Cebrail Hoca, Köy Çocuklarının İlham Kaynağı Oldu

ISPARTA 26.07.2023 - 13:34, Güncelleme: 26.07.2023 - 13:34
 

Cebrail Hoca, Köy Çocuklarının İlham Kaynağı Oldu

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde görev yapan imam hatip Cebrail Şengüler, gençlerle ve çocuklarla yaptıkları etkinliklerle onların hayatına dokundu ve köy halkının güvenini kazandı.
3 yıl önce Sorkuncak köyündeki Yeni Camii İmam Hatipliğine başlayan Cebrail Şengüler, Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Gençliğe Değer’ projesi kapsamında 40 gençle oluşturduğu ve 'Gençlik Topluluğu' adını verdiği grupla yaptığı etkinliklerle köy halkının takdirini kazandı. Kur'an kursuna gelen çocuklardan 15'ine müezzinlik yapmayı ve dini bilgiler öğreten,  Şengüler, köyde gerçekleşen mevlit etkinliklerine de çocuklardan oluşturduğu ilahi korosuyla katılarak bir farkındalık oluşturdu. Köyün gençleriyle farklı etkinlikler düzenleyen Şengüler, 2 yıl önce 20 çocukla kurduğu 'Sorkuncak Gül Sesler Diyanet Çocuk İlahi Korosu'yla gül bahçelerinde, festivallerde ve huzurevi ziyaretlerinde ilahi seslendirerek köy halkının gönlünde taht kurdu. Köyde genç ve çocuklarla sportif etkinlikler, tekne turu, gezi faaliyetleri de düzenleyen Şengüler; “Koroyu 2 yıl önce kurduk. İçinde gül geçen ilahileri ud eşliğinde okuyoruz. Çocuklar sosyal etkinliklerle hem öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor" dedi.
Isparta'nın Eğirdir ilçesinde görev yapan imam hatip Cebrail Şengüler, gençlerle ve çocuklarla yaptıkları etkinliklerle onların hayatına dokundu ve köy halkının güvenini kazandı.

3 yıl önce Sorkuncak köyündeki Yeni Camii İmam Hatipliğine başlayan Cebrail Şengüler, Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Gençliğe Değer’ projesi kapsamında 40 gençle oluşturduğu ve 'Gençlik Topluluğu' adını verdiği grupla yaptığı etkinliklerle köy halkının takdirini kazandı. Kur'an kursuna gelen çocuklardan 15'ine müezzinlik yapmayı ve dini bilgiler öğreten,  Şengüler, köyde gerçekleşen mevlit etkinliklerine de çocuklardan oluşturduğu ilahi korosuyla katılarak bir farkındalık oluşturdu.
Köyün gençleriyle farklı etkinlikler düzenleyen Şengüler, 2 yıl önce 20 çocukla kurduğu 'Sorkuncak Gül Sesler Diyanet Çocuk İlahi Korosu'yla gül bahçelerinde, festivallerde ve huzurevi ziyaretlerinde ilahi seslendirerek köy halkının gönlünde taht kurdu.
Köyde genç ve çocuklarla sportif etkinlikler, tekne turu, gezi faaliyetleri de düzenleyen Şengüler; “Koroyu 2 yıl önce kurduk. İçinde gül geçen ilahileri ud eşliğinde okuyoruz. Çocuklar sosyal etkinliklerle hem öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.