İndirim Tamam Ama, Ya Kalite?

ISPARTA 06.01.2023 - 13:45, Güncelleme: 06.01.2023 - 13:45
 

İndirim Tamam Ama, Ya Kalite?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başta olmak üzere kabine üyelerinden gelen açıklamalar, Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinde karşılık buldu. Zincir marketler birbiri ardına "indirim" ve "fiyat sabitleme" uygulamasına gitti. Ancak, vatandaşı bekleyen önemli bir tehlike, ucuz ürün alacağım derken merdiven altı ürünlerle ya da son tüketim tarihi geçmiş ürünlerle karşılaşmak. Konuyla ilgili Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın’dan önemli uyarılar geldi.
Perakende sektörü, kabine üyelerinden gelen çağrılara yanıt verdi. Bakan Nebati, katıldığı bir televizyon programında, gıda perakendecileriyle görüştüğünü ifade ederek, fiyat artışlarının artık makul kabul edilemeyeceğini belirtti. Nebati, "Buradan da gerek ulusal gerekse yerel marketlere fiyatların belli bir süre artırılmaması veya sabitlenmesi noktasında çağrıda bulunuyorum. Biz her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Bu çağrıya karşılık verenler de oldu." ifadelerini kullanmıştı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş da en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya gelirken marketlere, asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunmuştu. Muş, "Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz." mesajını vermişti. Bu çağrıların ardından zincir marketler yeni yılın ilk gününde birbiri ardına indirim ve fiyat sabitleme açıklamaları yaptı. Ancak, burada da bir tehlike kendisini gösterdi. Vatandaşlar daha ucuza ürün alabilmek için gittiği zincir marketlerde tarihi geçmiş ürün, gramaj aldatmacalı ürünler ve merdiven altı ürünlerle karşılaştı. Geçtiğimiz günlerde bazı zincir marketlerde denetim yapan zabıta ekipleri son kullanma tarihi geçmiş çok sayıda ürün tespit etti. Bazı kentlerde mühürlenen zincir marketler oldu. AYDIN’DAN ÖNEMLİ UYARILAR Konuyla ilgili Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın’dan önemli açıklamalar geldi. Aydın, “Pandemi sonrası tüm dünyada ve ülkemizde derinden hissedilen enflasyonla birlikte artan ürün fiyatları merdiven altı fırsatçılarını iş başına geçirdi. Bu dönemde tarihi geçmeye yakın, bozulmaya yüz tutmuş olan bazı ürünler yeni ürün gibi raflara yerleştirilip indirimli satılıyor. Vatandaşın uygun fiyatlı ürünlere yönelmesi özellikle gıda ürünlerinde sahte, hileli, kalitesiz ve tağşiş ürünlerin artmasına neden olurken sahtekârların da ekmeğine yağ sürüyor” dedi. Aydın, “Alışveriş yapılırken vatandaşlarımız sağlığını düşünmeli ve sırf ucuz diye bilinmedik yerlerden alışveriş yapmamalı. Onun yerine imalat, temizlik ve hijyen belgesi olan mahalle esnafımız tercih edilmeli. Sebze meyveler manavdan, kuruyemişler kuruyemişçiden, şarküteri ürünleri kasaptan, pasta ve tatlılar pastaneci esnafından alınmalı. Esnafımızın kendi yemediği ürünü müşterisine satmayacağı unutulmamalı. Vatandaşlarımız gıda ürünleriyle ilgili şüpheli durumları yetkililere bildirmekten çekinmemeli” şeklinde konuştu.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başta olmak üzere kabine üyelerinden gelen açıklamalar, Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinde karşılık buldu. Zincir marketler birbiri ardına "indirim" ve "fiyat sabitleme" uygulamasına gitti. Ancak, vatandaşı bekleyen önemli bir tehlike, ucuz ürün alacağım derken merdiven altı ürünlerle ya da son tüketim tarihi geçmiş ürünlerle karşılaşmak. Konuyla ilgili Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın’dan önemli uyarılar geldi.

Perakende sektörü, kabine üyelerinden gelen çağrılara yanıt verdi. Bakan Nebati, katıldığı bir televizyon programında, gıda perakendecileriyle görüştüğünü ifade ederek, fiyat artışlarının artık makul kabul edilemeyeceğini belirtti. Nebati, "Buradan da gerek ulusal gerekse yerel marketlere fiyatların belli bir süre artırılmaması veya sabitlenmesi noktasında çağrıda bulunuyorum. Biz her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Bu çağrıya karşılık verenler de oldu." ifadelerini kullanmıştı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş da en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya gelirken marketlere, asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunmuştu. Muş, "Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz." mesajını vermişti.

Bu çağrıların ardından zincir marketler yeni yılın ilk gününde birbiri ardına indirim ve fiyat sabitleme açıklamaları yaptı.

Ancak, burada da bir tehlike kendisini gösterdi. Vatandaşlar daha ucuza ürün alabilmek için gittiği zincir marketlerde tarihi geçmiş ürün, gramaj aldatmacalı ürünler ve merdiven altı ürünlerle karşılaştı.

Geçtiğimiz günlerde bazı zincir marketlerde denetim yapan zabıta ekipleri son kullanma tarihi geçmiş çok sayıda ürün tespit etti. Bazı kentlerde mühürlenen zincir marketler oldu.

AYDIN’DAN ÖNEMLİ UYARILAR

Konuyla ilgili Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın’dan önemli açıklamalar geldi.

Aydın, “Pandemi sonrası tüm dünyada ve ülkemizde derinden hissedilen enflasyonla birlikte artan ürün fiyatları merdiven altı fırsatçılarını iş başına geçirdi. Bu dönemde tarihi geçmeye yakın, bozulmaya yüz tutmuş olan bazı ürünler yeni ürün gibi raflara yerleştirilip indirimli satılıyor. Vatandaşın uygun fiyatlı ürünlere yönelmesi özellikle gıda ürünlerinde sahte, hileli, kalitesiz ve tağşiş ürünlerin artmasına neden olurken sahtekârların da ekmeğine yağ sürüyor” dedi.

Aydın, “Alışveriş yapılırken vatandaşlarımız sağlığını düşünmeli ve sırf ucuz diye bilinmedik yerlerden alışveriş yapmamalı. Onun yerine imalat, temizlik ve hijyen belgesi olan mahalle esnafımız tercih edilmeli. Sebze meyveler manavdan, kuruyemişler kuruyemişçiden, şarküteri ürünleri kasaptan, pasta ve tatlılar pastaneci esnafından alınmalı. Esnafımızın kendi yemediği ürünü müşterisine satmayacağı unutulmamalı. Vatandaşlarımız gıda ürünleriyle ilgili şüpheli durumları yetkililere bildirmekten çekinmemeli” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.