Emeklinin Maaşı Doğalgaza, Elektriğe gidiyor

ISPARTA 24.02.2022 - 11:14, Güncelleme: 24.02.2022 - 11:14
 

Emeklinin Maaşı Doğalgaza, Elektriğe gidiyor

Emeklinin Maaşı Doğalgaza, Elektriğe gidiyor
Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Ersal, “Emeklinin maaşı Doğalgaza, Elektriğe, ev kirasına gidiyor. Yılbaşında yapılan zam, yeterli gelmedi Emeklimiz şuada kıt kanaat geçinebiliyor. Yapılan Zammı yeterli bulmuyoruz. Biz yüzdelik değil, seyyanen zam istiyoruz ” ifadelerini kullandı.  Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, Emekli maaşlarının enflasyon karşısında tamamen eridiğini söyledi. Elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere bir çok kaleme yapılan zamların, alacakları zamlı maaşları erittiğini söyleyen Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Ersal, “Maaşlarımız, daha almadan zamlar karşısında eridi. Kaşıkla verip, kepçeyle alındı. Biz yüzdelik değil, seyyanen zam istiyoruz” dedi. Ersal açıklamasına şöyle devam etti ‘’Emekli maaşları hakkındaki düşüncem ise koca bir hayal kırıklığı bütün emeklimiz bir  hayal kırıklığı içindedir. Eskiden biz asgari ücretten daha fazla emekli maaş alıyorduk ama şu an asgari ücretin çok altında maaş alıyoruz. Bugün 1500 TL’ye kadar emekli maaş alanları 2500TL  yaptılar, evet 2500 yaptılar ama 2500e gelene kadar ücret zammı alamayacaklar mesela, ocakta temmuzda diğer aylarda olan zamlardan faydalanamayacaklar 2500 lira seviyesine gelene kadar. şimdi 2500 liradan sonra alanlara %24.47 gibi bir zam verdiler o da tabi bize yetersiz geldi çünkü biz istedik ki sayın bakanımıza çıktığımızda Vedat Bey'e dedik emekli maaşlarının tek bir standart çerçeve altında verilmesini talep ettik bunu isteme nedenimiz biz yüzdeli değil seyyanen zam istiyoruz bizim içimizde bugün 2000 lira alan da var 10000 lira emekli maaş alan da var eğer bize yüzdelik zamlar verirseniz 10000 lira alan 25000 alır 2000 lira emekli alan 400 lira alır bizi bundan mağdur etmeyin dedik ama maalesef yine yapacaklarını yaptılar yüzdeli zam vererek az alana az çok alana çok verdiler emeklinin arasındaki uçurumu biraz daha açmış oldular. Biz tabi memnun değiliz bugün biliyorsunuz piyasada elektriğe suya akaryakıta gaza marketlere manava yani tüm yaşam faktörlerine büyük bir zam yaptılar ve maaşa verilen zamları kaşıkla verip kepçeyle aldılar elimizden ve şu anda emekli çok zor durumda geçinemiyor, geçinemiyoruz geçinemeyeceğiz de bu şartlar altında kara kara düşünmekteyiz. Bakın bir kömürün tonu olmuş 4.500 lira yani insanlar şu kış kıyamet gününde eskiden tonlarca alıyorlardı evlerine şimdi torbalarla evine götürebiliyorlar ancak parası varsa ısınma sağlayabiliyorlar. İnşallah önümüzde bir bayram var bayram ikramiyelerinin arttırılması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Az olan emeklilerimize de asgarinin üzerinde bir maaşın verilmesini istiyoruz önümüzde bizden her ay kesilen ilaç katkı payları var ilaç katkı paylarının kaldırılmasını talep etmekteyiz yani şuanda hükümetimizden ve devletimizden beklediğimiz çok büyük beklentilerimiz var ama maalesef beklentilerimize cevap alamıyoruz emeklimiz çok zor durumda’ ’dedi  
Emeklinin Maaşı Doğalgaza, Elektriğe gidiyor

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Ersal, “Emeklinin maaşı Doğalgaza, Elektriğe, ev kirasına gidiyor. Yılbaşında yapılan zam, yeterli gelmedi Emeklimiz şuada kıt kanaat geçinebiliyor. Yapılan Zammı yeterli bulmuyoruz. Biz yüzdelik değil, seyyanen zam istiyoruz ” ifadelerini kullandı. 

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, Emekli maaşlarının enflasyon karşısında tamamen eridiğini söyledi. Elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere bir çok kaleme yapılan zamların, alacakları zamlı maaşları erittiğini söyleyen Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Ersal, “Maaşlarımız, daha almadan zamlar karşısında eridi. Kaşıkla verip, kepçeyle alındı. Biz yüzdelik değil, seyyanen zam istiyoruz” dedi.

Ersal açıklamasına şöyle devam etti ‘’Emekli maaşları hakkındaki düşüncem ise koca bir hayal kırıklığı bütün emeklimiz bir  hayal kırıklığı içindedir. Eskiden biz asgari ücretten daha fazla emekli maaş alıyorduk ama şu an asgari ücretin çok altında maaş alıyoruz. Bugün 1500 TL’ye kadar emekli maaş alanları 2500TL  yaptılar, evet 2500 yaptılar ama 2500e gelene kadar ücret zammı alamayacaklar mesela, ocakta temmuzda diğer aylarda olan zamlardan faydalanamayacaklar 2500 lira seviyesine gelene kadar. şimdi 2500 liradan sonra alanlara %24.47 gibi bir zam verdiler o da tabi bize yetersiz geldi çünkü biz istedik ki sayın bakanımıza çıktığımızda Vedat Bey'e dedik emekli maaşlarının tek bir standart çerçeve altında verilmesini talep ettik bunu isteme nedenimiz biz yüzdeli değil seyyanen zam istiyoruz bizim içimizde bugün 2000 lira alan da var 10000 lira emekli maaş alan da var eğer bize yüzdelik zamlar verirseniz 10000 lira alan 25000 alır 2000 lira emekli alan 400 lira alır bizi bundan mağdur etmeyin dedik ama maalesef yine yapacaklarını yaptılar yüzdeli zam vererek az alana az çok alana çok verdiler emeklinin arasındaki uçurumu biraz daha açmış oldular.

Biz tabi memnun değiliz bugün biliyorsunuz piyasada elektriğe suya akaryakıta gaza marketlere manava yani tüm yaşam faktörlerine büyük bir zam yaptılar ve maaşa verilen zamları kaşıkla verip kepçeyle aldılar elimizden ve şu anda emekli çok zor durumda geçinemiyor, geçinemiyoruz geçinemeyeceğiz de bu şartlar altında kara kara düşünmekteyiz. Bakın bir kömürün tonu olmuş 4.500 lira yani insanlar şu kış kıyamet gününde eskiden tonlarca alıyorlardı evlerine şimdi torbalarla evine götürebiliyorlar ancak parası varsa ısınma sağlayabiliyorlar. İnşallah önümüzde bir bayram var bayram ikramiyelerinin arttırılması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Az olan emeklilerimize de asgarinin üzerinde bir maaşın verilmesini istiyoruz önümüzde bizden her ay kesilen ilaç katkı payları var ilaç katkı paylarının kaldırılmasını talep etmekteyiz yani şuanda hükümetimizden ve devletimizden beklediğimiz çok büyük beklentilerimiz var ama maalesef beklentilerimize cevap alamıyoruz emeklimiz çok zor durumda’ ’dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (2 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Edibali
(24.02.2022 15:33 - #303)
Herkes konuşsun,yorum yapsın ,ama sen bizahmet süs..☹️
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Edibali
(24.02.2022 15:33 - #304)
Herkes konuşsun,yorum yapsın ,ama sen bizahmet süs..☹️
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.