CHP’DEN DOĞALGAZ TEPKİSİ

SİYASET 30.04.2022 - 17:37, Güncelleme: 30.04.2022 - 17:37
 

CHP’DEN DOĞALGAZ TEPKİSİ

CHP’DEN DOĞALGAZ TEPKİSİ
Türkiye’de doğalgaza art arda zam yapıldı. Vatandaş çareyi doğalgaz aboneliğini iptal ettirip soba yakmakta buldu. Bunun ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in ülke genelinde iptal edilen doğalgaz abonelik sayısını açıklaması tartışmaları iyice alevlendirdi. Bakan Dönmez’in bu açıklamalarına CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan sert tepki geldi. Isparta’da doğalgaz aboneliğini iptal edenlerin sayısının 16 bini bulduğunu belirten İl Başkanı Halıcı, “Isparta’nın, Türkiye genelinde en fazla abonelik iptal edilen il konumunda” olduğunu söyledi. İl Başkanı Halıcı yaptığı açıklamalarda şunlara değindi. “Son 1 yıl içerisinde ödenemeyen doğalgaz faturalarının sayısı 2938’den 15891’e çıkmış durumda. Türkiye genelinde ödenemeyen fatura sayısında birinci sıradayız. Isparta’nın bu ekonomik kriz sürecinde ne kadar ağır etkilendiğinin bir sonucudur bu. Bu konuda nasıl bir plan yapıyorsunuz? Geçtiğimiz günlerde Bakan Sönmez, Türkiye’de doğalgaz faturasını ödeyemeyen ve aboneliğini iptal ettiren vatandaşlarımızın sayısını açıkladı. 2021 yılında Türkiye’de 2 milyon 249 bin doğalgaz abonesi, aboneliklerini iptal ettirmek zorunda kalmış. Her 100 yeni aboneliğe karşı 97 abonelik iptal ettiriliyor Türkiye’de 2021 yılında 797 bin doğalgaz abonesi faturasını ödeyemediği için doğalgazı kesilmişti. 2022 yılında ise bu sayının 1 milyon 148 bin aboneye yükseldiğini görüyoruz. Bu Türkiye’deki tablo. “VAH MEMLEKETİMİN HALİNE VAH” 2022 yılının Türkiye’sinde insanları soba kurmaya mahkûm bırakıyorsunuz. Vah Memleketimin Haline Vah. Ispartalı hemşehrilerimize bu kara kışta yaşattığınız elektrik kesintileri yetmedi, şimdi de doğalgaz krizi ile ve faturaları ödeyememe sorunu ile başbaşa bırakıyorsunuz. Türkiye genelinde yaşanan ekonomik krizin en ağır yaşandığı illerden birisinin Ispartamız olduğunu görüyoruz. İktidar partisi yetkililerini de buradan uyarıyoruz. Hamaset yapmayın, boş işler ile uğraşmayı bırakın. Bu memleketin gerçek sorunlarına enerjinizi harcayın.”
CHP’DEN DOĞALGAZ TEPKİSİ

Türkiye’de doğalgaza art arda zam yapıldı. Vatandaş çareyi doğalgaz aboneliğini iptal ettirip soba yakmakta buldu. Bunun ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in ülke genelinde iptal edilen doğalgaz abonelik sayısını açıklaması tartışmaları iyice alevlendirdi. Bakan Dönmez’in bu açıklamalarına CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan sert tepki geldi. Isparta’da doğalgaz aboneliğini iptal edenlerin sayısının 16 bini bulduğunu belirten İl Başkanı Halıcı, “Isparta’nın, Türkiye genelinde en fazla abonelik iptal edilen il konumunda” olduğunu söyledi.

İl Başkanı Halıcı yaptığı açıklamalarda şunlara değindi.

“Son 1 yıl içerisinde ödenemeyen doğalgaz faturalarının sayısı 2938’den 15891’e çıkmış durumda. Türkiye genelinde ödenemeyen fatura sayısında birinci sıradayız. Isparta’nın bu ekonomik kriz sürecinde ne kadar ağır etkilendiğinin bir sonucudur bu. Bu konuda nasıl bir plan yapıyorsunuz?

Geçtiğimiz günlerde Bakan Sönmez, Türkiye’de doğalgaz faturasını ödeyemeyen ve aboneliğini iptal ettiren vatandaşlarımızın sayısını açıkladı. 2021 yılında Türkiye’de 2 milyon 249 bin doğalgaz abonesi, aboneliklerini iptal ettirmek zorunda kalmış. Her 100 yeni aboneliğe karşı 97 abonelik iptal ettiriliyor Türkiye’de 2021 yılında 797 bin doğalgaz abonesi faturasını ödeyemediği için doğalgazı kesilmişti. 2022 yılında ise bu sayının 1 milyon 148 bin aboneye yükseldiğini görüyoruz. Bu Türkiye’deki tablo.

“VAH MEMLEKETİMİN HALİNE VAH”

2022 yılının Türkiye’sinde insanları soba kurmaya mahkûm bırakıyorsunuz. Vah Memleketimin Haline Vah. Ispartalı hemşehrilerimize bu kara kışta yaşattığınız elektrik kesintileri yetmedi, şimdi de doğalgaz krizi ile ve faturaları ödeyememe sorunu ile başbaşa bırakıyorsunuz. Türkiye genelinde yaşanan ekonomik krizin en ağır yaşandığı illerden birisinin Ispartamız olduğunu görüyoruz. İktidar partisi yetkililerini de buradan uyarıyoruz. Hamaset yapmayın, boş işler ile uğraşmayı bırakın. Bu memleketin gerçek sorunlarına enerjinizi harcayın.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.