Gazipaşalı çiftçilere nohut desteği

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.06.2022 - 16:09, Güncelleme: 01.06.2022 - 11:59
 

Gazipaşalı çiftçilere nohut desteği

Gazipaşalı çiftçilere nohut desteği
Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa yaylalarında üretim yapacak olan ailelere nohut tohumu desteğinde bulundu.Gazipaşa ilçesinde bin 700 metre rakımlı Yunt, Cimbiti, Küllin, Çayıryakası ve civar yaylalarında üretim heyecanı yaşanıyor. İlçe çiftçileri her yıl yaz sezonu öncesi yüzlerce dönüm araziyi sürüp nohut üretimi için işe koyuluyor. Yaz sezonu boyunca büyüyüp yetişen ürünler daha sonra hasat edilerek sofralarda yerini alıyor.Yörük Mehmet’ten teşekkürAntalya Büyükşehir Belediyesi’nden tohum olarak kullanmak için nohut talebinde bulunan çiftçilere Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından nohut tohumu yardımı yapıldı. Nohut desteğini alan üretici Mehmet Sönmez de tohumlarını toprakla buluşturdu. Yörük Mehmet lakaplı Sönmez, yaptığı açıklamada, “Bulunduğumuz bölgede onlarca çiftçimiz her yıl yaz sezonu öncesi nohut ekimi gerçekleştiriyor. Nohut üretiminde kullanacağımız tohumları bu yıl Antalya Büyükşehir Belediyemizden talep ettik” dedi.
Gazipaşalı çiftçilere nohut desteği
Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa yaylalarında üretim yapacak olan ailelere nohut tohumu desteğinde bulundu.
Gazipaşa ilçesinde bin 700 metre rakımlı Yunt, Cimbiti, Küllin, Çayıryakası ve civar yaylalarında üretim heyecanı yaşanıyor. İlçe çiftçileri her yıl yaz sezonu öncesi yüzlerce dönüm araziyi sürüp nohut üretimi için işe koyuluyor. Yaz sezonu boyunca büyüyüp yetişen ürünler daha sonra hasat edilerek sofralarda yerini alıyor.

Yörük Mehmet’ten teşekkür
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden tohum olarak kullanmak için nohut talebinde bulunan çiftçilere Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından nohut tohumu yardımı yapıldı. Nohut desteğini alan üretici Mehmet Sönmez de tohumlarını toprakla buluşturdu. Yörük Mehmet lakaplı Sönmez, yaptığı açıklamada, “Bulunduğumuz bölgede onlarca çiftçimiz her yıl yaz sezonu öncesi nohut ekimi gerçekleştiriyor. Nohut üretiminde kullanacağımız tohumları bu yıl Antalya Büyükşehir Belediyemizden talep ettik” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.