Büyükçam: Halkı kandırmaya çalışıyorlar

SİYASET 27.06.2022 - 18:36, Güncelleme: 27.06.2022 - 18:36
 

Büyükçam: Halkı kandırmaya çalışıyorlar

Bir ara ucuz meyve sebze satışı için tanzim çadırları yapmışlardı. Ne oldu o çadırlara? Şimdi neredeler?
Milli Eğitim Bakanı, Mahmut Özer'in Eğitimden Üretime Tarım Çalıştayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, "Türkiye'de 81 ilde 100 noktadaki meslek lisemize ekmek fabrikası kuracağız. Günlük 1 milyon ekmek üretimiyle, o liselerin satış büfelerinde vatandaşlarımızı düşük fiyatlı ekmekle buluşturacağız" demesi üzerine İyi Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam açıklamalarda bulundu. Büyükçam ‘’ biz AKP'nin geçmiş dönem politikalarından gayet iyi bilmekteyiz nitekim Bir ara ucuz meyve sebze satışı için tanzim çadırları yapmışlardı. Ne oldu o çadırlara? Şimdi neredeler? Sürdürülebildi mi?’’ ifadelerine yer verirken, iktidar ekmek zamlarının sorumlusu sanki fırıncı esnafıymış gibi davranarak halkı kandırmaya çalışıyorlar’’ dedi. İl Başkanı Büyükçam Milli Eğitim Bakanı Özer’in açıklamalarını sert cümlelerle eleştirerek ‘’Son yaptığı açıklama ile günde 1 milyon ekmek üretimi vaadi veren Bakan Özer'in açıklamaları yıllardır dile getirdiğimiz ülkenin yönetilmediğine yönelik söylemlerimizin ne kadar doğru olduğunun tezahürü niteliğindedir. Ülkede tarım durma noktasına gelmiş, insanlarımız olumsuz ekonomik koşullar altında ezilirken çözüm üretmesi gereken tarım ve ekonomi bakanları uyurken onların yerine ülkenin eğitim politikalarından sorumlu Milli Eğitim Bakanının açıklama yapması ancak millet aklıyla dalga geçmekle açıklanabilir. Bu tarz politikaların sürdürülebilirlikten uzak olduğunu biz AKP'nin geçmiş dönem politikalarından gayet iyi bilmekteyiz nitekim Bir ara ucuz meyve sebze satışı için tanzim çadırları yapmışlardı. Ne oldu o çadırlara? Şimdi neredeler? Sürdürülebildi mi?’’ ifadelerine yer verirken, iktidar ekmek zamlarının sorumlusu sanki fırıncı esnafıymış gibi davranarak halkı kandırmaya çalışıyorlar dedi. İl Başkanı Hasan Büyükçam, ‘’Vatandaş sizden böyle geçici sürdürülebilirlikten uzak modellerle çözümler istemiyor. Çiftçi mazotuna indirim istiyor, fırıncı unu ucuza almak istiyor, Vatandaş sizden tarımda reform yapmanızı, kendi tarım alanlarımızda ucuz ve uygun arpa, buğday üretimi yapmamızı, buğday ithalatına ihtiyaç kalmamasını istiyor. Siz tüm bunları göz ardı edip geçici cözümlerle gündem oyalama peşindesiniz." sözlerini kullanan Büyükçam, "Ucuz ekmek satmak istiyorsanız, Çiftçiye destek verin, boş arazilerin üretimin önünü açın, çiftçi için mazottan aldığınız vergiyi sıfırlayın. Çiftçinin, emeğinin karşılığını almasını sağlayın işte o zaman ucuz ekmek, tüm büfelerde olur." ifadeleri kullandı Son olarak İl Başkanı Büyükçam"Sayın Milli Eğitim Bakanını Tarım ve Ekonomi bakanlarının yerine açıklama yapmak yerine öncelikle yerle yeksan ettikleri eğitim sistemini düzeltmeye çağırıyoruz" diyerek bakanın sözlerini sert bir şekilde eleştirdi.
Bir ara ucuz meyve sebze satışı için tanzim çadırları yapmışlardı. Ne oldu o çadırlara? Şimdi neredeler?

Milli Eğitim Bakanı, Mahmut Özer'in Eğitimden Üretime Tarım Çalıştayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, "Türkiye'de 81 ilde 100 noktadaki meslek lisemize ekmek fabrikası kuracağız. Günlük 1 milyon ekmek üretimiyle, o liselerin satış büfelerinde vatandaşlarımızı düşük fiyatlı ekmekle buluşturacağız" demesi üzerine İyi Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam açıklamalarda bulundu.

Büyükçam ‘’ biz AKP'nin geçmiş dönem politikalarından gayet iyi bilmekteyiz nitekim Bir ara ucuz meyve sebze satışı için tanzim çadırları yapmışlardı. Ne oldu o çadırlara? Şimdi neredeler? Sürdürülebildi mi?’’ ifadelerine yer verirken, iktidar ekmek zamlarının sorumlusu sanki fırıncı esnafıymış gibi davranarak halkı kandırmaya çalışıyorlar’’ dedi.

İl Başkanı Büyükçam Milli Eğitim Bakanı Özer’in açıklamalarını sert cümlelerle eleştirerek ‘’Son yaptığı açıklama ile günde 1 milyon ekmek üretimi vaadi veren Bakan Özer'in açıklamaları yıllardır dile getirdiğimiz ülkenin yönetilmediğine yönelik söylemlerimizin ne kadar doğru olduğunun tezahürü niteliğindedir. Ülkede tarım durma noktasına gelmiş, insanlarımız olumsuz ekonomik koşullar altında ezilirken çözüm üretmesi gereken tarım ve ekonomi bakanları uyurken onların yerine ülkenin eğitim politikalarından sorumlu Milli Eğitim Bakanının açıklama yapması ancak millet aklıyla dalga geçmekle açıklanabilir. Bu tarz politikaların sürdürülebilirlikten uzak olduğunu biz AKP'nin geçmiş dönem politikalarından gayet iyi bilmekteyiz nitekim Bir ara ucuz meyve sebze satışı için tanzim çadırları yapmışlardı. Ne oldu o çadırlara? Şimdi neredeler? Sürdürülebildi mi?’’ ifadelerine yer verirken, iktidar ekmek zamlarının sorumlusu sanki fırıncı esnafıymış gibi davranarak halkı kandırmaya çalışıyorlar dedi.

İl Başkanı Hasan Büyükçam, ‘’Vatandaş sizden böyle geçici sürdürülebilirlikten uzak modellerle çözümler istemiyor. Çiftçi mazotuna indirim istiyor, fırıncı unu ucuza almak istiyor, Vatandaş sizden tarımda reform yapmanızı, kendi tarım alanlarımızda ucuz ve uygun arpa, buğday üretimi yapmamızı, buğday ithalatına ihtiyaç kalmamasını istiyor. Siz tüm bunları göz ardı edip geçici cözümlerle gündem oyalama peşindesiniz." sözlerini kullanan Büyükçam, "Ucuz ekmek satmak istiyorsanız, Çiftçiye destek verin, boş arazilerin üretimin önünü açın, çiftçi için mazottan aldığınız vergiyi sıfırlayın. Çiftçinin, emeğinin karşılığını almasını sağlayın işte o zaman ucuz ekmek, tüm büfelerde olur." ifadeleri kullandı

Son olarak İl Başkanı Büyükçam"Sayın Milli Eğitim Bakanını Tarım ve Ekonomi bakanlarının yerine açıklama yapmak yerine öncelikle yerle yeksan ettikleri eğitim sistemini düzeltmeye çağırıyoruz" diyerek bakanın sözlerini sert bir şekilde eleştirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.