Emekli yetersiz zammın cevabını sandıkta verecektir

SİYASET 16.01.2023 - 16:11, Güncelleme: 16.01.2023 - 16:11
 

Emekli yetersiz zammın cevabını sandıkta verecektir

Emekliye verilen yüzde 25 zam, gelen tepkiler üzerine yüzde 30’a çıkarılmıştı. Ancak, yüzde 30’da emekliyi tatmin etmedi. Emekli maaşlarına yapılan zam da siyasetin gündeminden bir türlü düşmedi. İYİ Parti Isparta İl Başkanı Büyükçam, hükümeti emekli zamları üzerinden eleştirdi.
İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, iktidara emekli maaşlarına yapılan zam üzerinden tepki gösterdi. Emeklinin onurlu yaşama hakkının elinden alındığını belirten İl Başkanı Büyükçam, "Emeklimiz bu yetersiz zammın cevabını sandıkta verecektir" dedi. İktidarı emeklinin onurlu yaşama hakkını elinden almakla suçlayan İl Başkanı Büyükçam, "Emekliye müjde diye verilen %25 kamuoyu baskısıyla %30 artışa sebep oldu. Fakat bu da ne emekli için yeterliydi, ne de bizim Parti Politikamız da da asgari ücretin altında onurlu yaşaması sağlanacak emekliye görünen bir reva değildir. Biz buna da karşıyız. Şimdi emeklimiz bu kışı geçirir fakat alamadığı paltoyu, yakamadığı kömürü unutmaz ve bunun tek gereği vardır, sandıktır. Emekliyi bu kadar görmezden gelmek, emeklinin onurlu yaşamasını bu kadar alttan almak, torununun ihtiyaçlarına çözüm üretemeyen dedeler, torununun ihtiyaçlarına çözüm üretemeyen anneanneler, babaanneler olduğu bir ülkede bugünler unutulmayacaktır. Torununun ihtiyaçlarına karşılık veremeyen gerçekten onları bir gofreti bir şekeri almak da zorlayan, zorlandığı hale getiren iktidarı emekli unutmayacaktır. Bunun gereği sandıktır ve emeklinin onurlu yaşaması için de İyi Parti'nin iktidara geçmesi için sandıkta emeklimiz bizlerin yanında olacaktır." dedi.   
Emekliye verilen yüzde 25 zam, gelen tepkiler üzerine yüzde 30’a çıkarılmıştı. Ancak, yüzde 30’da emekliyi tatmin etmedi. Emekli maaşlarına yapılan zam da siyasetin gündeminden bir türlü düşmedi. İYİ Parti Isparta İl Başkanı Büyükçam, hükümeti emekli zamları üzerinden eleştirdi.

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, iktidara emekli maaşlarına yapılan zam üzerinden tepki gösterdi. Emeklinin onurlu yaşama hakkının elinden alındığını belirten İl Başkanı Büyükçam, "Emeklimiz bu yetersiz zammın cevabını sandıkta verecektir" dedi.

İktidarı emeklinin onurlu yaşama hakkını elinden almakla suçlayan İl Başkanı Büyükçam, "Emekliye müjde diye verilen %25 kamuoyu baskısıyla %30 artışa sebep oldu. Fakat bu da ne emekli için yeterliydi, ne de bizim Parti Politikamız da da asgari ücretin altında onurlu yaşaması sağlanacak emekliye görünen bir reva değildir. Biz buna da karşıyız. Şimdi emeklimiz bu kışı geçirir fakat alamadığı paltoyu, yakamadığı kömürü unutmaz ve bunun tek gereği vardır, sandıktır. Emekliyi bu kadar görmezden gelmek, emeklinin onurlu yaşamasını bu kadar alttan almak, torununun ihtiyaçlarına çözüm üretemeyen dedeler, torununun ihtiyaçlarına çözüm üretemeyen anneanneler, babaanneler olduğu bir ülkede bugünler unutulmayacaktır. Torununun ihtiyaçlarına karşılık veremeyen gerçekten onları bir gofreti bir şekeri almak da zorlayan, zorlandığı hale getiren iktidarı emekli unutmayacaktır. Bunun gereği sandıktır ve emeklinin onurlu yaşaması için de İyi Parti'nin iktidara geçmesi için sandıkta emeklimiz bizlerin yanında olacaktır." dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.