BURAK Derneği açıldı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.06.2021 - 12:41, Güncelleme: 19.06.2021 - 12:41
 

BURAK Derneği açıldı

Yaklaşık bir yıldır yeni adresinde hizmet verdiği halde, Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir türlü resmi açılışını yapılamayan Burak Derneği Isparta Şubesi’nin açılışı dün görkemli bir törenle gerçekleştirildi.
Yaklaşık bir yıldır yeni adresinde hizmet verdiği halde, Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir türlü resmi açılışını yapılamayan Burak Derneği Isparta Şubesi’nin açılışı dün görkemli bir törenle gerçekleştirildi.   Kısa adı BURAK olan; Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği Isparta Şubesinin dün saat 15.30’da eski Hastane Caddesi Akoluk Cami karşısındaki adresinde yapılan açılış törenine; Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, BURAK Derneği Genel Başkanı Adem Yenihayat ve Genel Başkan Yardımcısı, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, KADEM Isparta İl Temsilcisi Gonca Cankut Kayacan, Memur – Sen Isparta Temsilcisi Erdal Demiralay, MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan, Mekke Eğitim Vakfı Başkanı Halil İbrahim Ertuç, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı Hüseyin Arslan, Isparta İHH Yönetim Kurulu Üyeleri Yunus Özler ve İsa Aytuna, İlim Yayma Cemiyeti Isparta Şubesi Başkanı Ali Osman Altunbaşak ve çok sayıda davetli katıldı. ÇİL; “BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ KUDÜS’TÜR” Kur’anı Kerim Tilavetiyle başlayan açılış töreninde ilk olarak kürsüye BURAK Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ali Çil geldi. Başkan Çil konuşmasında, Dernek olarak kırmızı çizgilerinin KUDÜS olduğunu belirterek; “Bilindiği gibi Kudüs 104 yıldır işgal altındadır. Kudüs olayı bizim için bir iman meselesidir. Kudüs artık özgürlüğüne kavuşmalı veya kavuşturulmalıdır. Allah bize Kudüs’te en kısa zamanda hür bir şekilde namaz kılmayı nasip etsin. “BİZİMLE HAREKET EDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM” Biz de Türkiye’de Burak Derneği olarak Kudüs’ün özgürlüğü için çalışıyoruz. Şuanda İsrail tarafından işgal altındaki bu kutsal toprakların bir an önce özgürlüğüne kavuşması için çalışıyoruz. Bu konuda bizimle düşünen, bizimle hareket eden ve bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Sizlerden Allah razı olsun. “YENİ MEKAMINIMIZDA RAHAT BİR ÇALIŞMA İMKANI YAKALADIK” Bugün burada Isparta Şubemizin açılışını yapıyoruz. Öncelikle, bu mekanı bize tahsis eden Ömer Lütfü Antalyalı olmak üzere desteği bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Burasını baştan sona tadilattan geçirdik ve gerek kadınlar bölümümüz gerekse erkekler bölümümüz çok güzel bir hale gelmiş durumda. Bundan sonra burada daha ferah bir mekanda hizmet vereceğiz. “ALLAH KUDÜS’E ÖZGÜRLÜĞÜ EN KISA ZAMANDA NASİP ETSİN” Sözlerimi yine Kudüs ile bitiriyorum ve Selam olsun Kudüs’e selam olsun İslam Dünyasına diyorum ve Kudüs’e özgürlüğü Allahımız en kısa zamanda nasip etsin inşallah” dedi. BURAK DERNEĞİ ISPARTA ŞUBESİNİN AÇILIŞ KURDELASI KESİLDİ Törende daha sonra sırasıyla; Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, BURAK Derneği Genel Başkanı Adem Yenihayat ve Genel Başkan Yardımcısı birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından ise dua yapılarak Derneğin Isparta Şubesi kurdelası kesilerek hizmete açıldı. Açılışın ardından, katılımcı davetliler Dernek Merkezinde incelemelerde bulundular.
Yaklaşık bir yıldır yeni adresinde hizmet verdiği halde, Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir türlü resmi açılışını yapılamayan Burak Derneği Isparta Şubesi’nin açılışı dün görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Yaklaşık bir yıldır yeni adresinde hizmet verdiği halde, Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir türlü resmi açılışını yapılamayan Burak Derneği Isparta Şubesi’nin açılışı dün görkemli bir törenle gerçekleştirildi.


 
Kısa adı BURAK olan; Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği Isparta Şubesinin dün saat 15.30’da eski Hastane Caddesi Akoluk Cami karşısındaki adresinde yapılan açılış törenine; Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, BURAK Derneği Genel Başkanı Adem Yenihayat ve Genel Başkan Yardımcısı, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, KADEM Isparta İl Temsilcisi Gonca Cankut Kayacan, Memur – Sen Isparta Temsilcisi Erdal Demiralay, MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan, Mekke Eğitim Vakfı Başkanı Halil İbrahim Ertuç, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı Hüseyin Arslan, Isparta İHH Yönetim Kurulu Üyeleri Yunus Özler ve İsa Aytuna, İlim Yayma Cemiyeti Isparta Şubesi Başkanı Ali Osman Altunbaşak ve çok sayıda davetli katıldı.
ÇİL; “BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ KUDÜS’TÜR”
Kur’anı Kerim Tilavetiyle başlayan açılış töreninde ilk olarak kürsüye BURAK Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ali Çil geldi. Başkan Çil konuşmasında, Dernek olarak kırmızı çizgilerinin KUDÜS olduğunu belirterek; “Bilindiği gibi Kudüs 104 yıldır işgal altındadır. Kudüs olayı bizim için bir iman meselesidir. Kudüs artık özgürlüğüne kavuşmalı veya kavuşturulmalıdır. Allah bize Kudüs’te en kısa zamanda hür bir şekilde namaz kılmayı nasip etsin.


“BİZİMLE HAREKET EDEN
HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Biz de Türkiye’de Burak Derneği olarak Kudüs’ün özgürlüğü için çalışıyoruz. Şuanda İsrail tarafından işgal altındaki bu kutsal toprakların bir an önce özgürlüğüne kavuşması için çalışıyoruz. Bu konuda bizimle düşünen, bizimle hareket eden ve bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Sizlerden Allah razı olsun.


“YENİ MEKAMINIMIZDA RAHAT
BİR ÇALIŞMA İMKANI YAKALADIK”
Bugün burada Isparta Şubemizin açılışını yapıyoruz. Öncelikle, bu mekanı bize tahsis eden Ömer Lütfü Antalyalı olmak üzere desteği bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Burasını baştan sona tadilattan geçirdik ve gerek kadınlar bölümümüz gerekse erkekler bölümümüz çok güzel bir hale gelmiş durumda. Bundan sonra burada daha ferah bir mekanda hizmet vereceğiz.


“ALLAH KUDÜS’E ÖZGÜRLÜĞÜ
EN KISA ZAMANDA NASİP ETSİN”
Sözlerimi yine Kudüs ile bitiriyorum ve Selam olsun Kudüs’e selam olsun İslam Dünyasına diyorum ve Kudüs’e özgürlüğü Allahımız en kısa zamanda nasip etsin inşallah” dedi.


BURAK DERNEĞİ ISPARTA
ŞUBESİNİN AÇILIŞ KURDELASI KESİLDİ
Törende daha sonra sırasıyla; Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, BURAK Derneği Genel Başkanı Adem Yenihayat ve Genel Başkan Yardımcısı birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından ise dua yapılarak Derneğin Isparta Şubesi kurdelası kesilerek hizmete açıldı. Açılışın ardından, katılımcı davetliler Dernek Merkezinde incelemelerde bulundular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.