TBMM'de 'Kırgızistan' sergisi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.06.2021 - 19:35, Güncelleme: 23.06.2021 - 19:35
 

TBMM'de 'Kırgızistan' sergisi

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Kırgızistan'ın bağımsızlığının 30'uncu yılı nedeniyle fotoğraf sergisi açıldı.
TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Kırgızistan'ın bağımsızlığının 30'uncu yılı nedeniyle fotoğraf sergisi açıldı. Kırgızistan Büyükelçiliği tarafından düzenlenen serginin açılışına, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev, milletvekilleri ve Meclis çalışanları katıldı. Bilgiç, burada yaptığı konuşmasında, Kırgızistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkenin Türkiye olduğunu, iki ülke halkları arasında din, dil, tarih, kültür ve medeniyet birliğine dayanan kuvvetli bağların bulunduğunu söyledi. Bilgiç, dosttan öte kardeş kabul edilen Kırgız halkının, Türk milletinin gönlünde müstesna bir yerinin olduğunu vurgulayarak, kardeşlik hukukunun gereği olarak Türkiye'nin, bağımsızlığından bu yana tüm imkan ve kabiliyetiyle Kırgız halkının yanında olmak için gayret gösterdiğini söyledi. Bilgiç, "Kırgızistan'ın siyasi ve toplumsal huzuru, Türkiye'nin her zaman önceliği olmuştur. Bugün kardeş Kırgızistan'ın, uluslararası toplumun saygın ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir üyesi olduğunu görmekten mutluluk duyuyoruz. Kırgızistan'ın bağımsızlığının ilanından bu yana geçen 30 yıl zarfında iş birliğimizin siyaset, ekonomi, ticaret, sanayi, sağlık, tarım, kültür, gençlik ve  spor gibi alanlarda giderek derinleştiğini, kurumsallaştığını memnuniyetle görüyoruz" dedi.Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.
TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Kırgızistan'ın bağımsızlığının 30'uncu yılı nedeniyle fotoğraf sergisi açıldı.

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Kırgızistan'ın bağımsızlığının 30'uncu yılı nedeniyle fotoğraf sergisi açıldı.

Kırgızistan Büyükelçiliği tarafından düzenlenen serginin açılışına, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev, milletvekilleri ve Meclis çalışanları katıldı. Bilgiç, burada yaptığı konuşmasında, Kırgızistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkenin Türkiye olduğunu, iki ülke halkları arasında din, dil, tarih, kültür ve medeniyet birliğine dayanan kuvvetli bağların bulunduğunu söyledi. Bilgiç, dosttan öte kardeş kabul edilen Kırgız halkının, Türk milletinin gönlünde müstesna bir yerinin olduğunu vurgulayarak, kardeşlik hukukunun gereği olarak Türkiye'nin, bağımsızlığından bu yana tüm imkan ve kabiliyetiyle Kırgız halkının yanında olmak için gayret gösterdiğini söyledi. Bilgiç, "Kırgızistan'ın siyasi ve toplumsal huzuru, Türkiye'nin her zaman önceliği olmuştur. Bugün kardeş Kırgızistan'ın, uluslararası toplumun saygın ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir üyesi olduğunu görmekten mutluluk duyuyoruz. Kırgızistan'ın bağımsızlığının ilanından bu yana geçen 30 yıl zarfında iş birliğimizin siyaset, ekonomi, ticaret, sanayi, sağlık, tarım, kültür, gençlik ve  spor gibi alanlarda giderek derinleştiğini, kurumsallaştığını memnuniyetle görüyoruz" dedi.Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.