DOLU Yağışı Elma Bahçelerini Vurdu

ISPARTA 10.08.2022 - 13:08, Güncelleme: 10.08.2022 - 13:21
 

DOLU Yağışı Elma Bahçelerini Vurdu

DOLU Yağışı Elma Bahçelerini Vurdu
 Geçtiğimiz Pazar günü öğleden sonra başlayan şiddetli yağmur ve arkasından gelen dolu yağışının Yalvaç'a bağlı A.Tırtar, İleği, Gökçeali, Kumdanlı köyleri ve bölgede büyük zarara yol açtığı bildirildi. Yağışın ardından oluşan hasarın ön tespit çalışmaları için dün bölgeye giden İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekibinden alınan bilgiye göre, 7 Ağustos Pazar günü bölgede başlayan dolu yağışı özellikle elma bahçelerine büyük zarar verdi. Yağışın zarar verdiği bölgeye giden Yalvaç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ön hasar tespit çalışmalarını tamamladılar ve zarar gören yetiştiricilerin müracaatları doğrultusunda hasar tespit çalışmalarına başlanacağını bildirdiler.
DOLU Yağışı Elma Bahçelerini Vurdu

 Geçtiğimiz Pazar günü öğleden sonra başlayan şiddetli yağmur ve arkasından gelen dolu yağışının Yalvaç'a bağlı A.Tırtar, İleği, Gökçeali, Kumdanlı köyleri ve bölgede büyük zarara yol açtığı bildirildi. Yağışın ardından oluşan hasarın ön tespit çalışmaları için dün bölgeye giden İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekibinden alınan bilgiye göre, 7 Ağustos Pazar günü bölgede başlayan dolu yağışı özellikle elma bahçelerine büyük zarar verdi.
Yağışın zarar verdiği bölgeye giden Yalvaç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ön hasar tespit çalışmalarını tamamladılar ve zarar gören yetiştiricilerin müracaatları doğrultusunda hasar tespit çalışmalarına başlanacağını bildirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.