Eğirdir Altınkum Plajı'nda kirliliğe rastlanmadı

ISPARTA 05.08.2022 - 13:05, Güncelleme: 05.08.2022 - 13:05
 

Eğirdir Altınkum Plajı'nda kirliliğe rastlanmadı

Eğirdir Altınkum Plajı'nda kirliliğe rastlanmadı
Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Abdullah Borca, Altınkum Plajının kirletildiği yönünde çıkan iddiaların aksine plajda herhangi bir kirliliğe rastlanmadığını açıkladı. Borca, açıklamasında Isparta'nın Eğirdir ilçesinde “Altınkum Plajının altın renkli kumu karakum oldu” şeklindeki iddiaların ardından plajda inceleme yapıldığını belirtti. Borca, 1 Ağustos tarihinde müdürlüğün teknik personelince yerinde inceleme yapıldığı, belediye görevlisinden konuya ilişkin bilgi alındığını kaydetti. Plajda herhangi bir kirliliğe rastlanmadığını vurgulayan Borca, “Bahse konu alandan alınan görüntülerden de anlaşılacağı üzere, Eğirdir Gölü içerisinde bulunan su bitkilerinin esinti ve dalganın etkisiyle kıyıya vurduğu görülmüştür. Belediye görevlilerince, zaman zaman Altınkum Plajı sahilinde biriken su bitkilerinin temizlendiği ifade edilmiş olup, herhangi bir kirliliğe rastlanmamıştır. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının müştereken yürüttüğü Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetimine Dair Yönetmelik uyarınca Isparta İl Sağlık Müdürlüğü'nün deniz ve göl kirliliği çalışmaları çerçevesinde Isparta Halk Sağlığı Laboratuvarınca analizi yapılan göl suyu numunelerinin yönetmelik değerlerini sağladığı ve vatandaşların plajı kullanmaya devam ettiği görülmüştür” ifadelerine yer verdi.  
Eğirdir Altınkum Plajı'nda kirliliğe rastlanmadı

Isparta Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Abdullah Borca, Altınkum Plajının kirletildiği yönünde çıkan iddiaların aksine plajda herhangi bir kirliliğe rastlanmadığını açıkladı.

Borca, açıklamasında Isparta'nın Eğirdir ilçesinde “Altınkum Plajının altın renkli kumu karakum oldu” şeklindeki iddiaların ardından plajda inceleme yapıldığını belirtti. Borca, 1 Ağustos tarihinde müdürlüğün teknik personelince yerinde inceleme yapıldığı, belediye görevlisinden konuya ilişkin bilgi alındığını kaydetti.

Plajda herhangi bir kirliliğe rastlanmadığını vurgulayan Borca, “Bahse konu alandan alınan görüntülerden de anlaşılacağı üzere, Eğirdir Gölü içerisinde bulunan su bitkilerinin esinti ve dalganın etkisiyle kıyıya vurduğu görülmüştür. Belediye görevlilerince, zaman zaman Altınkum Plajı sahilinde biriken su bitkilerinin temizlendiği ifade edilmiş olup, herhangi bir kirliliğe rastlanmamıştır. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının müştereken yürüttüğü Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetimine Dair Yönetmelik uyarınca Isparta İl Sağlık Müdürlüğü'nün deniz ve göl kirliliği çalışmaları çerçevesinde Isparta Halk Sağlığı Laboratuvarınca analizi yapılan göl suyu numunelerinin yönetmelik değerlerini sağladığı ve vatandaşların plajı kullanmaya devam ettiği görülmüştür” ifadelerine yer verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.