Devlet pandemi sürecini yönetemiyor, bu nedenle tek yolu aşı olmak

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.08.2021 - 14:43, Güncelleme: 11.08.2021 - 14:43
 

Devlet pandemi sürecini yönetemiyor, bu nedenle tek yolu aşı olmak

Koronavirüs vakaları artış gösteriyor. Artış nedeni olarak gösterilen aşı yaptırmayan vatandaşlara bir uyarıda CHP İl Başkanı Yalım Halıcı’dan geldi. “Aşılanmaktan başka çaremiz yok” diyen İl Başkanı Halıcı, “Devlet pandemi sürecini yönetemiyor, bir kapanmayı daha kaldıramayız” dedi.
Koronavirüs vakaları artış gösteriyor. Artış nedeni olarak gösterilen aşı yaptırmayan vatandaşlara bir uyarıda CHP İl Başkanı Yalım Halıcı’dan geldi. “Aşılanmaktan başka çaremiz yok” diyen İl Başkanı Halıcı, “Devlet pandemi sürecini yönetemiyor, bir kapanmayı daha kaldıramayız” dedi. Koronavirüs vaka sayılarındaki artış devam ediyor. Bu doğrultuda aşısını henüz olmayan vatandaşların Koronavirüs aşılarını yaptırması büyük önem taşıyor. Vatandaşlara aşı olmaya davet eden CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, “uzmanlara göre 4’üncü dalganın içerisindeyiz” diye konuştu. Bütün dünyada Delta varyantıyla birlikte vakalarda hızlı bir artış görülmeye başladı aynı artışı şimdi Türkiye’de de görüyoruz hemde çok hızlı artmaya başladı son 1 haftaki rakamlara dikkat ederseniz 1500-2000 vaka sayısı artarak üzerine koyarak devam ediyor şuanda bize tehlikeyi gösteriyor aslında şimdi bayramda herkes başka bir yerlere gitti birbirine enfekte etti yine tehlikeli bir noktaya doğru gidiyoruz ve 4’üncü dalganın içerisindeyiz uzmanların anlattıklarından anladığımız kadarıyla Hükümetin pandemi sürecini yönetemediğini belirten CHP İl Başkanı Halıcı, aşılanma “biran evvel aşılanmalıyız, Aksi takdirde bir kapanmayı daha kaldıramayız” dedi. Bu süreçte hükümet yeterli destekleri veremedi vatandaş mağdur oldu, çiftçi mağdur oldu, esnaf mağdur oldu biz tekrar bir dalgayı kaldırabilecek bir durumda değiliz çünkü hükümetimize güvenmiyoruz bu konuda.  CHP İl Başkanı Halıcı, “pandemi sürecinde kapanan okullar nedeniyle kayıp bir kuşak yetişiyor” diyerek devletin aldığı tedbirleri eleştirdi. Zamanında aşı yoktu biz bunu çok eleştirdik aşı gelmediği için insanlarımıza aşılanamıyordu bu noktadan sonra bizlerinde bir takım sorumlulukları var vatandaş olarak nedir onlar aşımızı olmak durumundayız aşıyla ilgili bir çok tartışmalar yaşanıyor bir tarafta aşı karşıtları var bir taraftarları var fakat bu tarz pandemilerin üstesinden gelmenin tek yolu aşılanmak şimdi açıldık kapandık demi ekonomik gücümüzde belli ülke olarak bu saatten sonra yeni bir kapanmayı ne esnaf, ne çiftçi nede toplumun herhangi bir kesmi kaldıramaz. Eğitim sistemi ayrı bir konu eğitim sisteminde yaptığımız hatalarda var direk okulları kapatıyoruz biz maalesef dünyada son okullar kapanırken biz ilk okulları kapatıyoruz bir kayıp kuşak yaratmak üzereyiz bununda sonuçlarını 5-10 yıl içerisinde göreceğiz bu yeterli eğitim alamayan çocukların geldiği noktayı o yüzden tüm vatandaşlarımızdan şunu rica ediyorum son yüz yılın en tehlikeli dönemini yaşıyoruz maske + mesafe + hijyene dikkat etmek durumundayız bununla birlikte de aşılanmalıyız. 
Koronavirüs vakaları artış gösteriyor. Artış nedeni olarak gösterilen aşı yaptırmayan vatandaşlara bir uyarıda CHP İl Başkanı Yalım Halıcı’dan geldi. “Aşılanmaktan başka çaremiz yok” diyen İl Başkanı Halıcı, “Devlet pandemi sürecini yönetemiyor, bir kapanmayı daha kaldıramayız” dedi.

Koronavirüs vakaları artış gösteriyor. Artış nedeni olarak gösterilen aşı yaptırmayan vatandaşlara bir uyarıda CHP İl Başkanı Yalım Halıcı’dan geldi. “Aşılanmaktan başka çaremiz yok” diyen İl Başkanı Halıcı, “Devlet pandemi sürecini yönetemiyor, bir kapanmayı daha kaldıramayız” dedi.

Koronavirüs vaka sayılarındaki artış devam ediyor.

Bu doğrultuda aşısını henüz olmayan vatandaşların Koronavirüs aşılarını yaptırması büyük önem taşıyor.

Vatandaşlara aşı olmaya davet eden CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, “uzmanlara göre 4’üncü dalganın içerisindeyiz” diye konuştu.

Bütün dünyada Delta varyantıyla birlikte vakalarda hızlı bir artış görülmeye başladı aynı artışı şimdi Türkiye’de de görüyoruz hemde çok hızlı artmaya başladı son 1 haftaki rakamlara dikkat ederseniz 1500-2000 vaka sayısı artarak üzerine koyarak devam ediyor şuanda bize tehlikeyi gösteriyor aslında şimdi bayramda herkes başka bir yerlere gitti birbirine enfekte etti yine tehlikeli bir noktaya doğru gidiyoruz ve 4’üncü dalganın içerisindeyiz uzmanların anlattıklarından anladığımız kadarıyla

Hükümetin pandemi sürecini yönetemediğini belirten CHP İl Başkanı Halıcı, aşılanma “biran evvel aşılanmalıyız, Aksi takdirde bir kapanmayı daha kaldıramayız” dedi.

Bu süreçte hükümet yeterli destekleri veremedi vatandaş mağdur oldu, çiftçi mağdur oldu, esnaf mağdur oldu biz tekrar bir dalgayı kaldırabilecek bir durumda değiliz çünkü hükümetimize güvenmiyoruz bu konuda. 

CHP İl Başkanı Halıcı, “pandemi sürecinde kapanan okullar nedeniyle kayıp bir kuşak yetişiyor” diyerek devletin aldığı tedbirleri eleştirdi.

Zamanında aşı yoktu biz bunu çok eleştirdik aşı gelmediği için insanlarımıza aşılanamıyordu bu noktadan sonra bizlerinde bir takım sorumlulukları var vatandaş olarak nedir onlar aşımızı olmak durumundayız aşıyla ilgili bir çok tartışmalar yaşanıyor bir tarafta aşı karşıtları var bir taraftarları var fakat bu tarz pandemilerin üstesinden gelmenin tek yolu aşılanmak şimdi açıldık kapandık demi ekonomik gücümüzde belli ülke olarak bu saatten sonra yeni bir kapanmayı ne esnaf, ne çiftçi nede toplumun herhangi bir kesmi kaldıramaz. Eğitim sistemi ayrı bir konu eğitim sisteminde yaptığımız hatalarda var direk okulları kapatıyoruz biz maalesef dünyada son okullar kapanırken biz ilk okulları kapatıyoruz bir kayıp kuşak yaratmak üzereyiz bununda sonuçlarını 5-10 yıl içerisinde göreceğiz bu yeterli eğitim alamayan çocukların geldiği noktayı o yüzden tüm vatandaşlarımızdan şunu rica ediyorum son yüz yılın en tehlikeli dönemini yaşıyoruz maske + mesafe + hijyene dikkat etmek durumundayız bununla birlikte de aşılanmalıyız. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.