ISBAŞ’ta ikinci bimsblok fabrikası kuruluyor

ISPARTA 30.12.2022 - 12:47, Güncelleme: 30.12.2022 - 12:47
 

ISBAŞ’ta ikinci bimsblok fabrikası kuruluyor

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye şirketi olan ISBAŞ’ta ikinci bimsblok fabrikası kurduklarını müjdeledi. 50 bin olan günlük bimsblok üretiminin 100 bine çıkacağını belirten Başkan Başdeğirmen, ISKİM markasıyla da ürettikleri 10 çeşit yapı kimyasallarının Türkiye’nin en iyi ürünleri olduğuna dikkat çekti.
2019’deki yerel seçimlerde belki de en fazla tartışma konusu alan bir adresti, ISBAŞ Bimsblok Fabrikası. O dönemde Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesiyle fabrikanın satılacağı iddia edildi. Hatta o dönemde “satmayacağız, sattırmayacağız” sloganları ile kampanyalar yürütüldü. Ancak Şükrü Başdeğirmen göreve geldikten sonra sloganların ne kadar yersiz olduğunu ISBAŞ Fabrikasında harcadığı mesailerle gösterdi. Önce piyasanın da istediği gibi bimsbloğun kilogramını düşürdü ardından üretimini artırdı. Bunun yanı sıra ISBAŞ bünyesinde “ISKİM” markasıyla oluşturulan yapı kimyasalları üretimine geçildi. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, rakip siyasi partilerin “satmayacağız, sattırmayacağız” kampanyalarının yaptığı ISBAŞ’ı satmadı hatta şimdi ikinci fabrikayı kurmaya başladı.  Bir lira borçlanmadan, Belediye’nin öz sermayesi ile ISBAŞ’ta ikinci fabrikayı kuracaklarını Ispartalılara müjdeleyen Başkan Başdeğirmen, ikinci fabrikanın Nisan ayında üretime başlayacağını açıkladı. “Altın yumurtlayan tavuklar” ISBAŞ’ta bimsbloğun yanı sıra ISKİM markası ile 10 çeşit yapı kimyasalı üretiliyor ISBAŞ’ta ISKİM markası altında 10 çeşit yapı kimyasalları ürettiklerini belirten Başkan Başdeğirmen,  “Şu anda anlaştık, ödemelerini yaptık. Hiçbir yere borçlanmadan Isbaş’ın kendi öz sermayesiyle yeni bir fabrika, ilave fabrika kurumuna başlıyoruz. Büyük ihtimalle Nisan gibi o fabrika üretime başlayacak.  Bu tesisi kurduk. 10 çeşit şimdi kimyasal ürün üretiyoruz. Yani kimyasal ürün deyince nedir bu? Sıva, hazır sıva ondan sonra şap malzemesi, Seramik, yapıştırıcı, mermer, gibi 10 ayrı ürün üretiyoruz. Hepsinin TSE’leri TSC’leri alındı ve ben size şunu söyleyeyim, bir yıl içerisinde Türkiye'nin en önemli bir markası olacak. O kadar çok talep var ki ustalarla konuşuyorum biz diyorlar bunun kadar kaliteli ürün kullanmadık. Samimi olarak söylüyorum, bizim ürünümüz, kendi ürünümüz, ” diyerek iddialı bir açıklamada bulundu. Öte yandan ISBAŞ Fabrikası’nın çatısına 1 megavatlık güneş enerji sistemi kuruldu. Böylelikle fabrika kendi elektriğini de kendi üretiyor  
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye şirketi olan ISBAŞ’ta ikinci bimsblok fabrikası kurduklarını müjdeledi. 50 bin olan günlük bimsblok üretiminin 100 bine çıkacağını belirten Başkan Başdeğirmen, ISKİM markasıyla da ürettikleri 10 çeşit yapı kimyasallarının Türkiye’nin en iyi ürünleri olduğuna dikkat çekti.

2019’deki yerel seçimlerde belki de en fazla tartışma konusu alan bir adresti, ISBAŞ Bimsblok Fabrikası. O dönemde Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesiyle fabrikanın satılacağı iddia edildi. Hatta o dönemde “satmayacağız, sattırmayacağız” sloganları ile kampanyalar yürütüldü. Ancak Şükrü Başdeğirmen göreve geldikten sonra sloganların ne kadar yersiz olduğunu ISBAŞ Fabrikasında harcadığı mesailerle gösterdi. Önce piyasanın da istediği gibi bimsbloğun kilogramını düşürdü ardından üretimini artırdı. Bunun yanı sıra ISBAŞ bünyesinde “ISKİM” markasıyla oluşturulan yapı kimyasalları üretimine geçildi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, rakip siyasi partilerin “satmayacağız, sattırmayacağız” kampanyalarının yaptığı ISBAŞ’ı satmadı hatta şimdi ikinci fabrikayı kurmaya başladı. 

Bir lira borçlanmadan, Belediye’nin öz sermayesi ile ISBAŞ’ta ikinci fabrikayı kuracaklarını Ispartalılara müjdeleyen Başkan Başdeğirmen, ikinci fabrikanın Nisan ayında üretime başlayacağını açıkladı.

“Altın yumurtlayan tavuklar”
ISBAŞ’ta bimsbloğun yanı sıra ISKİM markası ile 10 çeşit yapı kimyasalı üretiliyor

ISBAŞ’ta ISKİM markası altında 10 çeşit yapı kimyasalları ürettiklerini belirten Başkan Başdeğirmen,  “Şu anda anlaştık, ödemelerini yaptık. Hiçbir yere borçlanmadan Isbaş’ın kendi öz sermayesiyle yeni bir fabrika, ilave fabrika kurumuna başlıyoruz. Büyük ihtimalle Nisan gibi o fabrika üretime başlayacak. 

Bu tesisi kurduk. 10 çeşit şimdi kimyasal ürün üretiyoruz. Yani kimyasal ürün deyince nedir bu? Sıva, hazır sıva ondan sonra şap malzemesi, Seramik, yapıştırıcı, mermer, gibi 10 ayrı ürün üretiyoruz. Hepsinin TSE’leri TSC’leri alındı ve ben size şunu söyleyeyim, bir yıl içerisinde Türkiye'nin en önemli bir markası olacak. O kadar çok talep var ki ustalarla konuşuyorum biz diyorlar bunun kadar kaliteli ürün kullanmadık. Samimi olarak söylüyorum, bizim ürünümüz, kendi ürünümüz, ” diyerek iddialı bir açıklamada bulundu.

Öte yandan ISBAŞ Fabrikası’nın çatısına 1 megavatlık güneş enerji sistemi kuruldu. Böylelikle fabrika kendi elektriğini de kendi üretiyor

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.