Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı ve Isparta Barosu ile İşbirliği Protokolü İmzalandı

ISPARTA 30.06.2022 - 12:48, Güncelleme: 30.06.2022 - 12:49
 

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı ve Isparta Barosu ile İşbirliği Protokolü İmzalandı

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı ve Isparta Barosu ile İşbirliği Protokolü İmzalandı
Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı ve Isparta Barosu Başkanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı. Hukuk Fakültesi öğrencilerinin 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanuna yönelik hukuk kliniği uygulamalarında bulunmalarına yönelik imzalanan protokol, Hukuk Fakültesi öğrencilerinin klinik uygulamaları kapsamında; eğitimleri sırasında hukuk sistemiyle tanışarak uygulamaya dair bilgi ve tecrübe edinmelerini, dezavantajlı gruplara hukuk sistemine ilişkin yönlendirmelerde bulunarak sosyal sorumluluk görevlerini yerine getirmelerini amaçlıyor. Hukuk Kliniği Uygulamaları teorik bilgi ve pratikte edinilen tecrübeyi birleştirebilme, edindikleri bilgileri somut olaylar karşısında test edebilme ve bu olaylardan öğrenebilme imkânı tanıması sebebiyle eğitim modeli olarak önem kazanmaya başladı. Pek çok üniversitenin müfredatında yer alan hukuk kliniği uygulamaları üniversitemizde de imzalanan protokol ile hayata geçirildi. Hukuk Kliniği Uygulamaları kapsamında öğrenciler, kendilerini uygulamaya hazırlayacak bir eğitimden geçtikten sonra Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı bulunan adli görüşme odaları, çocuk görüşme merkezleri ve çocuk adalet merkezini bünyesinde barındıran ve hukuki süreç içerisinde vatandaşı hukuki ve psikolojik yönden desteklemeyi amaçlayan Adli Yardım ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğünde staj yapmaya başlayacak.
Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı ve Isparta Barosu ile İşbirliği Protokolü İmzalandı

Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı ve Isparta Barosu Başkanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Hukuk Fakültesi öğrencilerinin 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanuna yönelik hukuk kliniği uygulamalarında bulunmalarına yönelik imzalanan protokol, Hukuk Fakültesi öğrencilerinin klinik uygulamaları kapsamında; eğitimleri sırasında hukuk sistemiyle tanışarak uygulamaya dair bilgi ve tecrübe edinmelerini, dezavantajlı gruplara hukuk sistemine ilişkin yönlendirmelerde bulunarak sosyal sorumluluk görevlerini yerine getirmelerini amaçlıyor.

Hukuk Kliniği Uygulamaları teorik bilgi ve pratikte edinilen tecrübeyi birleştirebilme, edindikleri bilgileri somut olaylar karşısında test edebilme ve bu olaylardan öğrenebilme imkânı tanıması sebebiyle eğitim modeli olarak önem kazanmaya başladı. Pek çok üniversitenin müfredatında yer alan hukuk kliniği uygulamaları üniversitemizde de imzalanan protokol ile hayata geçirildi.

Hukuk Kliniği Uygulamaları kapsamında öğrenciler, kendilerini uygulamaya hazırlayacak bir eğitimden geçtikten sonra Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı bulunan adli görüşme odaları, çocuk görüşme merkezleri ve çocuk adalet merkezini bünyesinde barındıran ve hukuki süreç içerisinde vatandaşı hukuki ve psikolojik yönden desteklemeyi amaçlayan Adli Yardım ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğünde staj yapmaya başlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ispartamhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.