Davraz Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 120 santimetreye ulaştı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.02.2020 - 14:24, Güncelleme: 09.02.2020 - 14:24
 

Davraz Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 120 santimetreye ulaştı

Davraz Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 120 santimetreye ulaştı
Türkiye’nin kış turizmi noktasında büyük öneme sahip olan Davraz Kayak Merkezi’nde bugün etkili olan yoğun kar yağışı sonrası kar kalınlığı 120 santimetreye ulaştı. Akdeniz’in parlayan incisi: Davraz Kayak Merkezi. Akdeniz Bölgesi’nde kış sporlarının gözde merkezi olan Davraz Kayak Merkezi’nde bugün etkili olan yoğun kar yağışının ardından kar kalınlığı 120 santimetreye kadar ulaştı. Kayak Merkezi’nin birinci telesiyej bölümünde 50 santimetreyi bulan kar kalınlığı, ikinci ve üçüncü etap bölgelerinde 80 santimetre, dördüncü etap bölgesinde ise 120 santimetreye ulaştı. Davraz Kayak Merkezi sadece Türkiye’den değil Avrupa, Rusya, Ukrayna, Ortadoğu ülkelerinden de yoğun ilgi görüyor. Davraz Kayak Merkezi, çığ ve kaybolma tehlikesi olmayan, hem Alp hem kuzey disiplini kayak yapılabilen nadir yerlerden biri olarak gösteriliyor. Öte yandan Davraz Kayak Merkezi’nde yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle bugün tesisler ve pistler kapatıldı. Tesislerin ve pistlerin şiddetli rüzgarın etkisini yitirmesiyle yeniden faaliyete geçeceği açıklandı. 
Davraz Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 120 santimetreye ulaştı

Türkiye’nin kış turizmi noktasında büyük öneme sahip olan Davraz Kayak Merkezi’nde bugün etkili olan yoğun kar yağışı sonrası kar kalınlığı 120 santimetreye ulaştı.

Akdeniz’in parlayan incisi: Davraz Kayak Merkezi. Akdeniz Bölgesi’nde kış sporlarının gözde merkezi olan Davraz Kayak Merkezi’nde bugün etkili olan yoğun kar yağışının ardından kar kalınlığı 120 santimetreye kadar ulaştı.

Kayak Merkezi’nin birinci telesiyej bölümünde 50 santimetreyi bulan kar kalınlığı, ikinci ve üçüncü etap bölgelerinde 80 santimetre, dördüncü etap bölgesinde ise 120 santimetreye ulaştı.

Davraz Kayak Merkezi sadece Türkiye’den değil Avrupa, Rusya, Ukrayna, Ortadoğu ülkelerinden de yoğun ilgi görüyor. Davraz Kayak Merkezi, çığ ve kaybolma tehlikesi olmayan, hem Alp hem kuzey disiplini kayak yapılabilen nadir yerlerden biri olarak gösteriliyor.

Öte yandan Davraz Kayak Merkezi’nde yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle bugün tesisler ve pistler kapatıldı.

Tesislerin ve pistlerin şiddetli rüzgarın etkisini yitirmesiyle yeniden faaliyete geçeceği açıklandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.