Isparta’da vaka sayısı artıyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.09.2021 - 14:34, Güncelleme: 05.09.2021 - 14:34
 

Isparta’da vaka sayısı artıyor

Isparta Valisi Seymenoğlu, her geçen gün vaka sayıları artan Isparta’daki Covid – 19 konusunda olayın vehametini yaptığı açıklama ile ortaya koydu. Vali Söymenoğlu; “Bugün Isparta’da toplam 4 bin 500 pozitif vaka var. Yaklaşık 15 bin temaslı var. Şu anda hastanelerde 270 civarında Covid – 19 hastası tedavi görüyor” dedi.  
VALİ SEYMENOĞLU; “VATANDAŞLARIMIZ MASKE TAKMAMAKTA ISRAR EDİYORSA KOLLUK KUVVETLERİMİZ GEREĞİNİ YAPACAKTIR” Birlik toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarette bir konuşma yapan Vali Seymenoğlu; “Bilindiği gibi, Covid – 19 Salgınında virüs sürekli bir değişime yani mutasyonu uğramakta ve artık daha hızlı yayılmaktadır. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığının değerlendirmesiyle Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında alınan kararları iller olarak uyguluyoruz. İlk günden beri zorunlu olma maske takma zorunluluğu şu anda da devam ediyor. Maske, mesafe temizlik kuralları halen geçerli. Vatandaşımız uyarılmasına rağmen tedbirlere uymamakta ısrar ediyorsa elbette kolluk kuvvetlerimiz gereğini yapıyor ama ilk günlerdeki gibi sıkı denetim idari para cezası uygulamıyoruz. “AÇACAĞIMIZ OKULLARIMIZI TEKRAR KAPATMAYALIM İSTİYORUZ” Bunun nedeni salgının daha çok zamana yayılması. Bu durum tedbirler ortadan kalktı gibi yorumlanmamalı. Cenaze, düğünlere gittiğinizde lütfen uzun kalmayalım hele hele kapalı mekanlarda saatlerce durmayalım.  Şu anda eğitim öğretim başlıyor, hizmet sektörü iki yıldır ilimizde sıkıntılar çekti. İşte bu kurallara uyarsak okullarımızı kapatmayacağız, ama vaka sayıları kontrol edilemeyecek duruma gelirse kısıtlamalar gelebilir. “VATANDAŞLARA NEDEN AŞI OLMAMIZ GEREKTİĞİ İYİ ANLATILMALIDIR” Öncelikle ve çok önemli bir unsur olarak; vatandaşlarımıza neden aşı olmaları gerektiğinin iyi anlatılması gerekiyor. Ben de 4. doz aşımı oldum.  Şu anda bilim insanları salgına karşı en etkili yöntemin aşı olduğunu ifade ediyor. Aşı olursak mücadelede daha başarılı olacak ve daha az zararla atlatacağız. Rakamlar bize aşısız olan hasatların daha çok etkilendiğini gösteriyor. Hastanede yatan vakalara bakıldığında aşısız olanların sayısı çok çok yukarda. O nedenle önce kendimiz aşı olmalı, yakınlarımıza ve çalışanlarımıza da aşı olmaları gerektiğini iyi anlatmalıyız. “YENİ VARYANTIN YAYILMA HIZI ÇOK YÜKSEK VAKA SAYILARI HIZLA ARTIYOR” Şimdi kurumlarda aşı yaptırmayanlar için PCR testi zorunluluğu uygulanacak. Bakın ben dördüncü dozu oldum ama beni maskesiz göremezsiniz. Evet toplum sağlığı çok önemli ama öncelikle kendimizi korumamız lazım ki çevremize sağlıklı bir şekilde hizmet verebilelim. Şimdi yeni varyantın yayılma hızı çok fazla ve vaka sayıları da bu yüzden artıyor. “ ISPARTA’DA 4 BİN 500 POZİTİF VAKA VAR 15 BİN TEMASLI VAR ŞU ANDA HASTANELERDE 270 VAKA TEDAVİ GÖRÜYOR” Bugün ilimiz genelinde toplam 4 bin 500 civarında pozitif vaka var. Yaklaşık 15 bin temaslı var. Şu anda hastanelerde 270 civarında vaka tedavi görüyor. İlimizde aşılma şu anda yüze 80 civarında. Eğer aşılama olmasaydı bu rakamlar bugün 3 kat daha fazla olurdu. O nedenle aşı olmazsa olmazımız. Tedbirleri alıp bunları alanda uyguladığımızda en az zararla atlatmış olacağız” dedi.
Isparta Valisi Seymenoğlu, her geçen gün vaka sayıları artan Isparta’daki Covid – 19 konusunda olayın vehametini yaptığı açıklama ile ortaya koydu. Vali Söymenoğlu; “Bugün Isparta’da toplam 4 bin 500 pozitif vaka var. Yaklaşık 15 bin temaslı var. Şu anda hastanelerde 270 civarında Covid – 19 hastası tedavi görüyor” dedi.  

VALİ SEYMENOĞLU; “VATANDAŞLARIMIZ MASKE TAKMAMAKTA ISRAR EDİYORSA KOLLUK KUVVETLERİMİZ GEREĞİNİ YAPACAKTIR”

Birlik toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarette bir konuşma yapan Vali Seymenoğlu; “Bilindiği gibi, Covid – 19 Salgınında virüs sürekli bir değişime yani mutasyonu uğramakta ve artık daha hızlı yayılmaktadır. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığının değerlendirmesiyle Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında alınan kararları iller olarak uyguluyoruz. İlk günden beri zorunlu olma maske takma zorunluluğu şu anda da devam ediyor. Maske, mesafe temizlik kuralları halen geçerli. Vatandaşımız uyarılmasına rağmen tedbirlere uymamakta ısrar ediyorsa elbette kolluk kuvvetlerimiz gereğini yapıyor ama ilk günlerdeki gibi sıkı denetim idari para cezası uygulamıyoruz.

“AÇACAĞIMIZ OKULLARIMIZI TEKRAR KAPATMAYALIM İSTİYORUZ”

Bunun nedeni salgının daha çok zamana yayılması. Bu durum tedbirler ortadan kalktı gibi yorumlanmamalı. Cenaze, düğünlere gittiğinizde lütfen uzun kalmayalım hele hele kapalı mekanlarda saatlerce durmayalım.  Şu anda eğitim öğretim başlıyor, hizmet sektörü iki yıldır ilimizde sıkıntılar çekti. İşte bu kurallara uyarsak okullarımızı kapatmayacağız, ama vaka sayıları kontrol edilemeyecek duruma gelirse kısıtlamalar gelebilir.

“VATANDAŞLARA NEDEN AŞI OLMAMIZ GEREKTİĞİ İYİ ANLATILMALIDIR”

Öncelikle ve çok önemli bir unsur olarak; vatandaşlarımıza neden aşı olmaları gerektiğinin iyi anlatılması gerekiyor. Ben de 4. doz aşımı oldum.  Şu anda bilim insanları salgına karşı en etkili yöntemin aşı olduğunu ifade ediyor. Aşı olursak mücadelede daha başarılı olacak ve daha az zararla atlatacağız. Rakamlar bize aşısız olan hasatların daha çok etkilendiğini gösteriyor. Hastanede yatan vakalara bakıldığında aşısız olanların sayısı çok çok yukarda. O nedenle önce kendimiz aşı olmalı, yakınlarımıza ve çalışanlarımıza da aşı olmaları gerektiğini iyi anlatmalıyız.

“YENİ VARYANTIN YAYILMA HIZI ÇOK YÜKSEK VAKA SAYILARI HIZLA ARTIYOR”

Şimdi kurumlarda aşı yaptırmayanlar için PCR testi zorunluluğu uygulanacak. Bakın ben dördüncü dozu oldum ama beni maskesiz göremezsiniz. Evet toplum sağlığı çok önemli ama öncelikle kendimizi korumamız lazım ki çevremize sağlıklı bir şekilde hizmet verebilelim. Şimdi yeni varyantın yayılma hızı çok fazla ve vaka sayıları da bu yüzden artıyor. “ ISPARTA’DA 4 BİN 500 POZİTİF VAKA VAR 15 BİN TEMASLI VAR ŞU ANDA HASTANELERDE 270 VAKA TEDAVİ GÖRÜYOR” Bugün ilimiz genelinde toplam 4 bin 500 civarında pozitif vaka var. Yaklaşık 15 bin temaslı var. Şu anda hastanelerde 270 civarında vaka tedavi görüyor. İlimizde aşılma şu anda yüze 80 civarında. Eğer aşılama olmasaydı bu rakamlar bugün 3 kat daha fazla olurdu. O nedenle aşı olmazsa olmazımız. Tedbirleri alıp bunları alanda uyguladığımızda en az zararla atlatmış olacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.