Başdeğirmen köyünde vaka sayısı artıyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.08.2020 - 20:40, Güncelleme: 10.08.2020 - 20:40
 

Başdeğirmen köyünde vaka sayısı artıyor

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Başdeğirmen köyü bugün alınan karar ile karantina altına alınmıştı.
Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Başdeğirmen köyü bugün alınan karar ile karantina altına alınmıştı. Edinilen bilgilere göre Başdeğirmen köyünde 13 pozitif vaka olduğu ; Bu kişilerin Şarkikaraağaç ve Çarıksaraylar kasabasına 30 ila 40 kişi arasında temas ettikleri, bu kişilere de evde karantina altında tutuldukları öğrenildi. 14 GÜN KARANTİNA UYGULANACAK Covid-19 vakalarının görüldüğü Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Başdeğirmen köyünde karantina uygulaması başladı.Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Başdeğirmen köyünde bazı vatandaşların yeni tip korona virüs (Covid-19) testleri pozitif çıktı. Bunun üzerine köy, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 14 gün süreyle karantinaya alındı. Konuyla ilgili Şarkikaraağaç Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “İlçemize bağlı Başdeğirmen köyünde yapılan testler sonucunda Covid-19 testi pozitif çıkan vatandaşlar olması nedeniyle, vakaların temaslı sayısının çok olabileceğinden, (Covid-19) enfeksiyonun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla, Başdeğirmen köyünde 10 Ağustos 2020 Pazartesi günü saat 10.00 itibariyle 24 Ağustos 2020 tarihi saat 10.00’a kadar 14 gün süreyle giriş çıkışların izne bağlı olmak kaydıyla karantina altına alınmasına karar verilmiştir” denildi. KAYMAKAM YILMAZER KARANTİNAYA ALINAN BAŞDEĞİRMEN KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİKaymakam Onur YILMAZER İlçe Hıfzısıhha Kurulunca Covid-19 salgını sebebiyle karantina altına alınan Başdeğirmen Köyü girişinde bulunan Jandarma uygulama noktasında denetimde bulundu.Kaymakam Yılmazer'e uygulama noktası denetiminde Vefa Sosyal Destek Grubunda görevli kurum amirleri ile karantinadaki köyümüzde alınan ve alınabilecek tedbirleri değerlendirdi.
Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Başdeğirmen köyü bugün alınan karar ile karantina altına alınmıştı.

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Başdeğirmen köyü bugün alınan karar ile karantina altına alınmıştı. Edinilen bilgilere göre Başdeğirmen köyünde 13 pozitif vaka olduğu ; Bu kişilerin Şarkikaraağaç ve Çarıksaraylar kasabasına 30 ila 40 kişi arasında temas ettikleri, bu kişilere de evde karantina altında tutuldukları öğrenildi.

14 GÜN KARANTİNA UYGULANACAK

Covid-19 vakalarının görüldüğü Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Başdeğirmen köyünde karantina uygulaması başladı.
Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Başdeğirmen köyünde bazı vatandaşların yeni tip korona virüs (Covid-19) testleri pozitif çıktı. Bunun üzerine köy, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 14 gün süreyle karantinaya alındı. Konuyla ilgili Şarkikaraağaç Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “İlçemize bağlı Başdeğirmen köyünde yapılan testler sonucunda Covid-19 testi pozitif çıkan vatandaşlar olması nedeniyle, vakaların temaslı sayısının çok olabileceğinden, (Covid-19) enfeksiyonun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla, Başdeğirmen köyünde 10 Ağustos 2020 Pazartesi günü saat 10.00 itibariyle 24 Ağustos 2020 tarihi saat 10.00’a kadar 14 gün süreyle giriş çıkışların izne bağlı olmak kaydıyla karantina altına alınmasına karar verilmiştir” denildi.

KAYMAKAM YILMAZER KARANTİNAYA ALINAN BAŞDEĞİRMEN KÖYÜNÜ ZİYARET ETTİ

Kaymakam Onur YILMAZER İlçe Hıfzısıhha Kurulunca Covid-19 salgını sebebiyle karantina altına alınan Başdeğirmen Köyü girişinde bulunan Jandarma uygulama noktasında denetimde bulundu.
Kaymakam Yılmazer'e uygulama noktası denetiminde Vefa Sosyal Destek Grubunda görevli kurum amirleri ile karantinadaki köyümüzde alınan ve alınabilecek tedbirleri değerlendirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.