İmar değişikliği kabul edildi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.02.2020 - 14:27, Güncelleme: 09.02.2020 - 14:27
 

İmar değişikliği kabul edildi

Isparta Belediye Meclisinden önemli bir karar daha çıktı. Toplu Konut İdaresi tarafından Çünür Mahallesi Süleyman Demirel Botanik Parkı arkasına yapılacak olan bin konutun imar değişikliği oy birliği ile kabul edildi.
31 Mart yerel seçimlerinden önce Isparta'ya 5 bin sosyal konut kazandıracağına dair söz veren Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu sözünü yerine getiriyor. “Göreve geldiğimiz günden itibaren bize verilen 5 yıllık süre içerisinde hedefimiz en az 5 bin tane konutu belmaş veya TOKİ aracılığıyla sizlere kazandırmak”.  Toplu Konut İdaresi Başkanlığı nezdinde çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Başdeğirmen, ilk etapta Çünür Mahallesindeki Botanik Parkının arka tarafına ilk etapta yapılacak bin konut için önemli bir adım attı.  Belediye Meclisinde bugün önemli konulardan biri de sosyal konuttu. Toplu Konut İdaresinin botanik parkı arkasına yapacağı toplam bin konut için imar değişikliği teklifi imar komisyonunda kabul edildi.  Toplu konut idaresinin ilimizde Çünür mahallesi 111 ada, 350 nolu parselde yapmayı planladığı sosyal konut alanı içerisinde buraya gelecek nüfusun ihtiyaçlarını karşılayacak Okul, Ticari alan, Dini alan, gibi alanlarında içerisinde bulunduğu hazırlanan parselde yapılaşma koşulları emsal 1,40 ve yükseklik en çok 8 kat olarak hazırlanan imar planın değişikliği komisyonumuzca uygun bulunmuştur.”       Komisyonun raporu oy birliği ile kabul edildi.  Eski Gülkent Devlet Hastanesinin bulunduğu araziye bin 500 konut yapılacak  Öte yandan Belediye Başkanı Başdeğirmen bin konutu yeterli görmüyor. Hatırlanacağı üzere Başkan Başdeğirmen, Çünür Mahallesindeki eski Gülkent Devlet Hastanesinin bulunduğu alana da bin 500 sosyal konut yapılacağını açıklamıştı.  “Tabi ki bizim sözümüz 5 bin konut onun için biz bin tane konutla iki yıl geçiremeyiz onun için başka bir arayış içerisine girdik konutları yapacağımız botanik parkın ilerisinde daha önce Gülkent hastanesi olarak kullanılan 146 bin metrekare bir yer var orada da biz çevre ve şehircilik bakanlığına sunduk bakanımız Isparta’ya geldiğinde ve kendisi olumlu gördü hemen gider gitmez bizde yazışmalara başladık çevre şehircilik bakanlığı sağlık bakanlığının devretmesini istedi sağlık bakanlığı da olumlu cevap verdi devir için ve bakanlık orasının devri için bizlere vekalet verdi bizde ayın gün gelen vekaletli yetkimizle TOKİ genel müdürlüğünü devrettik bununla birlikte oraya bin 500 konut yapılacak ve toplam yapılacak konut sayısı 2 bin 500 adet olacak 2 yıl içerisinde”
Isparta Belediye Meclisinden önemli bir karar daha çıktı. Toplu Konut İdaresi tarafından Çünür Mahallesi Süleyman Demirel Botanik Parkı arkasına yapılacak olan bin konutun imar değişikliği oy birliği ile kabul edildi.

31 Mart yerel seçimlerinden önce Isparta'ya 5 bin sosyal konut kazandıracağına dair söz veren Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu sözünü yerine getiriyor. “Göreve geldiğimiz günden itibaren bize verilen 5 yıllık süre içerisinde hedefimiz en az 5 bin tane konutu belmaş veya TOKİ aracılığıyla sizlere kazandırmak”.

 Toplu Konut İdaresi Başkanlığı nezdinde çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Başdeğirmen, ilk etapta Çünür Mahallesindeki Botanik Parkının arka tarafına ilk etapta yapılacak bin konut için önemli bir adım attı.

 Belediye Meclisinde bugün önemli konulardan biri de sosyal konuttu. Toplu Konut İdaresinin botanik parkı arkasına yapacağı toplam bin konut için imar değişikliği teklifi imar komisyonunda kabul edildi.

 Toplu konut idaresinin ilimizde Çünür mahallesi 111 ada, 350 nolu parselde yapmayı planladığı sosyal konut alanı içerisinde buraya gelecek nüfusun ihtiyaçlarını karşılayacak Okul, Ticari alan, Dini alan, gibi alanlarında içerisinde bulunduğu hazırlanan parselde yapılaşma koşulları emsal 1,40 ve yükseklik en çok 8 kat olarak hazırlanan imar planın değişikliği komisyonumuzca uygun bulunmuştur.”     

 Komisyonun raporu oy birliği ile kabul edildi.

 Eski Gülkent Devlet Hastanesinin bulunduğu araziye bin 500 konut yapılacak

 Öte yandan Belediye Başkanı Başdeğirmen bin konutu yeterli görmüyor. Hatırlanacağı üzere Başkan Başdeğirmen, Çünür Mahallesindeki eski Gülkent Devlet Hastanesinin bulunduğu alana da bin 500 sosyal konut yapılacağını açıklamıştı.

 “Tabi ki bizim sözümüz 5 bin konut onun için biz bin tane konutla iki yıl geçiremeyiz onun için başka bir arayış içerisine girdik konutları yapacağımız botanik parkın ilerisinde daha önce Gülkent hastanesi olarak kullanılan 146 bin metrekare bir yer var orada da biz çevre ve şehircilik bakanlığına sunduk bakanımız Isparta’ya geldiğinde ve kendisi olumlu gördü hemen gider gitmez bizde yazışmalara başladık çevre şehircilik bakanlığı sağlık bakanlığının devretmesini istedi sağlık bakanlığı da olumlu cevap verdi devir için ve bakanlık orasının devri için bizlere vekalet verdi bizde ayın gün gelen vekaletli yetkimizle TOKİ genel müdürlüğünü devrettik bununla birlikte oraya bin 500 konut yapılacak ve toplam yapılacak konut sayısı 2 bin 500 adet olacak 2 yıl içerisinde”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.