O sürücü tutuklandı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.10.2021 - 10:42, Güncelleme: 11.10.2021 - 10:42
 

O sürücü tutuklandı

Isparta'da otomobilin durağa çarpması sonucu otobüs bekleyen 5 kişinin yaralandığı kaza sonrası olay yerinden kaçan ve daha sonra gözaltına alınan ehliyetsiz sürücü O.M.Ü, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Isparta'da otomobilin durağa çarpması sonucu otobüs bekleyen 5 kişinin yaralandığı kaza sonrası olay yerinden kaçan ve daha sonra gözaltına alınan ehliyetsiz sürücü O.M.Ü, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kaza dün 8 Ekim günü saat 21.30 sıralarında 102. Cadde üzerinde meydana geldi. 07 AGE 785 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otobüs durağına çarptı. Kazada durakta bekleyen 5 kişi yaralandı. İhbarı üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis, itfaiye ve emniyet ekibi sevk edildi. Yaralılar Rabia Nur Baştuğ, Somali vatandaşı Abdülaziz Ahmet Jeylani Muhammed, Shamsa Hassan İsmail, Meryem Sııdı Mohamed, Mohamed Sınıfı Mohamed olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Öte yandan kaza sonrası olay yerinden kaçan otomobil sürücüsü O.M.Ü. ise polis ekipleri tarafından yapılan araştırma sonucunda yakalandı. Gözaltına alınan sürücü O.M.Ü'ün ehliyetsiz olduğu ve ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandığı öğrenildi. EMNİYET AÇIKLAMA YAYINLADI Emniyet Müdürlüğü olayın ardından açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada; "08 Ekim 2021 günü akşam saat 21:15 sıralarında Isparta-Merkez Bahçelievler 102 Cadde üzerinde bulunan otobüs durağında beklemekte olan şahıslara aşırı hızla yoldan çıkan bir aracın çarpması sonucu 1’i ağır olmak üzere toplam 6 kişi yaralanmış, olaya karışan araç şoförü olay yerinden kaçmıştır. Konuyla ilgili KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) kayıtları, olay yerine bırakılan aracın bilgileri ile araçtaki iz ve delillerden yapılan eşleştirme ve kontroller sırasında aracı kullanan şüphelinin, sürücü belgesiz O.M.Ü. isimli şahıs olduğu tespit edilmiş, 09 Ekim 2021 sabahı yakalanarak gözaltına alınmıştır. Kazaya karışan araç sahibine “Aracı Ehliyetsiz Kişiye Vermek Ve Kullandırmak ” suçundan, aracı kullanan küçük yaştaki kişiye de “Ehliyetsiz Araç Kullanmaktan ve ayrıca Taksirle Yaralama Olayına Sebebiyet Vermekten” idari ve adli işlem tesis edilmiştir. Şüpheli 10.10.2021 günü adli makama sevk edilen O.M.Ü. tutuklanmıştır" denildi.
Isparta'da otomobilin durağa çarpması sonucu otobüs bekleyen 5 kişinin yaralandığı kaza sonrası olay yerinden kaçan ve daha sonra gözaltına alınan ehliyetsiz sürücü O.M.Ü, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Isparta'da otomobilin durağa çarpması sonucu otobüs bekleyen 5 kişinin yaralandığı kaza sonrası olay yerinden kaçan ve daha sonra gözaltına alınan ehliyetsiz sürücü O.M.Ü, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaza dün 8 Ekim günü saat 21.30 sıralarında 102. Cadde üzerinde meydana geldi. 07 AGE 785 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otobüs durağına çarptı. Kazada durakta bekleyen 5 kişi yaralandı. İhbarı üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis, itfaiye ve emniyet ekibi sevk edildi. Yaralılar Rabia Nur Baştuğ, Somali vatandaşı Abdülaziz Ahmet Jeylani Muhammed, Shamsa Hassan İsmail, Meryem Sııdı Mohamed, Mohamed Sınıfı Mohamed olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Öte yandan kaza sonrası olay yerinden kaçan otomobil sürücüsü O.M.Ü. ise polis ekipleri tarafından yapılan araştırma sonucunda yakalandı. Gözaltına alınan sürücü O.M.Ü'ün ehliyetsiz olduğu ve ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

EMNİYET AÇIKLAMA YAYINLADI

Emniyet Müdürlüğü olayın ardından açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada; "08 Ekim 2021 günü akşam saat 21:15 sıralarında Isparta-Merkez Bahçelievler 102 Cadde üzerinde bulunan otobüs durağında beklemekte olan şahıslara aşırı hızla yoldan çıkan bir aracın çarpması sonucu 1’i ağır olmak üzere toplam 6 kişi yaralanmış, olaya karışan araç şoförü olay yerinden kaçmıştır. Konuyla ilgili KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) kayıtları, olay yerine bırakılan aracın bilgileri ile araçtaki iz ve delillerden yapılan eşleştirme ve kontroller sırasında aracı kullanan şüphelinin, sürücü belgesiz O.M.Ü. isimli şahıs olduğu tespit edilmiş, 09 Ekim 2021 sabahı yakalanarak gözaltına alınmıştır. Kazaya karışan araç sahibine “Aracı Ehliyetsiz Kişiye Vermek Ve Kullandırmak ” suçundan, aracı kullanan küçük yaştaki kişiye de “Ehliyetsiz Araç Kullanmaktan ve ayrıca Taksirle Yaralama Olayına Sebebiyet Vermekten” idari ve adli işlem tesis edilmiştir. Şüpheli 10.10.2021 günü adli makama sevk edilen O.M.Ü. tutuklanmıştır" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.