GÜLEDA’NIN AVUKATI: “SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.01.2020 - 16:08, Güncelleme: 30.01.2020 - 16:08
 

GÜLEDA’NIN AVUKATI: “SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Isparta’da eski erkek arkadaşı tarafından önce boğazı sıkılarak ardından da bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Güleda Cankel’in avukatı olayda ihmal olduğunu ileri sürerek görevliler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
Güleda Cankel'in avukatı Alev Öztürk, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine dair yasayı uygulamayan, uygulatmayan, bu konuda ihmali olan görevliler ve ilgililer hakkında görevi ihmal suçundan suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.Avukat Alev Öztürk, cinayetten önce Güleda Cankel’in zanlı Zafer Pehlivan ile aralarında tartışma ve boğuşma yaşandığını bu nedenle birlikte karakola giderek ifadelerinin alındığını dikkat çekerek, “Karakolda, Pehlivan'ın kendisini darp ettiğini, ölümle tehdit ettiğini, elleriyle boğazını sıktığını, şiddet uyguladığını, sokak ortasında dövdüğünü ifade eden Güleda'ya 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine dair kanun kapsamında bir form doldurtulmuş ve şikayetçi olmaması nedeniyle zanlı serbest bırakılarak cinayet işlemesine olanak sağlanmıştır” sözlerine yer verdi. YASA UYGULANMAYARAK CİNAYETİN ÖNÜ AÇILDICankel ailesinin avukatı Alev Öztürk 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine dair yasanın uygulanmadığını iddia ederek açıklamasını şöyle sürdürdü:"Güleda, bu formda kendisini ölümle tehdit ettiğini de söylüyor, işaretliyor. Buna rağmen korkuyla şikayetçi olmadığı gerekçesiyle kolluk görevlileri, Zafer Pehlivan'ı savcılık talimatıyla serbest bırakıyor. Güleda Cankel'i apartına götürüyorlar. Sonrasında Zafer Pehlivan gelip Güleda'yı vahşi bir şekilde tasarlayarak katlediyor. Burada önemli olan 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine dair kanun kapsamında verilen tedbir kararları, şikayet olup olmamasına bakılmaksızın resen kolluk, hakim ya da mülki amir tarafından alınabilir, alınmalıdır. Şiddet tespit edildiğinde bu kararların alınması zorunludur. Yasa bu konuda kolluk birimine, hakime ya da kaymakama her hangi bir takdir hakkı tanımamıştır. Bu sözleşmenin uygulanmaması neticesinde cinayetin önünün açıldığını düşünüyoruz." SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZAvukat Öztürk; "6284 sayılı yasayı uygulamayan, uygulatmayan, bu konuda ihmali olan görevliler, ilgililer hakkında da biz bir yasal işlem başlatma sürecine giriyoruz. Önümüzdeki günlerde haklarında suç duyurusunda bulunacağız. Gerekli işlemleri yapacağız." Sözleri ile açıklamasını tamamladı.
Isparta’da eski erkek arkadaşı tarafından önce boğazı sıkılarak ardından da bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Güleda Cankel’in avukatı olayda ihmal olduğunu ileri sürerek görevliler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Güleda Cankel'in avukatı Alev Öztürk, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine dair yasayı uygulamayan, uygulatmayan, bu konuda ihmali olan görevliler ve ilgililer hakkında görevi ihmal suçundan suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.
Avukat Alev Öztürk, cinayetten önce Güleda Cankel’in zanlı Zafer Pehlivan ile aralarında tartışma ve boğuşma yaşandığını bu nedenle birlikte karakola giderek ifadelerinin alındığını dikkat çekerek, “Karakolda, Pehlivan'ın kendisini darp ettiğini, ölümle tehdit ettiğini, elleriyle boğazını sıktığını, şiddet uyguladığını, sokak ortasında dövdüğünü ifade eden Güleda'ya 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine dair kanun kapsamında bir form doldurtulmuş ve şikayetçi olmaması nedeniyle zanlı serbest bırakılarak cinayet işlemesine olanak sağlanmıştır” sözlerine yer verdi.

YASA UYGULANMAYARAK CİNAYETİN ÖNÜ AÇILDI

Cankel ailesinin avukatı Alev Öztürk 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine dair yasanın uygulanmadığını iddia ederek açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Güleda, bu formda kendisini ölümle tehdit ettiğini de söylüyor, işaretliyor. Buna rağmen korkuyla şikayetçi olmadığı gerekçesiyle kolluk görevlileri, Zafer Pehlivan'ı savcılık talimatıyla serbest bırakıyor. Güleda Cankel'i apartına götürüyorlar. Sonrasında Zafer Pehlivan gelip Güleda'yı vahşi bir şekilde tasarlayarak katlediyor. Burada önemli olan 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine dair kanun kapsamında verilen tedbir kararları, şikayet olup olmamasına bakılmaksızın resen kolluk, hakim ya da mülki amir tarafından alınabilir, alınmalıdır. Şiddet tespit edildiğinde bu kararların alınması zorunludur. Yasa bu konuda kolluk birimine, hakime ya da kaymakama her hangi bir takdir hakkı tanımamıştır. Bu sözleşmenin uygulanmaması neticesinde cinayetin önünün açıldığını düşünüyoruz."

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Avukat Öztürk; "6284 sayılı yasayı uygulamayan, uygulatmayan, bu konuda ihmali olan görevliler, ilgililer hakkında da biz bir yasal işlem başlatma sürecine giriyoruz. Önümüzdeki günlerde haklarında suç duyurusunda bulunacağız. Gerekli işlemleri yapacağız." Sözleri ile açıklamasını tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.