Hırslar Mantığın Önüne Geçerse...

09.06.2022 - 13:12, Güncelleme: 09.06.2022 - 13:17
 

Hırslar Mantığın Önüne Geçerse...

Hırslar Mantığın Önüne Geçerse...
Oldum olası okumayı severim. Daha ortaokul sıralarında iken bitirdiğim roman sayısı 100’ün üzerindeydi. Hala daha da okuyorum. Son olarak Ahmet Günbay Yıldız’ın ‘Anılar da Yakılır’ isimli romanını 2 gün içerisinde bir solukta okuyup bitirdim. Romanda Kozanoğulları ile Oflazoğulları aileleri hem dünürler hem iş ortakları. Oldukça büyük bir şirketleri var. Oflazoğulları ailesinin 2 oğlu var. Kozanoğulları ailesinin de 1 oğlu 1 de damat. Damat, 2 yaşlı kurt tarafından takdir edilen birisi olunca 3 oğul kenara bırakılıp da damat yönetim kurulu başkanlığına geçirilince aile efradı rahatsız. “-Bizim ondan ne eksiğimiz var. Babamlar nasıl böyle bir iş yapar. Vs.vs...” Ama 2 baba kararlı. Biliyorlar ki 3 oğlandan birini yapsalar bu defa diğer 2 oğlan haset edecekler. Nuh diyor, peygamber demiyorlar. Tabi oğlanlar da boş durmuyor. Babalarını ikna edemeyeceklerini anlayınca damadı rahatsız edince, el oğlu; “-Ulen sizinle mi uğraşacağım” deyip Fransa’da yaşayan bir iş insanı arkadaşından gelen yönetici pozisyonu için gurbete yelken açıyor. Oğlanlar makam koltuğu beklerken, babalardan yeni bir hamle geliyor ve babaları dururken tahsili ile duruşu ile kendini ispat etmiş ortak torunlarına işi devredeceklerini açıklıyorlar. Haydaaa. Yine tüm ümitler suya düşüp aileye yeni bir kriz gelince 2 baba kafa kafaya verip bir çözüm buluyorlar. Her oğul sırayla 1’er yıl yönetim kurulu başkanlığı yapacak. “-Ha şöyle ya...” Diyorlar demesine de ilk başkan kim olacak bu defa ona karar vermeleri ve bu kararın 2 babaya verilmesi isteniyor. Uzatmayalım ne mi oluyor? Kozanoğulları ailesinin oğlu ile Oflazoğulları’nın oğlu ‘Sen olacaktın, ben olacaktım’ derken odada birbirini vurup öldürüyor. Bir sizden bir bizden bizde olduk 2 oğuldan hikayesi koltuk hırsı acı sonla bitiyor. İnternette haberlere göz atarken dikkatimi çeken bir haber üzerine bu yazıyı kaleme aldım. MHP lideri Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son günlerde CHP lideri ve 6’lı masa ortağına çağrı yapıyor. “-Adamsan çık adayım de.” Diyorlar. Kılıçdaroğlu arada bir “-Adayım var mı bir diyeceğiniz” dese de grup toplantılarında bu konuda sesini çıkarmıyor. Siyasi kulislerde bunun nedeni de ‘Adayım derse 6’lı masaya ihanet etmiş olur’ diye izah ediliyor. Sahi 6’lı koalisyon masasının adayı kim olacak? Kozanoğulları’ndan mı Oflazoğulları’ndan mı? Pardon ya romana gitti aklım. Sağdan mı, soldan mı? Herkes sırayla başkanlık mı edecek? Yoksa ‘İçimizde en iyisi sensin’ dedikleri biri görevi sonuna kadar götürecek mi? İnşaallah buna karar verirken romanda yaşanan son yaşanmaz. İnşaallah hırslar mantığın önüne geçmez. Ne diyelim herşeyin hayırlısı. Nurettin Arkan
Hırslar Mantığın Önüne Geçerse...

Oldum olası okumayı severim. Daha ortaokul sıralarında iken bitirdiğim roman sayısı 100’ün üzerindeydi. Hala daha da okuyorum.

Son olarak Ahmet Günbay Yıldız’ın ‘Anılar da Yakılır’ isimli romanını 2 gün içerisinde bir solukta okuyup bitirdim.

Romanda Kozanoğulları ile Oflazoğulları aileleri hem dünürler hem iş ortakları. Oldukça büyük bir şirketleri var. Oflazoğulları ailesinin 2 oğlu var. Kozanoğulları ailesinin de 1 oğlu 1 de damat. Damat, 2 yaşlı kurt tarafından takdir edilen birisi olunca 3 oğul kenara bırakılıp da damat yönetim kurulu başkanlığına geçirilince aile efradı rahatsız.

“-Bizim ondan ne eksiğimiz var. Babamlar nasıl böyle bir iş yapar. Vs.vs...”

Ama 2 baba kararlı. Biliyorlar ki 3 oğlandan birini yapsalar bu defa diğer 2 oğlan haset edecekler. Nuh diyor, peygamber demiyorlar.

Tabi oğlanlar da boş durmuyor. Babalarını ikna edemeyeceklerini anlayınca damadı rahatsız edince, el oğlu;

“-Ulen sizinle mi uğraşacağım” deyip Fransa’da yaşayan bir iş insanı arkadaşından gelen yönetici pozisyonu için gurbete yelken açıyor.

Oğlanlar makam koltuğu beklerken, babalardan yeni bir hamle geliyor ve babaları dururken tahsili ile duruşu ile kendini ispat etmiş ortak torunlarına işi devredeceklerini açıklıyorlar.

Haydaaa.

Yine tüm ümitler suya düşüp aileye yeni bir kriz gelince 2 baba kafa kafaya verip bir çözüm buluyorlar.

Her oğul sırayla 1’er yıl yönetim kurulu başkanlığı yapacak.

“-Ha şöyle ya...” Diyorlar demesine de ilk başkan kim olacak bu defa ona karar vermeleri ve bu kararın 2 babaya verilmesi isteniyor.

Uzatmayalım ne mi oluyor?

Kozanoğulları ailesinin oğlu ile Oflazoğulları’nın oğlu ‘Sen olacaktın, ben olacaktım’ derken odada birbirini vurup öldürüyor.

Bir sizden bir bizden bizde olduk 2 oğuldan hikayesi koltuk hırsı acı sonla bitiyor.

İnternette haberlere göz atarken dikkatimi çeken bir haber üzerine bu yazıyı kaleme aldım. MHP lideri Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son günlerde CHP lideri ve 6’lı masa ortağına çağrı yapıyor.

“-Adamsan çık adayım de.” Diyorlar.

Kılıçdaroğlu arada bir “-Adayım var mı bir diyeceğiniz” dese de grup toplantılarında bu konuda sesini çıkarmıyor.

Siyasi kulislerde bunun nedeni de ‘Adayım derse 6’lı masaya ihanet etmiş olur’ diye izah ediliyor.

Sahi 6’lı koalisyon masasının adayı kim olacak?

Kozanoğulları’ndan mı Oflazoğulları’ndan mı?

Pardon ya romana gitti aklım.

Sağdan mı, soldan mı?

Herkes sırayla başkanlık mı edecek?

Yoksa ‘İçimizde en iyisi sensin’ dedikleri biri görevi sonuna kadar götürecek mi?

İnşaallah buna karar verirken romanda yaşanan son yaşanmaz. İnşaallah hırslar mantığın önüne geçmez.

Ne diyelim herşeyin hayırlısı.

Nurettin Arkan

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.