İhracatta Yeni Hedef; Endonezya için İlk Adımlar Atıldı

ISPARTA 16.06.2022 - 16:12, Güncelleme: 16.06.2022 - 16:12
 

İhracatta Yeni Hedef; Endonezya için İlk Adımlar Atıldı

İhracatta Yeni Hedef; Endonezya için İlk Adımlar Atıldı
Isparta Ticaret Borsası’nın yurtdışında yeni pazar çalışmaları kapsamında belirlenen Endonezya yaş meyve sebze pazarı için istişare toplantısı gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar başkanlığında Genel Sekreter Ali Koyak moderasyonunda gerçekleştirilen online toplantıya Endonezya Yaş Meyve Sebze İhracatçılar ve İthalatçılar Birliği Başkanı Ayub Fina , Genel Sekreter Vekili Peny Fransiska, Cakarta Ticaret Müşaviri Burak Avcı ve Birlik üyesi firmalar katıldı.  Başkan Adar toplantıya ilişkin şu değerlendirmeleri  kaydetti; “Isparta üretim çeşitliliği yönünden çok zengin bir şehir. Burada üretmiş olduğumuz  ürünleri tüm dünyaya  satmayı arzuluyoruz. Bununla ilgili olarak zaman zaman istişare toplantıları ve programlar organize ediyoruz. Bu tür toplantılarda Ülkemizi, İlimizi ve yetiştirdiğimiz ürünleri tanıtma fırsatı buluyoruz. Bu organizasyonlar ihracatçı firmalarımız için önem arz ediyor. İhracatımızın gelişmesini sağlamak ve ekonomimize katkısının artırmak için gerektiğinde hedef ülkelere gidiyor yada ilimizde ağırlıyoruz. Bu çalışmaların meyvelerini en son Hindistan pazarında aldık. İnşallah Endonezya çalışmalarında da aynı başarıyı yakalamak istiyoruz. İlk görüşmemiz gayet olumlu geçti. Birliği ve üyelerini önümüzdeki dönemde başlayacak elma hasadına ve  17-20 Kasım’da Borsamızın düzenlemiş olduğu Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’mıza davet ettik. İnşallah karşılık diyaloglarımızı artırarak Endonezyalı ithalatçıları Isparta Elması ile tanıştıracağız.” dedi.  Program ile ilgili olarak Genel Sekreterimiz Ali Koyak şu sözlere yer verdi “Isparta Ticaret Borsası olarak her zaman üyelerimizin ticaretini ve ihracatını geliştirmek için çalışıyoruz. Ekonomimize daha fazla katma değer sağlamak amacıyla yeni ve alternatif pazarlar arıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız çalışma ve pazar araştırmalarında olumlu gelişmeler sağladık. Son dönemde  ihracat hacmimizde de gözle görülür bir artış sözkonusu. Özellikle elma ihracatı için 2019 yılında attığımız adımlar sonrası Hindistan pazarında büyük başarı elde edildi. 2021 yılı rakamlarına göre Hindistan’a ülkemizden 80 milyon dolarlık elma ihraç edildi. Ülkemiz adına gurur verici bu tabloda Isparta Ticaret Borsası’nın da payının olması bizi mutlu etmektir. Bundan sonrası için elimizdekilerle yetinmeyip alternatif pazarlara da açılmalıyız. Belli pazarlara bağımlı kalmak bazen olumsuz sonuçlar da doğurabiliyor. Bu yüzden bugün Isparta ile Endonezya arasında yaş sebze ve meyve ticaretinde işbirliğini sağlamak amacıyla online bir toplantı organize ettik. Endonezya tarafı bu konuya pozitif bakıyor. Önümüzdeki süreçte bu ilişkileri daha somut hale getirip ihracat kapısını açmak istiyoruz.” dedi.  Toplantı Genel Sekreterliğimizin sunumu ve karşılık görüşmeler sonrası iyi dilek ve temennilerle son buldu.
İhracatta Yeni Hedef; Endonezya için İlk Adımlar Atıldı

Isparta Ticaret Borsası’nın yurtdışında yeni pazar çalışmaları kapsamında belirlenen Endonezya yaş meyve sebze pazarı için istişare toplantısı gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar başkanlığında Genel Sekreter Ali Koyak moderasyonunda gerçekleştirilen online toplantıya Endonezya Yaş Meyve Sebze İhracatçılar ve İthalatçılar Birliği Başkanı Ayub Fina , Genel Sekreter Vekili Peny Fransiska, Cakarta Ticaret Müşaviri Burak Avcı ve Birlik üyesi firmalar katıldı. 

Başkan Adar toplantıya ilişkin şu değerlendirmeleri  kaydetti; “Isparta üretim çeşitliliği yönünden çok zengin bir şehir. Burada üretmiş olduğumuz  ürünleri tüm dünyaya  satmayı arzuluyoruz. Bununla ilgili olarak zaman zaman istişare toplantıları ve programlar organize ediyoruz. Bu tür toplantılarda Ülkemizi, İlimizi ve yetiştirdiğimiz ürünleri tanıtma fırsatı buluyoruz. Bu organizasyonlar ihracatçı firmalarımız için önem arz ediyor. İhracatımızın gelişmesini sağlamak ve ekonomimize katkısının artırmak için gerektiğinde hedef ülkelere gidiyor yada ilimizde ağırlıyoruz. Bu çalışmaların meyvelerini en son Hindistan pazarında aldık. İnşallah Endonezya çalışmalarında da aynı başarıyı yakalamak istiyoruz. İlk görüşmemiz gayet olumlu geçti. Birliği ve üyelerini önümüzdeki dönemde başlayacak elma hasadına ve  17-20 Kasım’da Borsamızın düzenlemiş olduğu Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’mıza davet ettik. İnşallah karşılık diyaloglarımızı artırarak Endonezyalı ithalatçıları Isparta Elması ile tanıştıracağız.” dedi.

 Program ile ilgili olarak Genel Sekreterimiz Ali Koyak şu sözlere yer verdi “Isparta Ticaret Borsası olarak her zaman üyelerimizin ticaretini ve ihracatını geliştirmek için çalışıyoruz. Ekonomimize daha fazla katma değer sağlamak amacıyla yeni ve alternatif pazarlar arıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız çalışma ve pazar araştırmalarında olumlu gelişmeler sağladık. Son dönemde  ihracat hacmimizde de gözle görülür bir artış sözkonusu. Özellikle elma ihracatı için 2019 yılında attığımız adımlar sonrası Hindistan pazarında büyük başarı elde edildi. 2021 yılı rakamlarına göre Hindistan’a ülkemizden 80 milyon dolarlık elma ihraç edildi. Ülkemiz adına gurur verici bu tabloda Isparta Ticaret Borsası’nın da payının olması bizi mutlu etmektir. Bundan sonrası için elimizdekilerle yetinmeyip alternatif pazarlara da açılmalıyız. Belli pazarlara bağımlı kalmak bazen olumsuz sonuçlar da doğurabiliyor. Bu yüzden bugün Isparta ile Endonezya arasında yaş sebze ve meyve ticaretinde işbirliğini sağlamak amacıyla online bir toplantı organize ettik. Endonezya tarafı bu konuya pozitif bakıyor. Önümüzdeki süreçte bu ilişkileri daha somut hale getirip ihracat kapısını açmak istiyoruz.” dedi.

 Toplantı Genel Sekreterliğimizin sunumu ve karşılık görüşmeler sonrası iyi dilek ve temennilerle son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.