CHP Milletvekili adayları gençlerle bir araya geldi

ISPARTA 18.04.2023 - 14:19, Güncelleme: 18.04.2023 - 14:19
 

CHP Milletvekili adayları gençlerle bir araya geldi

CHP Isparta Milletvekili Adayları Yalım Halıcı ve Hatice Yıldız kentte öğrenim gören gençlerle buluştu. Gençlerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen milletvekili adayları eğitimden sosyal yaşama kadar gençlik projelerini anlattı. CHP’li adaylar: “Söz veriyoruz gençlerimizin yüzü gülecek” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Adayları şehirde öğrenim gören üniversite öğrencileriyle buluştu. Gençlik buluşmasında Milletvekili Adayları Yalım Halıcı ve Hatice Yıldız’ın yanı sıra CHP Gençlik Kolları MYK üyesi Canan Taşer, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Erkan ve CHP Gençlik kolları yöneticileri de yer aldı.  Programda öncelikle gençler sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. Özellikle ulaşım, eğitim kalitesi, iştiham ve kentteki sosyal yaşamla ilgili sıkıntılarını anlatan gençleri uzun uzun dinleyen Halıcı ve Yıldız, tek tek notlar aldıktan sonra partilerinin gençlik politikalarını anlattı.  Milletvekili Adayı Hikmet Yalım Halıcı, “Üniversite demek bilim demek. Bilimin önünü açacağız. Üniversite öğrencilerimizin eğitimlerini sorunsuz tamamlayabilmeleri için alınması gereken acil tedbirler var. Bu tedbirleri hızlı bir şekilde alacağız. Öğrencinin gelecek kaygısı olmayacak. Okulumu bitirdiğim zaman ne iş yapacağım kaygısı olmayacak. Bitirdiği bölüm ona istihdam kapılarını aralayacak” dedi.  Halıcı, “Şimdi gençlerimizin ilk arabaları, ilk telefonları ile ilgili vergi muafiyetlerini konuşuyoruz. Bu vakte kadar bu sorunlar çözülmüş olmalıydı. Bugün bunları konuşuyor olmamalıydık. Şimdi sizler farklı ülkelerdeki akranlarınıza bakıyorsunuz. Onlarla kendirinizi kıyaslıyorsunuz ve bu muamele bize neden yapılıyor diye soruyorsunuz. Yapay zekanın konuşulduğu bir ortamda biz vergi muafiyetlerini konuşuyor durumdayız. İşte bunun sebebi AKP iktidarıdır” diye konuştu.  Milletvekili adayı Hikmet Yalım Halıcı, bir öğrencinin “Ben ilk fırsatta yurt dışına gitmek istiyorum. Gelecek kaygım olsun istemiyorum” demesi üzerine “İşte tam da bu yüzden siyaset yapıyoruz. Sana söz veriyoruz. Seni göndermeyeceğiz. Gitmek istemeyeceksin. Çünkü, bizim iktidarımızda senin gelecek kaygın olmayacak” dedi.  Milletvekili Adayı Hatice Yıldız da konuşmasında “Isparta’da sizlerin daha iyi eğitim alması, daha iyi sosyal yaşama sahip olması için çalışacağız. Bu konuda ciddi çalışmalarımız var. Hem genel merkezimizin hem de Isparta’da bizlerin önemli projeleri var. Biliyoruz ki ulaşım sizin iç.in bir sorun. Daha ucuz ve daha konforlu bir ulaşımı sizler için sağlayacağız. Biliyoruz ki sosyal yaşam sizler için bir sorun. Sizlerin daha iyi bir sosyal yaşama kavuşması için çalışacağız. Bu anlamda CHP’ye TBMM’de daha güçlü temsil hakkı vermenizi istiyoruz” diye konuştu.  Hatice Yıldız, “Bugün Köy Enstitülerinin kuruluş yıldönümü. Eğitim sistemine imrenerek baktığımız ülkeler var değil mi? İşte o ülkeler modellerini Köy Enstitülerinden aldı. Bizim eğitim geleneklerimizden aldılar. Ama biz o modeli terk ettik. İşte çağdaş köy enstitüsü modeli ile, üretim için eğitim, eğitim içinde üretim modeli ile eğitimi sil baştan düzenleyeceğiz” dedi.  Program boyunca gençlerle sohbet eden milletvekili adayları, Gençlik Buluşmasından da moral depolayarak çıktı. Program çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.
CHP Isparta Milletvekili Adayları Yalım Halıcı ve Hatice Yıldız kentte öğrenim gören gençlerle buluştu. Gençlerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen milletvekili adayları eğitimden sosyal yaşama kadar gençlik projelerini anlattı. CHP’li adaylar: “Söz veriyoruz gençlerimizin yüzü gülecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Adayları şehirde öğrenim gören üniversite öğrencileriyle buluştu. Gençlik buluşmasında Milletvekili Adayları Yalım Halıcı ve Hatice Yıldız’ın yanı sıra CHP Gençlik Kolları MYK üyesi Canan Taşer, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Erkan ve CHP Gençlik kolları yöneticileri de yer aldı. 
Programda öncelikle gençler sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. Özellikle ulaşım, eğitim kalitesi, iştiham ve kentteki sosyal yaşamla ilgili sıkıntılarını anlatan gençleri uzun uzun dinleyen Halıcı ve Yıldız, tek tek notlar aldıktan sonra partilerinin gençlik politikalarını anlattı. 
Milletvekili Adayı Hikmet Yalım Halıcı, “Üniversite demek bilim demek. Bilimin önünü açacağız. Üniversite öğrencilerimizin eğitimlerini sorunsuz tamamlayabilmeleri için alınması gereken acil tedbirler var. Bu tedbirleri hızlı bir şekilde alacağız. Öğrencinin gelecek kaygısı olmayacak. Okulumu bitirdiğim zaman ne iş yapacağım kaygısı olmayacak. Bitirdiği bölüm ona istihdam kapılarını aralayacak” dedi. 
Halıcı, “Şimdi gençlerimizin ilk arabaları, ilk telefonları ile ilgili vergi muafiyetlerini konuşuyoruz. Bu vakte kadar bu sorunlar çözülmüş olmalıydı. Bugün bunları konuşuyor olmamalıydık. Şimdi sizler farklı ülkelerdeki akranlarınıza bakıyorsunuz. Onlarla kendirinizi kıyaslıyorsunuz ve bu muamele bize neden yapılıyor diye soruyorsunuz. Yapay zekanın konuşulduğu bir ortamda biz vergi muafiyetlerini konuşuyor durumdayız. İşte bunun sebebi AKP iktidarıdır” diye konuştu. 
Milletvekili adayı Hikmet Yalım Halıcı, bir öğrencinin “Ben ilk fırsatta yurt dışına gitmek istiyorum. Gelecek kaygım olsun istemiyorum” demesi üzerine “İşte tam da bu yüzden siyaset yapıyoruz. Sana söz veriyoruz. Seni göndermeyeceğiz. Gitmek istemeyeceksin. Çünkü, bizim iktidarımızda senin gelecek kaygın olmayacak” dedi. 
Milletvekili Adayı Hatice Yıldız da konuşmasında “Isparta’da sizlerin daha iyi eğitim alması, daha iyi sosyal yaşama sahip olması için çalışacağız. Bu konuda ciddi çalışmalarımız var. Hem genel merkezimizin hem de Isparta’da bizlerin önemli projeleri var. Biliyoruz ki ulaşım sizin iç.in bir sorun. Daha ucuz ve daha konforlu bir ulaşımı sizler için sağlayacağız. Biliyoruz ki sosyal yaşam sizler için bir sorun. Sizlerin daha iyi bir sosyal yaşama kavuşması için çalışacağız. Bu anlamda CHP’ye TBMM’de daha güçlü temsil hakkı vermenizi istiyoruz” diye konuştu. 
Hatice Yıldız, “Bugün Köy Enstitülerinin kuruluş yıldönümü. Eğitim sistemine imrenerek baktığımız ülkeler var değil mi? İşte o ülkeler modellerini Köy Enstitülerinden aldı. Bizim eğitim geleneklerimizden aldılar. Ama biz o modeli terk ettik. İşte çağdaş köy enstitüsü modeli ile, üretim için eğitim, eğitim içinde üretim modeli ile eğitimi sil baştan düzenleyeceğiz” dedi. 
Program boyunca gençlerle sohbet eden milletvekili adayları, Gençlik Buluşmasından da moral depolayarak çıktı. Program çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.