Genç Kâşifler Gül Bahçelerinde

ISPARTA 01.06.2022 - 13:27, Güncelleme: 01.06.2022 - 13:27
 

Genç Kâşifler Gül Bahçelerinde

Genç Kâşifler Gül Bahçelerinde
Şehrin tarihi, coğrafi ve doğal güzelliklerini yakından tanıtma gayesiyle hazırlanan “Keşif Isparta” projesinin bu haftaki durağı gülün başkenti Güneykent oldu. Türkiye’nin ve Isparta’nın gül bahçesi Güneykent beldesini gezen öğrenciler, gülün eşsiz kokusu ve dokusunu içerisinde büyülü bir gün geçirdiler. Mayıs ayında başlayan gül hasadının Haziran sonuna kadar süreceğini öğrenen genç kâşifler, gül yağı üretimi ve hasat hakkında bilgiler aldılar. Tarihi çok eskilere dayanan gülcülük, şehrimizde 1840-1915 yılları arasında yaşamış olan Gülcü İsmail Efendi’yle başlamıştır. Türkiye’de gül yetiştiriciliği ve endüstrisinin en çok geliştiği şehir olan Isparta, dünya gülyağı üretiminin yaklaşık yüzde 65’ini karşılıyor.  
Genç Kâşifler Gül Bahçelerinde

Şehrin tarihi, coğrafi ve doğal güzelliklerini yakından tanıtma gayesiyle hazırlanan “Keşif Isparta” projesinin bu haftaki durağı gülün başkenti Güneykent oldu. Türkiye’nin ve Isparta’nın gül bahçesi Güneykent beldesini gezen öğrenciler, gülün eşsiz kokusu ve dokusunu içerisinde büyülü bir gün geçirdiler. Mayıs ayında başlayan gül hasadının Haziran sonuna kadar süreceğini öğrenen genç kâşifler, gül yağı üretimi ve hasat hakkında bilgiler aldılar.

Tarihi çok eskilere dayanan gülcülük, şehrimizde 1840-1915 yılları arasında yaşamış olan Gülcü İsmail Efendi’yle başlamıştır. Türkiye’de gül yetiştiriciliği ve endüstrisinin en çok geliştiği şehir olan Isparta, dünya gülyağı üretiminin yaklaşık yüzde 65’ini karşılıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.