Devletten hibe alıp, havyan yetiştiriciliğine başladı

11.10.2022 - 15:31, Güncelleme: 11.10.2022 - 15:31
 

Devletten hibe alıp, havyan yetiştiriciliğine başladı

Devletten hibe alıp, havyan yetiştiriciliğine başladı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi ile köylerde uzman yetiştiriciler destekleniyor. Isparta’nın Şarkikaraağaç İlçesinde ‘Uzman Eller Projesi’ kapsamında sözleşme imzalayarak hibe ödemesi yapılan Özge Yılmaz, Süt Sığırı Yetiştiriciliği projesi ile 100 bin TL Bakanlık hibe desteği ve 41 bin TL öz sermaye ile birlikte toplamda 141 bin TL ile 7 adet Holstein ırkı hayvan alımı yaptı. Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projeleri 2022-2024 yıllarında tüm illerde uygulanmaya başlandı. Konuyla ilgili olarak Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden şu bilgiler verildi: “Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projeleri 2022-2024 yıllarında tüm illerde uygulanmaya başlanmıştır. Proje kapsamında nüfusu yirmi binden az olan yerleşim birimlerinde kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden; meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım,  hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun olanlar için, ilimizde 2022 yılı çağrı döneminde 35 başvuru alınmış olup, başvuru sahiplerinden 24 kişi ile hibe sözleşmesi imzalanmıştır. 24 projeden 15 proje büyükbaş hayvancılık, 6 proje küçükbaş hayvancılık, 3 proje de bitkisel üretim (bir kapama meyve bahçesi, bir iç ve dış mekân süs bitkileri, bir mantar yetiştiriciliği) projesidir. İlimiz Şarkikaraağaç ilçesinde Uzman Eller Projesi kapsamında sözleşme imzalayarak hibe ödemesi yapılan Özge Yılmaz Süt Sığırı Yetiştiriciliği projesi ile 100 bin TL Bakanlık hibe desteği ve 41 bin TL öz sermaye ile birlikte toplamda 141 bin TL ile 7 adet Holstein ırkı hayvan alımı yapmıştır. Holstein ırkı sayesinde hem yüksek süt verimi hem de gelecek nesillere daha kaliteli damızlık hayvan üretimi ile aile ve bölge ekonomisine katkı sağlanacaktır. Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü üreten, yetiştiren, ekonomiye katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunan üreticilere her zaman destek olmaya devam edecektir.” Denildi  
Devletten hibe alıp, havyan yetiştiriciliğine başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi ile köylerde uzman yetiştiriciler destekleniyor.

Isparta’nın Şarkikaraağaç İlçesinde ‘ Uzman Eller Projesi’ kapsamında sözleşme imzalayarak hibe ödemesi yapılan Özge Yılmaz, Süt Sığırı Yetiştiriciliği projesi ile 100 bin TL Bakanlık hibe desteği ve 41 bin TL öz sermaye ile birlikte toplamda 141 bin TL ile 7 adet Holstein ırkı hayvan alımı yaptı.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projeleri 2022-2024 yıllarında tüm illerde uygulanmaya başlandı.

Konuyla ilgili olarak Isparta  Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden şu bilgiler verildi:

“Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projeleri 2022-2024 yıllarında tüm illerde uygulanmaya başlanmıştır.

Proje kapsamında nüfusu yirmi binden az olan yerleşim birimlerinde kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden; meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım,  hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun olanlar için, ilimizde 2022 yılı çağrı döneminde 35 başvuru alınmış olup, başvuru sahiplerinden 24 kişi ile hibe sözleşmesi imzalanmıştır.

24 projeden 15 proje büyükbaş hayvancılık, 6 proje küçükbaş hayvancılık, 3 proje de bitkisel üretim (bir kapama meyve bahçesi, bir iç ve dış mekân süs bitkileri, bir mantar yetiştiriciliği) projesidir.

İlimiz Şarkikaraağaç ilçesinde Uzman Eller Projesi kapsamında sözleşme imzalayarak hibe ödemesi yapılan Özge Yılmaz Süt Sığırı Yetiştiriciliği projesi ile 100 bin TL Bakanlık hibe desteği ve 41 bin TL öz sermaye ile birlikte toplamda 141 bin TL ile 7 adet Holstein ırkı hayvan alımı yapmıştır. Holstein ırkı sayesinde hem yüksek süt verimi hem de gelecek nesillere daha kaliteli damızlık hayvan üretimi ile aile ve bölge ekonomisine katkı sağlanacaktır. Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü üreten, yetiştiren, ekonomiye katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunan üreticilere her zaman destek olmaya devam edecektir.” Denildi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.