Eğirdir Gölü'nü korumalıyız

ISPARTA 17.07.2022 - 19:46, Güncelleme: 17.07.2022 - 19:46
 

Eğirdir Gölü'nü korumalıyız

Eğirdir Gölü'nü korumalıyız
ISPARTA HABER - Isparta’da kışın yoğun kar  ve yağmur yağışları yaşandı. Eğirdir gölünde su seviyesi yükseldi. Ancak yaz ayların gelmesi ve sulama sezonun açılması, Eğirdir gölünde ki su seviyesinin düşme ihtimalini bir kez iktidarın Eğirdir Gölü'nün korunması noktasında adım atmadığını CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, "Gölün korunması için acil eylem planları uygulanması gerekiyor" dedi. İl Başkanı Halıcı: İktidar, Eğirdir Gölü konusunda uygun adımları atmıyor. Eğirdir Gölü'nün korunması noktasında çözüm önerilerinde bulunan İl Başkanı Halıcı, şöyle konuştu: "İktidar bu kadar ciddi bir konu da bizi dinlemiyor, işi akışına bırakmış durumda.  Her zaman gündemimizde olan ve olması gereken önemli bir değerimiz. Yağışların arttığı geçici dönemlerde, işte Eğirdir gölünde şöyle geçici dönemlerde işte kodu yakaladık gibi bir takım açıklamalar yapıldı. Bizde dedik ki gündemin en yoğun olduğu ayları görelim. Su tüketimi ne oluyor, Eğirdir’in rezerve kodu ne duruma geliyor? Burada çok acil eylem planlarının alınması gerektiği görüyoruz. Yapamadıkları kapalı basınçlı sulama sistemleri, hava sistemleri yüzünden, yanlış gölet projeleri yüzünden Göl’ün beslenimini siz yıllar içinde kestiniz. Bu arada su tüketimi arttı. Sanayi sektöründe günden güne artıyor. Heslerin su kullanma mevzusu var. Bunların hepsini üst üste koyduğumuz zaman korunması, muhafaza edilmesi ve bizden sonraki kuşaklara aktarılması gerekir.  
Eğirdir Gölü'nü korumalıyız

ISPARTA HABER - Isparta’da kışın yoğun kar  ve yağmur yağışları yaşandı. Eğirdir gölünde su seviyesi yükseldi. Ancak yaz ayların gelmesi ve sulama sezonun açılması, Eğirdir gölünde ki su seviyesinin düşme ihtimalini bir kez iktidarın Eğirdir Gölü'nün korunması noktasında adım atmadığını CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, "Gölün korunması için acil eylem planları uygulanması gerekiyor" dedi.

İl Başkanı Halıcı: İktidar, Eğirdir Gölü konusunda uygun adımları atmıyor.

Eğirdir Gölü'nün korunması noktasında çözüm önerilerinde bulunan İl Başkanı Halıcı, şöyle konuştu: "İktidar bu kadar ciddi bir konu da bizi dinlemiyor, işi akışına bırakmış durumda.  Her zaman gündemimizde olan ve olması gereken önemli bir değerimiz. Yağışların arttığı geçici dönemlerde, işte Eğirdir gölünde şöyle geçici dönemlerde işte kodu yakaladık gibi bir takım açıklamalar yapıldı. Bizde dedik ki gündemin en yoğun olduğu ayları görelim. Su tüketimi ne oluyor, Eğirdir’in rezerve kodu ne duruma geliyor? Burada çok acil eylem planlarının alınması gerektiği görüyoruz. Yapamadıkları kapalı basınçlı sulama sistemleri, hava sistemleri yüzünden, yanlış gölet projeleri yüzünden Göl’ün beslenimini siz yıllar içinde kestiniz. Bu arada su tüketimi arttı. Sanayi sektöründe günden güne artıyor. Heslerin su kullanma mevzusu var. Bunların hepsini üst üste koyduğumuz zaman korunması, muhafaza edilmesi ve bizden sonraki kuşaklara aktarılması gerekir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.