Eğirdir Mavi Göl Otel, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edildi

ISPARTA 05.08.2022 - 13:14, Güncelleme: 05.08.2022 - 13:14
 

Eğirdir Mavi Göl Otel, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edildi

Eğirdir Mavi Göl Otel, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edildi
Isparta’nın Eğirdir ilçesinde, yüksek öğretim öğrencilerinin barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik, Mavigöl Otel’in Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsisi yapıldı. Eğirdir Belediye Meclisinin bu ayki birleşimlerinde göze çarpan en önemli  kararlardan birisi ilçemizde yüksek öğretim öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için KYK Yurdu yapımı tamamlanana kadar belediyemize ait Yeşilada Mahallesinde bulunan MAVİGÖL Otel’in Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsisi yapıldı. Böylelikle ilçemizde barınma sorunu yaşayan öğrencilerimizin bir kısmı KYK Yurt Binası tamamlanana kadar mağduriyet yaşamayacak. Daha önce 300 kişilik Eğirdir öğrenci yurdu yapımı işi Gençlik ve Spor Bakanlığınca yatırım programına alınmış yurt yapım ihalesi proje aşamasında olup Eğirdir Belediyesine ait olan Eğirdir Yeşilada Mahallesi 101 ada 8 parselde bulunan otelin öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsisi yapıldı. Bir diğer önemli kararda ise Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan 2022 yılı girişimcilik eko sistemin geliştirilmesi mali destek programı kapsamında Eğirdir Belediyesi adına Eğirdir Yeşil Teknoloji Arge ve İnovasyon başlıklı proje başvurusunun sunulmasına projenin uygulanmasına gerekli işlemlerin gerçekleştirmek üzere Belediye Başkanı Veli GÖK’e yetki verilmiştir. İlçemizde turizmin gelişmesi anlamında sürdürülen faaliyetlerle turizm açısından zengin olan ilçemizi bu alanda bir adım öne taşımak için ve turizm pastasından daha fazla faydalanabilme adına, ilçemize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin daha fazla vakit geçirebilmeleri hedefinde ilçemizde havacılığın gelişiminin önünü açacak turizmde alternatif bir faaliyet olarak değerlendirilebilecek doğal afetlerde olay alanının tespitini sağlayabilecek ‘microlight’ faaliyetler için uygun alan oluşturulmasına karar verildi. Eğirdir Belediye Meclisi Ağustos ayı  3 birleşim sonunda gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesinin ardından sona erdi.  
Eğirdir Mavi Göl Otel, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edildi

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde, yüksek öğretim öğrencilerinin barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik, Mavigöl Otel’in Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsisi yapıldı.

Eğirdir Belediye Meclisinin bu ayki birleşimlerinde göze çarpan en önemli  kararlardan birisi ilçemizde yüksek öğretim öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için KYK Yurdu yapımı tamamlanana kadar belediyemize ait Yeşilada Mahallesinde bulunan MAVİGÖL Otel’in Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsisi yapıldı. Böylelikle ilçemizde barınma sorunu yaşayan öğrencilerimizin bir kısmı KYK Yurt Binası tamamlanana kadar mağduriyet yaşamayacak.

Daha önce 300 kişilik Eğirdir öğrenci yurdu yapımı işi Gençlik ve Spor Bakanlığınca yatırım programına alınmış yurt yapım ihalesi proje aşamasında olup Eğirdir Belediyesine ait olan Eğirdir Yeşilada Mahallesi 101 ada 8 parselde bulunan otelin öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsisi yapıldı.

Bir diğer önemli kararda ise Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan 2022 yılı girişimcilik eko sistemin geliştirilmesi mali destek programı kapsamında Eğirdir Belediyesi adına Eğirdir Yeşil Teknoloji Arge ve İnovasyon başlıklı proje başvurusunun sunulmasına projenin uygulanmasına gerekli işlemlerin gerçekleştirmek üzere Belediye Başkanı Veli GÖK’e yetki verilmiştir.

İlçemizde turizmin gelişmesi anlamında sürdürülen faaliyetlerle turizm açısından zengin olan ilçemizi bu alanda bir adım öne taşımak için ve turizm pastasından daha fazla faydalanabilme adına, ilçemize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin daha fazla vakit geçirebilmeleri hedefinde ilçemizde havacılığın gelişiminin önünü açacak turizmde alternatif bir faaliyet olarak değerlendirilebilecek doğal afetlerde olay alanının tespitini sağlayabilecek ‘microlight’ faaliyetler için uygun alan oluşturulmasına karar verildi.

Eğirdir Belediye Meclisi Ağustos ayı  3 birleşim sonunda gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesinin ardından sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.