HALICI: VATANDAŞI PERİŞAN ETTİNİZ!

SİYASET 29.11.2021 - 18:52, Güncelleme: 29.11.2021 - 18:52
 

HALICI: VATANDAŞI PERİŞAN ETTİNİZ!

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Türkiye'nin eskiden tarım ülkesi olduğunu şimdi ise o tarımdan eser kalmadığı belirterek iktidarı eleştiren açıklamalarda bulundu.
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Türkiye'nin eskiden tarım ülkesi olduğunu şimdi ise o tarımdan eser kalmadığı belirterek iktidarı eleştiren açıklamalarda bulundu. Başkan Halıcı, yaptığı açıklamada Türkiye'nin eskiden tarım ülkesini olduğunu, şimdi ise ülkede tarımın bittiğini belirterek çiftçilere seslendi. Başkan Halıcı; Eskiden tarım ülkesi olan Türkiye neden şu an tarım yapamaz, üretemez bir noktaya geldi. Neden genç jenerasyon bir iş bulup yaşadığı köyü, ilçeyi terk etmek zorunda kalıyor? diye sordu. "Türkiye’nin Geldiği Noktanın Sorumlusu İktidardır" “Türkiye maalesef şu anda yönetilemiyor ve savrulmaya devam ediyor. Ülkemizin geldiği noktanın sorumlusu iktidar partisidir. En büyük sıkıntı ne yazık ki maliyetlerin çok hızlı bir şekilde artmasıdır. Şimdi 2 lirayı geçen elma maliyeti, 1.70’ten 1.60’dan nasıl satılır? Üretici elmayı nasıl zararına satar? Üreticilerimiz meyve suyu fabrikalarına 1 Lira’nın altında 70 Kuruş’a 80 Kuruş’a gözü yaşlı bir şekilde vermek zorunda kalıyor. Canı yanarak vermek zorunda kalıyor. Çünkü emek vermiş buna. Emeğinin karşılığını alamazsa vatandaş seneye bende yapmıyorum der. Bu şekilde kırsaldan şehir merkezlerine göçün önünü açtınız ve Türkiye’de üretimi bitirdiniz. Siz üretimden köylü, çiftçi vatandaşlarımızı çıkartamazsınız. Üretimi birtakım tekellerin eline bırakırsanız fiyatı arzu ettikleri gibi arttırıp, düşürürler ve çiftçi her sene mağdur olmaya devam eder. İflahı kurudu üreticinin, çiftçinin. Dayanacak gücü kalmadı. Yeter artık. Herkes kendi işini yapsın. Tarım bakanlığı, tarım danışmanları bir an önce devreye girsin ve planlamayı yapsın.” "Çiftçi Maliyetin Üstesinden Gelemiyor" Başkan Halıcı açıklamasında; "Bir zamanların tarım ülkesi Türkiye artık samanı, buğdayı ithal eder duruma geldi. Çiftçi, Köylü maliyetlerin üstesinden gelemiyor. Toplumun her kesimini perişan ettiniz. Erken seçim değil, hemen seçim. Ülkenin başka çıkış yolu kalmadı.” dedi.
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Türkiye'nin eskiden tarım ülkesi olduğunu şimdi ise o tarımdan eser kalmadığı belirterek iktidarı eleştiren açıklamalarda bulundu.

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Türkiye'nin eskiden tarım ülkesi olduğunu şimdi ise o tarımdan eser kalmadığı belirterek iktidarı eleştiren açıklamalarda bulundu.

Başkan Halıcı, yaptığı açıklamada Türkiye'nin eskiden tarım ülkesini olduğunu, şimdi ise ülkede tarımın bittiğini belirterek çiftçilere seslendi.

Başkan Halıcı; Eskiden tarım ülkesi olan Türkiye neden şu an tarım yapamaz, üretemez bir noktaya geldi. Neden genç jenerasyon bir iş bulup yaşadığı köyü, ilçeyi terk etmek zorunda kalıyor? diye sordu.

"Türkiye’nin Geldiği Noktanın Sorumlusu İktidardır"

“Türkiye maalesef şu anda yönetilemiyor ve savrulmaya devam ediyor. Ülkemizin geldiği noktanın sorumlusu iktidar partisidir. En büyük sıkıntı ne yazık ki maliyetlerin çok hızlı bir şekilde artmasıdır. Şimdi 2 lirayı geçen elma maliyeti, 1.70’ten 1.60’dan nasıl satılır? Üretici elmayı nasıl zararına satar? Üreticilerimiz meyve suyu fabrikalarına 1 Lira’nın altında 70 Kuruş’a 80 Kuruş’a gözü yaşlı bir şekilde vermek zorunda kalıyor. Canı yanarak vermek zorunda kalıyor. Çünkü emek vermiş buna. Emeğinin karşılığını alamazsa vatandaş seneye bende yapmıyorum der. Bu şekilde kırsaldan şehir merkezlerine göçün önünü açtınız ve Türkiye’de üretimi bitirdiniz. Siz üretimden köylü, çiftçi vatandaşlarımızı çıkartamazsınız. Üretimi birtakım tekellerin eline bırakırsanız fiyatı arzu ettikleri gibi arttırıp, düşürürler ve çiftçi her sene mağdur olmaya devam eder. İflahı kurudu üreticinin, çiftçinin. Dayanacak gücü kalmadı. Yeter artık. Herkes kendi işini yapsın. Tarım bakanlığı, tarım danışmanları bir an önce devreye girsin ve planlamayı yapsın.”

"Çiftçi Maliyetin Üstesinden Gelemiyor"

Başkan Halıcı açıklamasında; "Bir zamanların tarım ülkesi Türkiye artık samanı, buğdayı ithal eder duruma geldi. Çiftçi, Köylü maliyetlerin üstesinden gelemiyor. Toplumun her kesimini perişan ettiniz. Erken seçim değil, hemen seçim. Ülkenin başka çıkış yolu kalmadı.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.