Eğirdir’de 800 yıllık tarihi Pınar Pazarı açılıyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.07.2021 - 14:32, Güncelleme: 08.07.2021 - 14:32
 

Eğirdir’de 800 yıllık tarihi Pınar Pazarı açılıyor

ISPARTA (İHA) –Isparta’nın Eğirdir ilçesinde tarihi Pınar Pazarı, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği 18 Temmuz’da açılacak ve Ekim ayının sonuna kadar ziyaret edilebilecek.
Eğirdir’de yaklaşık 800 yıldır kurulduğu bilinen tarihi Pınar Pazarı, bu yıl da hizmet verecek. Her yıl yaz sonunda kurulan ve yaklaşık üç ay süren pazarda, Eğirdir ve çevresindeki köylerden üretilen ürünlerin yanı sıra kurulan açık hava lokantalarında bölgeye özgü tandır kebabı da satılıyor. Tarihi pazarın, bin 200’lü yılların başında yöreye yerleşen Türkler tarafından kurulduğu tahmin ediliyor Tarihi Pınar Pazarı, yüzlerce yıllık hasat bayramı geleneğini de sürdürüyor. Meyveden sebzeye, zücaciyeden giyim eşyasına birçok ürünün satıldığı pazar, Eğirdir’e 7 kilometre uzaklıktaki Bağarası (pınar pazarı) mahallesindeki mesirelik alana kuruluyor.
ISPARTA (İHA) –Isparta’nın Eğirdir ilçesinde tarihi Pınar Pazarı, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği 18 Temmuz’da açılacak ve Ekim ayının sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

Eğirdir’de yaklaşık 800 yıldır kurulduğu bilinen tarihi Pınar Pazarı, bu yıl da hizmet verecek. Her yıl yaz sonunda kurulan ve yaklaşık üç ay süren pazarda, Eğirdir ve çevresindeki köylerden üretilen ürünlerin yanı sıra kurulan açık hava lokantalarında bölgeye özgü tandır kebabı da satılıyor. Tarihi pazarın, bin 200’lü yılların başında yöreye yerleşen Türkler tarafından kurulduğu tahmin ediliyor

Tarihi Pınar Pazarı, yüzlerce yıllık hasat bayramı geleneğini de sürdürüyor. Meyveden sebzeye, zücaciyeden giyim eşyasına birçok ürünün satıldığı pazar, Eğirdir’e 7 kilometre uzaklıktaki Bağarası (pınar pazarı) mahallesindeki mesirelik alana kuruluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.