küçükbaşta ise 33 lira 36 kuruştan 63 lira 57 kuruşa yükseldi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Bu yıl ülkemizde ortalama fiyatların; hayvan başına büyükbaşta 15 bin ile 60 bin TL, küçükbaşta ise 2 bin TL ile 8 bin TL arasında değişeceği tahmin ediliyor” dedi. Bayraktar, “Üretici maliyetlerindeki ciddi artışlar bu yıl ki kurbanlık fiyat artışlarında etkili olmuştur” dedi. Yem, elektrik, işçilik, veteriner ilaç, nakliye gibi girdilerde bu yıl çok önemli yükselişler olduğunu kaydeden Bayraktar, “Dolayısıyla kurbanlık fiyatları da geçen yıllara göre arttı” dedi. Alım Gücü Düştü, Satışlar Yüzde 25 Oranında Azalacak! TZOB’un tahminine göre, bu sene kesilecek olan kurbanlık sayısında geçtiğimiz seneye göre en az yüzde 25 oranında bir azalma olacak. “Vatandaşlarımızın bu yıl alım gücü oldukça düştü. Bu da kurbanlıklara olan talebi azalttı” diyen Bayraktar, “Emeklilere verilen bayram ikramiyesinde yapılacak ciddi iyileştirme satışları hareketlendirecektir” öngörüsünde bulundu. Bu sene yaklaşık 720 bin büyükbaş, 2 milyon 150 bin küçükbaş, toplamda ise 2 milyon 870 bin kurbanlık hayvanın kesileceğini tahmin ettiklerini belirten Bayraktar, “Yüksek girdi fiyatlarına bağlı olarak bu yıl şehirlerde daha az kurbanlık çadır, dolayısıyla daha az kurbanlık göreceğiz” diye konuştu.
Bu sene kurbanlıklar cep yakacak

Akaryakıt fiyatları, yem, elektrik ve nakliye giderleri kurbanlık fiyatlarının yıllık olarak yüzde 90,6 ila yüzde 107,6 oranlarında artmasına neden oldu. Bu sene küçükbaş kurbanlıklar 2 bin TL ila 8 bin TL aralığında, büyükbaşlar ise 15 bin-60 bin TL aralığında satılması bekleniyor.

2022 Kurbanlık fiyatları netleşmeye başladı

Fiyatlar geçtiğimiz seneye oran ile büyükbaşta yüzde 107,6, küçükbaşta ise yüzde 90,6 oranında arttı. Ortalama fiyat kilogram başına; büyükbaşta 29 lira 46 kuruştan 61 lira 15 kuruşa, küçükbaşta ise 33 lira 36 kuruştan 63 lira 57 kuruşa yükseldi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Bu yıl ülkemizde ortalama fiyatların; hayvan başına büyükbaşta 15 bin ile 60 bin TL, küçükbaşta ise 2 bin TL ile 8 bin TL arasında değişeceği tahmin ediliyor” dedi.

Bayraktar, “Üretici maliyetlerindeki ciddi artışlar bu yıl ki kurbanlık fiyat artışlarında etkili olmuştur” dedi.

Yem, elektrik, işçilik, veteriner ilaç, nakliye gibi girdilerde bu yıl çok önemli yükselişler olduğunu kaydeden Bayraktar, “Dolayısıyla kurbanlık fiyatları da geçen yıllara göre arttı” dedi.

Alım Gücü Düştü, Satışlar Yüzde 25 Oranında Azalacak!

TZOB’un tahminine göre, bu sene kesilecek olan kurbanlık sayısında geçtiğimiz seneye göre en az yüzde 25 oranında bir azalma olacak.

“Vatandaşlarımızın bu yıl alım gücü oldukça düştü. Bu da kurbanlıklara olan talebi azalttı” diyen Bayraktar, “Emeklilere verilen bayram ikramiyesinde yapılacak ciddi iyileştirme satışları hareketlendirecektir” öngörüsünde bulundu.

Bu sene yaklaşık 720 bin büyükbaş, 2 milyon 150 bin küçükbaş, toplamda ise 2 milyon 870 bin kurbanlık hayvanın kesileceğini tahmin ettiklerini belirten Bayraktar, “Yüksek girdi fiyatlarına bağlı olarak bu yıl şehirlerde daha az kurbanlık çadır, dolayısıyla daha az kurbanlık göreceğiz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.