Gökçay’ın alternatif yolu asfaltlanıyor

ISPARTA 18.08.2022 - 11:33, Güncelleme: 18.08.2022 - 11:33
 

Gökçay’ın alternatif yolu asfaltlanıyor

Gökçay’ın alternatif yolu asfaltlanıyor
Isparta Belediyesi, Gökçay Mesirelik Alanında eski Huzurevi binasının arkasında bulunan alternatif yolda asfaltlama çalışması başlattı.   Isparta Belediyesi, Gökçay Mesirelik alanının çevresini güzelleştirmek için başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında ilk olarak Etnografya Halı ve Kilim Müzesi’nden başlayan ve eski Huzurevi binası önüne kadar giden yolda kilit taşlar kaldırılarak ilk kat asfalt çalışması yapılmıştı. Bu yolun devamı olarak da eski Huzurevinin önünden Kirazlıdere yol ayrımına kadar asfalt yenileme çalışması gerçekleştirildi. Müzenin önünden Gökçay Mesirelik Alanına çıkan yolda ikinci etap olarak baskılı asfalt çalışması yapılacak. Yol boyunca da kaldırımlar ve orta refüj begonit taşlarla kaplandı. Kaldırımlarda ışıklandırma çalışmaları ise sürüyor. Ayrıca müze önünden Kirazlıdere yoluna kadar da 1400 metre uzunluğundaki yolda çift şeritte toplam 2800 metrelik bisiklet yolu oluşturuldu. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda eski Huzurevi’nin karşısında bulunan otopark alanına da renkli begonit taşlar döşeniyor. Kirazlıdere yoluna gelmeden sol taraftaki yeşillik alana ise vatandaşların kullanımı için çeşme yapılıyor. Gökçay yolunda baskılı asfalt çalışması öncesinde eski Huzurevinin arka kısmında bulunan ve düzensiz olması nedeniyle çok fazla kullanılmayan alternatif yolda da asfaltlama çalışması başlatıldı. Bu bölgeye araçlar için de otopark alanı oluşturuluyor. Yeni asfalt çalışması sayesinde araçlar, Gökçay Mesirelik Alanı için alternatif yolu kullanabilecekler hem de oluşturulan otopark alanına araçlarını park edebilecekler. Alternatif yol sayesinde Gökçay Mesirelik Alanına giden yolun trafik akışı da özellikle yoğun günlerde rahatlamış olacak.    
Gökçay’ın alternatif yolu asfaltlanıyor

Isparta Belediyesi, Gökçay Mesirelik Alanında eski Huzurevi binasının arkasında bulunan alternatif yolda asfaltlama çalışması başlattı.  

Isparta Belediyesi, Gökçay Mesirelik alanının çevresini güzelleştirmek için başlattığı çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında ilk olarak Etnografya Halı ve Kilim Müzesi’nden başlayan ve eski Huzurevi binası önüne kadar giden yolda kilit taşlar kaldırılarak ilk kat asfalt çalışması yapılmıştı. Bu yolun devamı olarak da eski Huzurevinin önünden Kirazlıdere yol ayrımına kadar asfalt yenileme çalışması gerçekleştirildi. Müzenin önünden Gökçay Mesirelik Alanına çıkan yolda ikinci etap olarak baskılı asfalt çalışması yapılacak. Yol boyunca da kaldırımlar ve orta refüj begonit taşlarla kaplandı. Kaldırımlarda ışıklandırma çalışmaları ise sürüyor. Ayrıca müze önünden Kirazlıdere yoluna kadar da 1400 metre uzunluğundaki yolda çift şeritte toplam 2800 metrelik bisiklet yolu oluşturuldu.

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda eski Huzurevi’nin karşısında bulunan otopark alanına da renkli begonit taşlar döşeniyor. Kirazlıdere yoluna gelmeden sol taraftaki yeşillik alana ise vatandaşların kullanımı için çeşme yapılıyor.

Gökçay yolunda baskılı asfalt çalışması öncesinde eski Huzurevinin arka kısmında bulunan ve düzensiz olması nedeniyle çok fazla kullanılmayan alternatif yolda da asfaltlama çalışması başlatıldı. Bu bölgeye araçlar için de otopark alanı oluşturuluyor. Yeni asfalt çalışması sayesinde araçlar, Gökçay Mesirelik Alanı için alternatif yolu kullanabilecekler hem de oluşturulan otopark alanına araçlarını park edebilecekler. Alternatif yol sayesinde Gökçay Mesirelik Alanına giden yolun trafik akışı da özellikle yoğun günlerde rahatlamış olacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Mehmet
(18.08.2022 21:17 - #464)
Cok guzel
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.