Coronavirüsü Elektronik Piyasasını vurdu

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.02.2020 - 19:28, Güncelleme: 22.02.2020 - 19:28
 

Coronavirüsü Elektronik Piyasasını vurdu

Maxi İletişim Sahibi Mehmet Erdoğan, Çin’in Wuhan kentinde başlayıp kısa zamanda dünyanın birçok ülkesinde paniğe neden olan coronavirüsünün cep telefonu aksesuar piyasasını da tehdit ettiğini belirterek, “Çin'den gelen ürünleri de bulmakta zaman zaman zorluk yaşanıyor” dedi.
Maxi İletişim Sahibi Mehmet Erdoğan, Çin’in Wuhan kentinde başlayıp kısa zamanda dünyanın birçok ülkesinde paniğe neden olan coronavirüsünün cep telefonu aksesuar piyasasını da tehdit ettiğini belirterek, “Çin'den gelen ürünleri de bulmakta zaman zaman zorluk yaşanıyor” dedi. ERDOĞAN; “CEP TELEFONUAKSESUARLARINDA SIKINTI YAŞANABİLİR”Cep Telefonu ve telefon aksesuarları satışı yapan esnafların, bu tür ürünlerin maliyetleri arttığı için zam yapmaz zorunda kalacaklarını vurgulayan Erdoğan, cep telefonları için şarj aleti, pil, kulaklık, kırılmaz cam, koruyucu silikon kılıfı gibi ürünlerde ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaşanabileceği ifade etti.CORONAVİRÜS YAYILARAK SÜRÜYOR…Çin'in Wuhan kentinde başlayan coronavirüsü hâlâ kontrol altına alınamadı. Virüsün yayılması ihtimaline karşı Mart sonuna kadar ülkede okulların yanı sıra fabrikalar da kapatıldı ve çoğu yerde üretim durdu. Çin'den gelen birçok üründe üretim olmamasından dolayı elektronik ürünlerde de stoklar eridi. Yeni ürün alamayan ithalatçı firmalar da ürün bulmakta zorluklar yaşadıklarından ürünlere zam yapmaya başladı.  “SIKINTI ÖNÜMÜZDEKİGÜNLERDE KENDİNİ BELLİ EDER”Coronavirüsünün cep telefonu piyasasını nasıl etkilediğini anlatan Maxi Cep Center Sahibi Mehmet Erdoğan, virüsün etkisinin ülkemizde aylar sonra daha da belirgin bir şekilde hissedileceğini belirterek; “Bu virüs, ithal edilen ürünler aracılığıyla başka ülkelere yayılabilir. Virüsün ortaya çıkışı henüz kısa süreli. Bizim şu anda sattığımız ürünler Çin'den aylar önce yola çıkıp gümrükten ancak çekilerek piyasaya sürülen mallar. Bu nedenle bu yolla virüsün yayılması birkaç ayı bulur. Virüs sorunu eğer bir iki ay içinde çözülmezse yeni sipariş mallar stoklardan konteynerlere yüklenerek yola çıkacak ve bu bizler için bir tehlike yaratacak. Şu an için gümrükten çekilecek mallarda böyle bir tehlikenin olması söz konusu değil” şeklinde konuştu.BÜYÜK TELEFON ÜRETİCİLERİ DE ÇİN İLE ANLAŞTIBazı telefon markalarının da Çin pazarında olduğunu söyleyen Erdoğan; “Şu anda ülkemizdeki en büyük telefon markalarından birisi Çin pazarı ile yeni anlaştı. Telefon üreten çok sayıda firma Çin pazarıyla çalışıyor. Virüs konusu çözülmezse telefon piyasası ile birlikte teknolojik piyasa allak bullak olur” dedi. Erdoğan, virüsten kaynaklı bir zam artışının şu an için Isparta’da olmadığını da vurguladı.“TÜM AKSESUARLAR ÇİN’DEN”Mehmet Erdoğan, virüsün piyasayı olumsuz yönde etkilediğini kaydederek; “Başta cep telefonu, pil, şarj aleti, kulaklık, kırılmaz cam, koruyucu silikon kılıfı gibi aklınıza gelebilecek her türlü aksesuarın tamamı Çin malı. Bu yüzden 15-20 gün sonra mal bulmakta zorluklar yaşanacak ve bu durum bizi de tüketiciyi de olumsuz yönde etkileyecek” dedi.
Maxi İletişim Sahibi Mehmet Erdoğan, Çin’in Wuhan kentinde başlayıp kısa zamanda dünyanın birçok ülkesinde paniğe neden olan coronavirüsünün cep telefonu aksesuar piyasasını da tehdit ettiğini belirterek, “Çin'den gelen ürünleri de bulmakta zaman zaman zorluk yaşanıyor” dedi.

Maxi İletişim Sahibi Mehmet Erdoğan, Çin’in Wuhan kentinde başlayıp kısa zamanda dünyanın birçok ülkesinde paniğe neden olan coronavirüsünün cep telefonu aksesuar piyasasını da tehdit ettiğini belirterek, “Çin'den gelen ürünleri de bulmakta zaman zaman zorluk yaşanıyor” dedi.
 
ERDOĞAN; “CEP TELEFONU
AKSESUARLARINDA SIKINTI YAŞANABİLİR”
Cep Telefonu ve telefon aksesuarları satışı yapan esnafların, bu tür ürünlerin maliyetleri arttığı için zam yapmaz zorunda kalacaklarını vurgulayan Erdoğan, cep telefonları için şarj aleti, pil, kulaklık, kırılmaz cam, koruyucu silikon kılıfı gibi ürünlerde ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaşanabileceği ifade etti.
CORONAVİRÜS YAYILARAK SÜRÜYOR…
Çin'in Wuhan kentinde başlayan coronavirüsü hâlâ kontrol altına alınamadı. Virüsün yayılması ihtimaline karşı Mart sonuna kadar ülkede okulların yanı sıra fabrikalar da kapatıldı ve çoğu yerde üretim durdu. Çin'den gelen birçok üründe üretim olmamasından dolayı elektronik ürünlerde de stoklar eridi. Yeni ürün alamayan ithalatçı firmalar da ürün bulmakta zorluklar yaşadıklarından ürünlere zam yapmaya başladı.  
“SIKINTI ÖNÜMÜZDEKİ
GÜNLERDE KENDİNİ BELLİ EDER”
Coronavirüsünün cep telefonu piyasasını nasıl etkilediğini anlatan Maxi Cep Center Sahibi Mehmet Erdoğan, virüsün etkisinin ülkemizde aylar sonra daha da belirgin bir şekilde hissedileceğini belirterek; “Bu virüs, ithal edilen ürünler aracılığıyla başka ülkelere yayılabilir. Virüsün ortaya çıkışı henüz kısa süreli. Bizim şu anda sattığımız ürünler Çin'den aylar önce yola çıkıp gümrükten ancak çekilerek piyasaya sürülen mallar. Bu nedenle bu yolla virüsün yayılması birkaç ayı bulur. Virüs sorunu eğer bir iki ay içinde çözülmezse yeni sipariş mallar stoklardan konteynerlere yüklenerek yola çıkacak ve bu bizler için bir tehlike yaratacak. Şu an için gümrükten çekilecek mallarda böyle bir tehlikenin olması söz konusu değil” şeklinde konuştu.
BÜYÜK TELEFON ÜRETİCİLERİ DE ÇİN İLE ANLAŞTI
Bazı telefon markalarının da Çin pazarında olduğunu söyleyen Erdoğan; “Şu anda ülkemizdeki en büyük telefon markalarından birisi Çin pazarı ile yeni anlaştı. Telefon üreten çok sayıda firma Çin pazarıyla çalışıyor. Virüs konusu çözülmezse telefon piyasası ile birlikte teknolojik piyasa allak bullak olur” dedi. Erdoğan, virüsten kaynaklı bir zam artışının şu an için Isparta’da olmadığını da vurguladı.
“TÜM AKSESUARLAR ÇİN’DEN”
Mehmet Erdoğan, virüsün piyasayı olumsuz yönde etkilediğini kaydederek; “Başta cep telefonu, pil, şarj aleti, kulaklık, kırılmaz cam, koruyucu silikon kılıfı gibi aklınıza gelebilecek her türlü aksesuarın tamamı Çin malı. Bu yüzden 15-20 gün sonra mal bulmakta zorluklar yaşanacak ve bu durum bizi de tüketiciyi de olumsuz yönde etkileyecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.