Büyükşehirden Duacı’ya iki içme suyu projesi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.10.2023 - 12:00, Güncelleme: 09.10.2023 - 11:33
 

Büyükşehirden Duacı’ya iki içme suyu projesi

Büyükşehirden Duacı’ya iki içme suyu projesi
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Duacı Mahallesi’ndeki iki farklı projeyle, Şehir Hastanesi altında kalan ana içme suyu hattını deplase etti, beş mahalleyi besleyen içme suyu hattının yenileme çalışmalarına da başladı.Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Duacı Mahallesi’nde iki farklı çalışmayla halkı sağlıklı içme suyuna kavuşturuyor. Çalışmalar bünyesinde Antalya’nın su ihtiyacının yüzde 50’sini karşılayan Termessos isale hattının Şehir Hastanesi’nin otoparkının altında kalan bölümünün deplasesi yapılıyor. Ayrıca Şehir Hastanesi’ne Duacı’daki su deposundan direkt olarak 315’lik ve 1000 metre uzunluğunda yeni bir hat çekiliyor. Diğer bir çerçevesinde ise Çankaya, Fatih, Esentepe, Yavuz Selim ve Fevzi Çakmak mahallelerinin yetersiz kalan ishale hattı yenileniyor. Mahalle sakinlerinin kesintisiz suya kavuşması amacıyla ishale hattına büyük çaplı borular döşeniyor."Planlı, kurallu ve kimlikli kent"ASAT İçme Suyu Şube Müdürü Sercan Yanık, planlı, kurallı ve kimlikli kent hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Yanık “Burada iki adet çalışmamız var. İlkinde Antalya’nın içme suyu ihtiyacının yarısını karşılayan Termessos isale hattımızı, yeni yapılan Şehir Hastanesi’nin otoparkının altında kalması sebebiyle taşıma işlemini gerçekleştiriyoruz. İkinci projede ise Çankaya, Fatih, Esentepe, Yavuz Selim ve Fevzi Çakmak mahallelerini besleyen isale hattı yetersiz kalıyordu. Bu sorunu çözmek için isale hattını yenileme çalışması yapıyoruz. Böylelikle hattın debisini arttırmış olacağız “ dedi.
Büyükşehirden Duacı’ya iki içme suyu projesi
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Duacı Mahallesi’ndeki iki farklı projeyle, Şehir Hastanesi altında kalan ana içme suyu hattını deplase etti, beş mahalleyi besleyen içme suyu hattının yenileme çalışmalarına da başladı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Duacı Mahallesi’nde iki farklı çalışmayla halkı sağlıklı içme suyuna kavuşturuyor. Çalışmalar bünyesinde Antalya’nın su ihtiyacının yüzde 50’sini karşılayan Termessos isale hattının Şehir Hastanesi’nin otoparkının altında kalan bölümünün deplasesi yapılıyor. Ayrıca Şehir Hastanesi’ne Duacı’daki su deposundan direkt olarak 315’lik ve 1000 metre uzunluğunda yeni bir hat çekiliyor. Diğer bir çerçevesinde ise Çankaya, Fatih, Esentepe, Yavuz Selim ve Fevzi Çakmak mahallelerinin yetersiz kalan ishale hattı yenileniyor. Mahalle sakinlerinin kesintisiz suya kavuşması amacıyla ishale hattına büyük çaplı borular döşeniyor.

"Planlı, kurallu ve kimlikli kent"
ASAT İçme Suyu Şube Müdürü Sercan Yanık, planlı, kurallı ve kimlikli kent hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Yanık “Burada iki adet çalışmamız var. İlkinde Antalya’nın içme suyu ihtiyacının yarısını karşılayan Termessos isale hattımızı, yeni yapılan Şehir Hastanesi’nin otoparkının altında kalması sebebiyle taşıma işlemini gerçekleştiriyoruz. İkinci projede ise Çankaya, Fatih, Esentepe, Yavuz Selim ve Fevzi Çakmak mahallelerini besleyen isale hattı yetersiz kalıyordu. Bu sorunu çözmek için isale hattını yenileme çalışması yapıyoruz. Böylelikle hattın debisini arttırmış olacağız “ dedi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.