CHP'den asgari ücret tepkisi

SİYASET 01.07.2022 - 16:45, Güncelleme: 01.07.2022 - 16:50
 

CHP'den asgari ücret tepkisi

CHP'den asgari ücret tepkisi
CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, alım gücünün azalmasıyla asgari ücrete yapılması planlanan zam üzerinden hükümeti eleştirdi. Alım gücünün artması için zammın kaçınılmaz olduğunu belirten İl Başkanı Halıcı, "Enflasyon kontrol edilmediği taktirde istediğiniz kadar zam yapın" dedi. Asgari Ücret Tespit komisyonunun toplamasıyla asgari ücrete zam yapılacağı netleşti. CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, alım gücünün azalmasıyla asgari ücrete yapılması planlanan zam üzerinden hükümeti eleştirdi. Alım gücünün artması için zammın kaçınılmaz olduğunu belirten İl Başkanı Halıcı, "Enflasyon kontrol edilmediği taktirde istediğiniz kadar zam yapın" dedi. Başkan Halıcı; Yılın başında biliyorsunuz yüksek oranda asgari ücrete zam yapıyoruz diye günlerce anlattılar evet arkasından da bir zam geldi asgari ücrete fakat bu yapılan zammın arkasından daha 1-2 ay geçmemişken hayat pahalılığının çok daha hızlı oranda arttığını gördük ve bu olağan üstü enflasyon ortamı hayat pahalılığı ortamında alınan maaşlarında hızla eridiğini gördük. Siz enflasyonu kontrol edemedikten sonra istediğiniz kadar zam yaptık deyin vatandaş alım gücüne bakar cebindeki parayla markette, çarşıda, akaryakıt istasyonunda ne alabildiğine bakar şuanda bir şey alamıyor 1 litre mazotun fiyatı nereye gelmiş böyle bir ortamda siz kaldırıyorsunuz zam yapacağız bu şuan ki ortamda doğrudur bir beklenti vardır toplumda zam konusunda fakat enflasyonu durduramazsanız yaptığınız zammın 1 hafta sonrasında 1 ay sonrasında oda enflasyona yenik düşecek siz enflasyonu tekrar hortlatmış olacaksınız dolayısıyla bu bakış açısının yanlış olduğunu daha öncede söylemiştim faiz sebep enflasyon sonuçtur diye cumhurbaşkanı bir iktisat teorisi attı kendince ortaya bu teori çökeli çok oluyor da maalesef bunun bedelini de acı olarak bizler yaşamaya devam ediyoruz.          
CHP'den asgari ücret tepkisi

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, alım gücünün azalmasıyla asgari ücrete yapılması planlanan zam üzerinden hükümeti eleştirdi. Alım gücünün artması için zammın kaçınılmaz olduğunu belirten İl Başkanı Halıcı, "Enflasyon kontrol edilmediği taktirde istediğiniz kadar zam yapın" dedi.

Asgari Ücret Tespit komisyonunun toplamasıyla asgari ücrete zam yapılacağı netleşti.

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, alım gücünün azalmasıyla asgari ücrete yapılması planlanan zam üzerinden hükümeti eleştirdi. Alım gücünün artması için zammın kaçınılmaz olduğunu belirten İl Başkanı Halıcı, "Enflasyon kontrol edilmediği taktirde istediğiniz kadar zam yapın" dedi.

Başkan Halıcı; Yılın başında biliyorsunuz yüksek oranda asgari ücrete zam yapıyoruz diye günlerce anlattılar evet arkasından da bir zam geldi asgari ücrete fakat bu yapılan zammın arkasından daha 1-2 ay geçmemişken hayat pahalılığının çok daha hızlı oranda arttığını gördük ve bu olağan üstü enflasyon ortamı hayat pahalılığı ortamında alınan maaşlarında hızla eridiğini gördük. Siz enflasyonu kontrol edemedikten sonra istediğiniz kadar zam yaptık deyin vatandaş alım gücüne bakar cebindeki parayla markette, çarşıda, akaryakıt istasyonunda ne alabildiğine bakar şuanda bir şey alamıyor 1 litre mazotun fiyatı nereye gelmiş böyle bir ortamda siz kaldırıyorsunuz zam yapacağız bu şuan ki ortamda doğrudur bir beklenti vardır toplumda zam konusunda fakat enflasyonu durduramazsanız yaptığınız zammın 1 hafta sonrasında 1 ay sonrasında oda enflasyona yenik düşecek siz enflasyonu tekrar hortlatmış olacaksınız dolayısıyla bu bakış açısının yanlış olduğunu daha öncede söylemiştim faiz sebep enflasyon sonuçtur diye cumhurbaşkanı bir iktisat teorisi attı kendince ortaya bu teori çökeli çok oluyor da maalesef bunun bedelini de acı olarak bizler yaşamaya devam ediyoruz.        

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.